Цветята в нашия дом - тема 77

• 29 524
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз пък точно такива рошави и неподредени китки харесвам.
Simple Smile не бих пипала нищо.
но пък ако се резне тук-там ще се разклони още повече...

# 631
sunflower, те са много дървета в саксията. Аз не съм го расаждала. Издънките са големи.

# 632
  • София
Леле, Злодеида, твоето е баш за жив плет Grinning
Аз бих го разделила на 5-6 дървета, а от долните клонки има да пратиш на целия форум.

# 633
Момичета, кажете ми особености за цветните иглики  и какво означава умерено поливане, през ден, два:kissing_heart:

# 634
Здравейте,
Наскоро ми подариха цвете, за което обаче не знам нищо. Дамите в една друга тема за въпроси казаха, че е каланхое, но исках да попитам и как да го отглеждам? Като цяло не съм много по цветята, но това е с особен сантимент и не ми се иска да го съсипя.
Скрит текст:

# 635
  • Пловдив
Каланхое е, да. Аз не се разбирам с това растение, поне 3 затрих. Както са така плътни и едри листата, взеха да ми стават хилави и накрая нищо се става от тях. Нека се включи някой разбирач! Simple Smile

# 636
  • DE
Ох, успокоих се, че и друг не може да гледа каланхое. Рядко  се случва да ми загине някое цвете, но с каланхоето не мога да се преборя. Купувам го цъфнало, добре е докато прецъфти и след това нещо се обърква. Само веднъж ми се случи едно да цъфне два пъти и след втория път последва предшествениците си и загина Dizzy Face

# 637
Идеално се развива моето. Купено е в много малка саксийка и израстна до доста големи размери в рамките на 2-3 години. Лятото го гледам на западна тераса, следобед става мор там, но се държи. Зимата го изкарвам на стълбището, където е около 15 градуса и тази година вече цъфна от всяко разклонение, миналата изкара само един цвят.

Снимките са от днес:

Скрит текст:

# 638
Еха, страхотно е. Heart
Не го знаех това цвете, но съдя, че май-май няма да се разберем за жалост с него. У дома е доста топло, поне 23,5-24 градуса, трябва да измисля къде да го преместя на хладно. За грижите уж четох, че не били придирчиви, но предвид, че преди няколко месеца затрих 9 кактуса някак се съмнявам.
Ще видим, де, как ще се разберем с него, много ми се иска да го запазя така красиво и да си цъфти.

# 639
Наистина се отглежда лесно, вероятно като му дадеш нужните температури.
На терасата не го жули директно слънцето, макар че се е случвало. Поливам го всекидневно през лятото и веднъж на седмицата през зимата. Обича водата. Торя заедно с другите, пръскам превантивно за вредители, това е. Даже първото лято беше в една саксия с бряста ми, пръстта беше някакви мега глинеста, но точно тогава израстна буйно.

# 640
Ето затова реших да питам тук, благодаря. Heart
В Интернет като търсех пишеше, че се поливало рядко, само ако почвата била напълно суха, а сега разбирам, че е точно обратното. Трябва да му измисля място значи, където да му е по-хладно. Hug

# 641
Да споделя инфо относно щитовидната въшка.
В агроаптеката момчето потвърди, че са такива.
Даде ми този прах за разтваряне в 5 л вода и да се пръскат всички болни и здрави цветя през 3-5 дни докато не изсъхнат и изпадат сами въшките.
Скрит текст:
Ще споделя по-натам инфо за резултатите.
Каза, че трябва да се пръска и в почвата, да попие в самите цветя, защото вредителите черпят сок от тях и външно няма как да се повлияят иначе.

# 642
Аз ги морих с моспилан и нуреле в едно. Според мен лесно умират, но гадното е, че след това не падат, а трябва сам да ги отстраниш.

# 643
Здравейте!Имам 3 саксии с това цвете (не му знам името).След като ги пресадя спират да цъфтят.Къде греша?

# 644
  • София
Казва се спатифилум.Доколкото си спомням корените му трябва да изпълнят саксията да цъфти.

Общи условия

Активация на акаунт