Често срещани правописни грешки

• 547 954
  • 14 269
  •   1
Отговори
# 14 265
  • Sofia
В "джепчий" повече ме притеснява п-то.
Често срещам "мерише" – много ме дразни. Друго масово ми е училищА, ударено накрая, особено от учители и други в бранша.

# 14 266
  • Варна
О, няма проблем, cabochard! Това е още един пример колко полезна е темата.
И пак от така наситената с правописни грешки друга тема :  със фъстъци, незнам,

# 14 267
  • Пловдив

Така ами, как ще прикачват цяло село някъде си...

# 14 268
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Е, не знаем дали за прикачване (на вагони) или за прекачване (на хора) става въпрос.
Скрит текст:
БДЖ на някои гари прикачва вагони към вече формирани композиции. Може това да са имали предвид. Има влакове, които са комбинирани от/към например Бургас и Варна. Вагоните от едната композиция се прикачват, или разкачват към другата на някоя от гарите от южната страна на Стара планина - Карнобат или Синдел, не помня точно. Между София и тази гара се движат като един влак.
Не знаем дали на село Крумово не става такова прикачване на вагони.
Разбира се, може да става въпрос не за прикачване на вагони, а за прекачване на пътници (от един влак на друг или между автобус и влак), което е по-различно нещо.

# 14 269
  • Пловдив
Да, вярно, че теоретично може да е и прикачване на вагони, което от текста не личи. Крумово е мястото, откъдето започва отклонението за Асеновград, и в някои от часовете влакът Пловдив - Асеновград е с прекачване - до Крумово си с влака за Свиленград и там се прекачваш, което създава неудобство, и според мен това имат предвид. Но да, теоретично може да е и на вагони.

Общи условия

Активация на акаунт