Цветята в нашия дом - тема 77

• 29 522
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Имам такова цвете. Стана цял храст, чудя се какво да правя. И цъфти 2 пъти в годината с по 1-2 цвята.

# 646
Имам 3 спатифилума, още познат като "женско щастие". Показвам единия, който ми е наследство от баба. Огромен е и често режа листа, защото пречат - явно му харесва и усърдно пуска нови листа. С втория са на метър разстояние и ми се струва, че си общуват - цъфнаха в един и същи ден и двата. Третият е в друга къща и още спи.

# 647
Да,обича малки саксийки. Аз уморих едно.
Каланхоета имам и аз няколко,но почти не цъфтят,само на листа са. Надявам се тази година да ме зарадват.

# 648
  • оттам, откъдето започва България
Dizzy Face Eva+, толкова голям не съм виждала.

# 649
И аз имам спатифилиум,той е с по-едри листа и цъфти нон стоп.Това е подобно,но с дребни листа(снимката малко и измамна)!

# 650
Спатифилума как го карате да цъфти? Аз имам един, сигурно повече пт година е в една малка саксийка, изпълнил я е цялата и продължава да вади нови листа, но цвят няма. Може би му е светло? Но аз нямам тъмни помещения у дома, всичко е на юг...

# 651
Поливам го редовно с утайка от кафе и мая(всички цветя поливам с нея).Цъфти постоянно,но тия дребосъци не и не!

# 652
Моят също цъфти безпроблемно. Приз лятото е на гореспоменатата западна тераса от ада, поливан ежедневно, оросяван с маркуча и така. Не помня кога съм го пресаждала последно, но наистина иска да му е много тясно иначе не цъфти.

# 653

Това е моят. Нарочно го снимах пред врата, за да се добие представа колко е голям. Расте като луд на листа, но на цветове рядко и по 1 - 2. Целогодишно е в западна стая, пресаждан е /за пръв и последен път/преди 5-6 години. Но с цъфтежа е все така. Какво не му е наред?

# 654
И моят пуска един, най много два цвята годишно, а като го купих беше с 6-7 цвята.
https://i.pinimg.com/564x/69/d4/8e/69d48eb91d8d4200d972cfdcf0ba1714.jpg
От време на време му пулвелизирам листата, че вкъщи е доста сух въздуха.

# 655
И моите пускат по 3-4 цвята годишно и си мислех, че просто им е такъв моделът. Не знаех, че могат и по-често да цъфтят.
Много обичат да ги къпя в банята с душа.

# 656
По принцип китките не цъфтят, когато им е тъмно. Аз не вярвам на митовете, че не искат светлина. Да, може да не искат да ги грее директно, но ярка разсеяна свтлина - да.

# 657
  • София
Моят в момента е напъпил. Очаквам да има още цветове.

# 658
Каква светлина повече от западна стая! Вярно, че не е пряка, защото е на пода до прозореца. Освен да го вдигна на поставка/масичка като Natt.

# 659
  • оттам, откъдето започва България
И без цветове са красиви! Обичам зеленината!

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 21:55 от didka ®

Общи условия

Активация на акаунт