Цветята в нашия дом - тема 77

• 29 559
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Nadejda:))) вашето да не би да е било сред други цветя?
Имах преди години едно,което растеше сред разни кактуси и вървеше все нагоре.Явно са му "взимали въздуха".

# 436
  • Велико Търново
Не е било до други цветя, но беше до вътрешната стена на като цяло не много светла стая.
От 2 дни е на западен прозорец, ще чакам.
Благодаря ви Simple Smile

# 437
Моя бонсай продължава да умира...
Вече е останал с наполовина листа,да не кажа 1/3 , а от корените му избиха гъби!!

# 438
Преполят е явно.

# 439
Саксията му е много голяма и е преполят.

# 440
За Коледа получих ананас. В разсадника жената каза да се полива рядко. Сега се чудя дали ще му е добре в тъмна стая с изкуствено осветление и парно 24-25 градуса през деня, вечер и в неработни дни не знам колко е, може би около 20.

# 441
Не е преполят.Бъркам с пръст в саксията и не е изобщо мокра.Не е и супер суха, идеална му е.Те и другите "широколистни", които бяха около него започнаха да повяхват.Докато кактусите и юката направо полудяха да растат.Явно нещо там не им харесва.Но това ми е единствената светла и топла стая.

zai4eee, аз сама си отгледах ананас, вече е доста пораснал .Моя е на много слънчево място и топло.Сцепва се да расте и му е много добре.Това е култура, която се отглежда на поле обикновено, обича слънце.Ако можеш, намери му някое по-светло и топло място 😊
Утре , като ида на работа, ще ти го снимам, че там го преместих преди година 😊

Щях да пропусна - честита Коледа на всички ! Бъдете живи и здрави !

# 442
Благодаря Злодеида! Flowers Hibiscus Надявам се да оцелее защото в стаите няма място и за него.
Едно коледниче и от мен https://i.pinimg.com/564x/80/08/37/8008375d2f07fec8b53fbe785ca0792f.jpg

# 443
Бях обещала , ето го ананаса.

На 1 метър пред него са прозорците (големи, до земята, стена изобщо няма ,всичко е в стъкло ).

# 444
Моя има и ананасче. Дано да оцелее, защото ми се струва, че ще му е тъмно. Твоя от листата на плод ли го захвана?

# 445
Моя има и ананасче. Дано да оцелее, защото ми се струва, че ще му е тъмно. Твоя от листата на плод ли го захвана?

Да,сравнително лесно се хвана,но не знам дали да чакам плод Grinning
Твоят може би е декоративен някакъв,щом е от магазин и с ананас Simple Smile

# 446
Имах ананас, отгледан от листата на плод, растя добре цяла година, лятото на западна тераса, на която ставаше 40 градуса. За жалост, когато го прибрах вътре, загина.

# 447
Имах ананас, отгледан от листата на плод, растя добре цяла година, лятото на западна тераса, на която ставаше 40 градуса. За жалост, когато го прибрах вътре, загина.
Така ми умря първия преди години.
Този съм го сцепила от пресаждане и местене и направо избуява.
Даже 1 година беше вкъщи и го отнесох в плик чак до работата ми, на съвсем различно място и въздух(планински).
Явно му хареса.
А иначе съм го пресаждала 3 или 4 пъти.
Първо беше в малка саксия , преместих го, после хвана мушички от съседно цвете, не помогнаха спрейове , пресадих го(бяха в пръстта ) .Да, ама се оказа, че не са от съседното цвете, а точно от почвата и пак го пресадих в нова почва.
😀

# 448
# 449
  • София
Здравейте, това ми е втория опит за циклама този сезон и не изглежда особено добре. Поливам в подложката само, през 4-5 дни (когато и другите цветя), на западен прозорец е, около 20 см встрани от радиатора. Мога да я преместя на западен прозорец без радиатор ако топлината пречи. Но какво иска? Повече вода, по-малко вода, друго място, как да й угодя? Не е пресаждана, от около 2 седмици е при мен.

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт