На кого кръстихте детето(децата)си?

• 11 284
  • 221
  •   1
Отговори
# 150
   Аз си харесах името Велизар, което от гръцки значи "стрела"! Очаквах да е зодия Стрелец, но преносих и ...  Mr. Green! Все пак името си ми харесваше и не го променихме. Таткото в началото не го хареса, но му обясних че уж е на 2-та дядовци - Велико и Здравко, а и му обещах, че за следващото той ще избира, та така го убедих  Mr. Green! Сега обаче пак аз мисля, щото тати няма идеи  Joy!

# 151
Здравейте, като нова тук и аз да кажа. Ние кръстихме сина  си на моя баща, защото ако не беше той нямаше да го има / за протокола дядото е лекар - гинеколог /, но в интерес на истината това го решихме два дена преди да родя.Не бяхме мислили за конкретно име, това дойде някак от само себе си.  Simple Smile

# 152
А ние го кръстихме на свекърва ми, за да няма сърдите,нали знаете как е   bouquet

# 153
Маргарита носи името на майка ми Маргарита...  Laughing Винаги съм искала да кръстя детото си на мама - не от традиционализъм...

# 154
  • Русе
Преди да създам семейство смятах, че е важно името на детето да харесва на родителите, без да е обвързано с името на определен човек от семейството. Но когато забременях решихме със съпруга ми, че изборът на име  е уважение и обич към близките ни и кръстихме сина ни с името на моя баща. А когато се роди вторият ни син аз поисках той да носи името на баща си. И двете ми деца носят български имена и аз не възприемам модата да кръщаваш детето си на герой от латиноамерикански сериал- но всеки има право на собствен избор. Майка ми носеше много красиво според мен име- Маргарита и ми е болно, че никое от внучетата и (а имам и две племеннички) не го наследи, но тайничко се надявам, че някои ден случайно може някое от моите внучета да се казва така (без разбира се да се меся или да намеквам нещо в бъдещият живот на децата ми).

# 155
  • някъде там
На свекър ми.
Не заради нещо друго, просто случайно ,но ни хареса името и взе че се върза и с името на свекъра и така.

# 156
синът ми се казва цветан, кръстен е на баща ми цветан.

# 157
Теодора - дядо си Тодор
Виктор - на пра-дядо си майчина линия, без изменение
Явор - на пра-дядо си бащитя линия, без изменение
Павлин - на леля си Павлинка
Рая - на никой, просто ни хареса.

# 158
Антон, на баба си Донка  Wink

# 159
ами голямата е крастена на   прабаба си Мадлен  а малките на леля си и баща си 

# 160
Сина ни  bowuu е кръстен на свекър ми Тодор. Мъжа ми беше на седмото небе от щастие, че го кръстихме на баща му!

# 161
Нашият син е кръстен на свекъра ми, а понеже мъжът ми е кръстен на дядо си /по бащина линия/ - така сега малкия и дядо му имат съвпадение и на трите имена  Grinning

# 162
кръстена е на свекър ми,макар,4е той мн не заслужава...ама беше мн напорист и сега киха пари4ки яко  Laughing
Добри-Дебора

# 163
  • София
  На свекърва ми, но не защото така исках, просто с нейната буква си харесах име.

# 164
Уж е на мъжа ми, ама имат обща само първа буква  Grinning
И при нас е така

Общи условия

Активация на акаунт