На море в Гърция 2019-VI/2020

• 59 627
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Ние бяхме отседнали в Panormo (малко, симпатично и не много популярно селце) близо до Ретимно.  Предвид това че бяхме през август, когато Крит се пръска по шевовете от туристи, попитахме камериерката на вилата и тя ни препоръча ето този плаж https://www.cretanbeaches.com/en/sea-tourism/central-crete-beach … h-rethymno-petres.  Има си паркинг, 2 таверни и голяма плажна ивица без много народ. Нямаше камъни, но имаше вълни. Има и още един такъв спокоен плаж наблизо, но е платен и не му помня името. В линка по-горе има описание на почти всички плажове в Крит и вярвам ще откриете вашето място.

# 181
  • Bristol
Имам вече самолетни билети за Крит за следващото лято. Simple Smile
Аз пък за Корфу Simple Smile

Правя едно кръгче между София, Англия и Гърция. Бях взела билети от Англия за Закинтос, но Томас Кук като фалираха и билетите ми изгоряха. Тръгнах други да купувам, но те на двойна цена Sad Чаках, чаках, те цените не спадат, а се вдигат и сърце юнашко не издържа. Пуснах една търсачка за самолетни полети между Англия и Гърция и на най-прилична цена ми излязоха до Корфу и то за същата дата. Планът беше с кола от Закинтос да отидем до Атина и имам самолетни билети Атина-София Simple Smile Сега ще е със самолет от Корфу до Атина и на следващия ден сутринта Атина София. Можех в един ден да летя, но опцията беше един час между пристигнето от Корфу и излитането на самолета до София и ми се стори рисковано, въпреки че не е невъзможно. Надявам се не съм ви объркала много с моето обяснение Simple Smile
Сега обаче се чудя, къде да отседнем за една нощ. Взех по-късен полет от Корфу, пристигаме в 7 вечерта в понеделник, а полетът ни за София е 9:30 сутринта във вторник. Време няма да има много, но може лека, лятна, нощна раходка и приятен ресторант да вместим. Дали да се насоча към Атина или към източната страна на летището, до морето, примерно в района до плажа Артемис (надявам се правилно му пиша името)? Личен опит и препоръки са добре дошли, благодаря Simple Smile

# 182
  • София
Gemilla, благодаря!
Малко без да искам направих резервация на съседния - https://www.cretanbeaches.com/en/sea-tourism/west-crete-beaches/ … -beach-at-kournas Simple Smile
Според букинг не трябваше да плащам нищо в деня на резервацията, но в шеги и закачки ми дръпнаха цялата сума миг след като я направих. Ако анулирам до 01.07.- ще ми върнат парите, ама чак си помислих, че няма случайни неща на този свят. Simple Smile
Ето в тази къщурка - https://www.tripinview.com/en/presentation?id=62649&layer=overview

Мери, като местоположение - препоръчвам хотела, в който ние отседнахме в Атина - https://www.booking.com/hotel/gr/pan.bg.html?label=gen173nr-1DCA … =1&#hotelTmpl
Или пък някой друг наоколо - около площад Синтагма.
Има какво да се види в района - дори и за краткото време, с което ще разполагате, а е много близо и до спирката на метрото, и на автобуса, с които се стига до летището.

Последна редакция: сб, 09 ное 2019, 23:49 от Vivi

# 183
Сега обаче се чудя, къде да отседнем за една нощ. Взех по-късен полет от Корфу, пристигаме в 7 вечерта в понеделник, а полетът ни за София е 9:30 сутринта във вторник. Време няма да има много, но може лека, лятна, нощна раходка и приятен ресторант да вместим. Дали да се насоча към Атина или към източната страна на летището, до морето, примерно в района до плажа Артемис (надявам се правилно му пиша името)? Личен опит и препоръки са добре дошли, благодаря Simple Smile
Има страхотни вили на добри цени в района на Артемида, да. Предлагат и трансфери летище-хотел (както си видяла, разстоянието е много малко). Мога да дам и препоръка, но трансфер не сме ползвали, защото пътуваме с кола.
Но ако не сте били в Атина, да разгледате центъра за една вечер също бива.

# 184
  • Bristol
Vivi, и на мен букинг ми направи такъв номер. Уж резервирам и е безплатна канселация до определена дата, те взеха, че си дръпнаха парите веднага. Аз мислех да се оплача, защото ако не си финансово добре и не си предвидил този разход за този месец, те поставят в много неприятно положение. Връщането на парите отнема време, а банката не чака и си взима лихвата от непокритата кредитна карта... тепърва пролетта ще ходим там, живот и здраве и мисля тогава в ревюто да напиша за това. Да си знаят хората, които като мен четат и планират отдалеч Simple Smile
Благодаря за препоръката! И аз гледах в този район, заради директния транспорт.

Параход, в Атина сме били. Мъжът ми работеше за клиент там и често отскачаше командировки за по няколко седмици. Научи и малко гръцки, а аз покрай него намазах да разгледам, но то винаги има какво още да се види.

За сега резервирах за една нощувка пентхаус до плажа Артеми, предлагат и трансфер срещу заплащане, но още не съм сигурна. Мога да го канселирам уж безплатно Simple Smile
https://www.agoda.com/penthouse-apartments-by-the-sea-near-airpo … -gr.html?cid=-218
Вие къде сте спирали?

# 185
  • Пловдив
Хубаво си огледайте резервацията. Има такива с безплатен отказ, но не без предплащане от картата или превод. Винаги на филтрите цъкам и двете, а после пак чета условията, преди да потвърдя резервацията. Много е вероятно да сте недогледали.

# 186
  • Bristol
Хубаво си огледайте резервацията. Има такива с безплатен отказ, но не без предплащане от картата или превод. Винаги на филтрите цъкам и двете, а после пак чета условията, преди да потвърдя резервацията. Много е вероятно да сте недогледали.
И аз помислих, че съм недогледала и пак се върнах да чета. Ето и сега го проиграх със същото пропърти за случайни дати и това е резултата, ако от 6ти септември съм там до 22 август ми е безплатно.
Скрит текст:
А това е точно моята резервация от моя профил, до 6ти май ми е безплатно, после ще ми вземат процент от цената
Скрит текст:
Взеха ми 30% още септември месец и ми изпратиха имейл, че ако канселирам резервацията, те ще уважат условията описани в Booking.

Последна редакция: нд, 10 ное 2019, 22:27 от Merry

# 187
Free cancellation не означава no prepayment и има резервации, по които двете условия се застъпват (т.е. теглят или пре-оторизират, после ако откажеш резервацията в уговорения срок - ти връщат парите).
Мога да покажа как е описано в букинг - две отделни полета са, но с Агода нямам такъв опит (въпреки че двете компании са едно и също нещо), а и през телефонен браузър съвсем.

# 188
  • София
В условията на моята резервация много ясно си пишеше: ""FREE cancellation before 06:00 on 9 January 2020
NO PREPAYMENT NEEDED - pay at the property". На български - "Днес не плащате нищо". Толкова резервации съм направила през booking, че знам къде какво да гледам. Simple Smile
Писах на Customer Service и ми отговориха това: "As per our records, the property requested Booking.com to facilitate the payment on their behalf and all guests pay online when their reservations get created; however, the cancellation is free up till July 1, 2020 11:59 PM in your case, so if you cancel until this deadline, you will be refunded in full. Best wishes."
Просто информацията в сайта е некоректна. За първи път ми се случва.
Засега не съм решила дали да отменям резервацията или не, затова не съм се заяждала. Не че ми е все едно дали  парите ще са в техния джоб или в моя 8 месеца, ама карай. Simple Smile

# 189
В твоя случая са го подкарали през просото и се чудят как да го извъртят. Аз бих ги поподпалила, колкото да е ясно, че това е недопустимо Simple Smile
За резервацията на другата потребителка в Агода не беше съвсем ясно, понякога наистина се случва хората да не догледат.

# 190
  • Пловдив
Аз бих я отказала такава резервация. Много мразя некоректно поведение. Щом хотелът действа не по правилата сега, въобще не съм сигурна какво да очаквам след това.

За следващото лято съм силно раздвоена между Крит и Анадола. пътуването ще е все 2 седмици с кола. Трудно ми е да сравня двата маршрута, затова моля тези от вас, които са пътували с кола до Крит да ме насочат. До тук установявам следното. В 21ч.тръгва от Пирея ферибот на Блу Стар (разписание и цени ще се появят следващата година януари-април, но цена около 400 евро за кола и 4бр.човеци - как се дебне добра цена и само резервация ли е, или се купуват билетите?). Ако махнем за пътуването 2 от 14 дни за Крит остават 12. Колко от Крит може да се разгледа за това време без препускане? Приемам идеи и размисли всякакви Simple Smile

Последна редакция: пн, 11 ное 2019, 12:14 от jul

# 191
  • София
Лятото до Крит от Рафина имаше цени за двама и кола около 200 евро.
В Турция на море не съм била досега.

# 192
  • Пловдив
Миналото лято изкарахме няколко дни в турско на път за Лесбос, така че имам ориентация някаква. Много искам да видя Кападокия, Кония, Мерсин и т.н., но понеже съчетаваме разглеждането с море, няма как да избегна ол инклузива - до този извод стигнах, понеже в Турция има огромен проблем с плажовете (много мръсни, освен ако не са към хотел). Този маршрут ми е сравнително ясен откъм какво ще видим, как ще пътуваме и колко ще ни струва. Сега трябва да си изясна алтернативната дестинаци - Крит Simple Smile

# 193
Jul,
за толкова време ние разгледахме западната част без особено напъване. (С уговорката, че бях посещавала Ханя и Ретимно преди това, в доста по-спокоен сезон. Т.е. в Ханя сме били 2 вечери без особено разглеждане, а в Ретимно въобще не ходихме този път). Най-източната точка, до която стигнахме, е Превели. Изтокът на Крит, който ме интересува, е безкрайно далеч от тази част (след Сития и Йерапетра чак), така че със сигурност е за отделно пътуване.

За фериботните билети. Ние пътувахме с Minoan Lines, които през септември 2018 г. предлагаха по-изгодни цени от Blue Star/Anek - последните функционират съвместно, като цените им са еднакви, а корабите се редуват по линията и който ти се падне. На Блу стар са по-нови и хубави, на Анек - стари корита. (Така беше и преди 12 години, доколкото разбирам от приятели, не се е променило.) Миноан са доста по-луксозни. Но най-вече са по-бързи - вместо за 9 часа вземат Пирея-Ханя за 6.5 ч. В едната посока пътувахме от 16:30 до 23 вечерта в икономична класа, а в другата - от 0 до 6:30 ч. през нощта с каюта.
Добрата цена постигнах с много разцъкване в сайта на Ферихопър, който си калкулираше успешно най-различни отстъпки - за отиване и връщане, купени заедно, за кола+шофьор и не знам какво още. Някои от тях не можеха да бъдат постигнати в сайта на самата фериботна компания.
Като цяло, билетите до Ираклио са малко по-евтини от тези до Ханя, но мен те не ме устройваха на това конкретно пътуване.
Мисля, че за трима души и кола, в едната посока с каюта, платихме около 280 евро общо. Писала съм назад по темата с точните числа.

# 194
  • София
Следващият път и аз смятам да пътувам с Минойците (най-добре даже със самолет, но съпружието твърдо отказва да лети). На отиване Блу Стар Галакси беше ок, обаче на връщане ни се падна Елефтериос Венизелос-а на АНЕК, старо корито, нищо че изглежда огромен и лъскав отвън. Отиване и връщане за двама с голяма гола (над 4,25) и каюта и за двете посоки платихме 350 евро. Определено за нощен преход като този съм твърдо за каюта, въпреки по-високата цена. Не съм разцъквала за отстъпки, тъй като пътуването към Крит го решихме леко в движение, като вместо към Пелион, тръгнахме към Пирея от Лутра Simple Smile Общо имахме 7 нощувки, и определено бих посветила повечко време на юга, ако целта не е обикаляне де. Определено и твърдо добих впечатление, че районът Кисамос-Ханя-Ретимно е мега, мега туристик, и не е за нас. Елафониси, Фаласарна и Балос ги посетихме в един ден (изходната ни точка за тях беше Кисамос), тъй като в нашият отрязък от време, този ден беше единственият без вятър според прогнозата(а вятърът там не се шегува, все си мислех, че съм виждала вятър, ама не би Simple Smile ). Балос пеш си е приключение, и все още не съм съвсем сигурна дали си струваше. За мен там беше невероятна гледката от горе, долу май не ми беше толкова УАУ.

Общи условия

Активация на акаунт