Цветята в нашия дом - тема 77

• 29 531
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
В момента и двете са на санирана тераса. Едната от които е по-студена. Но често оставям прозореца леко отворен, че имам пране на терасата. А това цикламеното лятото беше изкарано на шарена сянка на парапета на терасата.

# 496
  • София
Здравейте, импулсивно си купих това растение, но сега проблемът е, че нито знам какво е, нито как се гледа, нито имам къде да го закача... Anguished  
Май не е кактус, въпреки игличките, които са изключително нежни, не боцкат - по-скоро са мъхести.
Скрит текст:

Можете ли да ми кажете какво е? bouquet
Имам възможност да го изкарам на остъклена тераса, която е доста студена. Дали ще е ок там или да го държа вътре?

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 08:27 от mimeime

# 497
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
сукулент или кактус, гледай го като такова.
ще се сетя къде съм го виждала и пак ще пиша. Simple Smile
за сега го остави на топло, не преполивай.
на картинката е саксифрага, но твоето със сигурност не е такова. Simple Smile

# 498
Сукулент е, казва се рипсалис.

# 499
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Rhipsalis baccifera syn. Rhipsalis cassutha - Mistletoe Cactus

https://www.gardentags.com/profile/micbrown/rhipsalis-baccifera- … s-cassutha/286717

Simple Smile

# 500
  • София
Ехааааааа, страхотни сте! Благодаря от сърце!  Heart Eyes

# 501
Не го мисли,няма отърване от този сладур Grinning
Имах едно от неговия род,чупеше се,падаха му "клонки" ,захващаха се къде ли не,даже пръст не им трябваше и растеше с бясна скорост!
По едно време вече се чудех къде да го дяна,толкова голямо беше станало.
Но не го изнасяй на място,на което температурите са под 5 градуса,ще замръзне.

# 502
  • оттам, откъдето започва България
На мен много ми хареса този сукулент.
mimeime , от Технополис ли го купи?

# 503
  • София
На мен много ми хареса този сукулент.
mimeime , от Технополис ли го купи?
Технополис и Практикер са на един собственик, вероятно затова на етикетчето пише Технополис. Всъщност го купих от люлинския Практикер в София. Висеше на един стелаж с най-различни видове, в близост до касите.

Vervam, даваш ми надежда, че няма да го уморя.  bouquet

# 504
  • София
Здравейте,
По коледните празници се сдобих с много красив антуриум. За съжаление забелязвам, че на някои листа се появяват кафяви петна и постепенно изсъхват целите, дори млади и малки такива. Опасявам се, че ще загубя растението, а не знам къде греша в отглеждането.
Ще съм благодарна на съвет.

# 505
  • Пловдив
Най-вероятно го преполиваш... по-добре по сухо да бъде отколкото да е преполято в този сезон и не оставяй вода в подложката.

# 506
Здравейте, дами Simple Smile
Идвам сред вас с молба за помощ да спасим една голяма шефлера Simple Smile
Гледам я от 4 години и всичко си беше наред с нея, стана много голяма, постоянно и излизат нови листа, общо взето мислех си,че се справям добре. От няколко месеца, обаче, по листата и се появи нащо лепкаво като смола. Сега от месец насам започнаха също и да и окапват листата. Листата не са сухи, окапват ей така както са си свежи и зелени. Не знам какво да направя. Моля дайте ми съвет Simple Smile
Здравейте!Моята я спасих и едно прахче моспилан.Извадих я на терасата и я напръсках обилно,може би след 2-3дни отново (за да не хвърля моспилана) и повече не е ставала лепкава.Едва си изчистих ламината от лепкащото...

# 507
  • Варна
Здравейте, дами Simple Smile
Идвам сред вас с молба за помощ да спасим една голяма шефлера Simple Smile
Гледам я от 4 години и всичко си беше наред с нея, стана много голяма, постоянно и излизат нови листа, общо взето мислех си,че се справям добре. От няколко месеца, обаче, по листата и се появи нащо лепкаво като смола. Сега от месец насам започнаха също и да и окапват листата. Листата не са сухи, окапват ей така както са си свежи и зелени. Не знам какво да направя. Моля дайте ми съвет Simple Smile
Здравейте!Моята я спасих и едно прахче моспилан.Извадих я на терасата и я напръсках обилно,може би след 2-3дни отново (за да не хвърля моспилана) и повече не е ставала лепкава.Едва си изчистих ламината от лепкащото...

Много благодаря! Ще пробвам Simple Smile

# 508
Аз не, че няма кого да питам, но тъй и тъй сте отворили приказка - как се ползва моспилана? Примерно най-малката разфасовка 1,5 г във вода ли се разтваря? В колко?

# 509
Здравейте! Подариха ми това цвете, купено от Лидъл. Обаче не знам как се казва и съответно как да го отглеждам. Ще помоля за помощ. Ето това е:

Някакъв сукулент мисля, че е.

Общи условия

Активация на акаунт