Често срещани правописни грешки

• 541 031
  • 14 171
  •   3
Отговори
# 14 160
  • При децата ми
Оведомление, от съседна тема.

За пръв път чувам, че има такава порода пудели. Мислех, че пуделите са просто пудели. Simple Smile

# 14 161
Леле, тъна в невежество. Въобще не знаех за такава разновидност на пуделите. Ако се бях замислила какво е той на английски...Но в обкръжението ми няма кучкари /има ли такава дума/ и знам само някои разпространени породи.

# 14 162
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
а аз бях убедена, че държат да се знае, че е "момче".
не цапа по веднъж в месеца, не вие като се разгони...

# 14 163
  • София
Кучетата (женските) не се разгонват всеки месец, а два пъти в годината.

От друга тема - "потготвена", "мърсотия". Второто го срещам доста често, определено набира популярност. Сега видях, че е било дублетна форма преди 2002 г., което не съм го знаела. На мен ми звучи ужасно.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 18:17 от миленка_д

# 14 164
Оведомление, от съседна тема.

За пръв път чувам, че има такава порода пудели. Мислех, че пуделите са просто пудели. Simple Smile

О, не са.

Голям пудел:

Среден пудел:

Малък пудел:

Той пудел:

# 14 165
Кучетата (женските) не се разгонват всеки месец, а два пъти в годината.

От друга тема - "потготвена", "мърсотия". Второто го срещам доста често, определено набира популярност. Сега видях, че е било дублетна форма преди 2012 г., което не съм го знаела. На мен ми звучи ужасно.

В кой период е било дублетна форма? Ето от речника от 1981 год.

# 14 166
Леле, тъна в невежество. Въобще не знаех за такава разновидност на пуделите. Ако се бях замислила какво е той на английски...Но в обкръжението ми няма кучкари /има ли такава дума/ и знам само някои разпространени породи.
То и извън кучкарските групи пак се среща той и за хора...Boytoy, toyboy.

# 14 167
  • София

В кой период е било дублетна форма?

Моя грешка - до 2002 г. е било. От 1983 г.

# 14 168
а аз бях убедена, че държат да се знае, че е "момче".
не цапа по веднъж в месеца, не вие като се разгони...
И аз. При положение, че от 30 г функционирам на английски. Аз в такъв случай бих използвала мини пудел, ако и да не е едно и също. Дава информация за размера.

# 14 169
  • София
"Трима приятели - две момчета и едно момиче, и един той пудел в добавка, си търсим квартира..."

Вместо това, ако бяха написали: "Трима приятели - две момчета и едно момиче, и едно куче от породата Той пудел, си търсим квартира...", щеше да е по-ясно.
А можеше просто да напишат и един мини пудел.

# 14 170
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Той пуделът в момента е модерно куче. Друго си е да се изфукаш, че да са наясно даващите квартира с кого си имат работа. Mr. Green
Така де, социален статус от по-високо ниво се демонстрира с това търсене. Wink

# 14 171
Те си знаят породата и не им е минало през ума, че другите може да не я знаят.

Общи условия

Активация на акаунт