СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 3

• 29 115
  • 782
  •   1
Отговори
# 165
При нас в киното им правят проблем, ако не покажат ученически карти. Помня, че веднъж я снимах и пращах по вайбър, за да се идентифицира.

# 166
Младежът мрази да се снима. От много години е така и по тази причина липсва от повечето ни семейни снимки. За бележник го снимам аз вкъщи и той се съгласява от немай къде. След това аз от 20 снимки се опитвам да избера някоя що-годе прилична, защото обикновено гледа като рецидивист. И на снимката му на международния паспорт е ужасно вкиснат, не ми се мисли с каква ще е на личната си карта след година. Инструктирана съм да не подписвам никакви декларации, които позволяват негови снимки да се появяват в училищния сайт. Абе, образ и половина.
За разлика от него, дребният си умира да позира за снимки. Ако човек ми разглежда профилите, ще рече, че само едно дете имам.

# 167
Здравейте,
Благодаря за новата тема!
Първо благодаря на мамите, които ми изпратиха на личната поща учебниците за които бях помолила.
При нас положението с тежките раници е много сериозно, защото нямат шкафчета. Естествено нищо не е групирано по часове и всеки ден имат по 6 или 7 различни часа. Всеки учител изисква да имат учебник в час и е дал максимума от себе си с поръчка на помагала, т.е. колкото може повече и повече, а как ще си носят децата раниците никой не се интересува. В тази връзка се чудя дали няма някакъв норматив за тежината на раниците.

# 168
При нас тази година са доста обрани откъм помагала. Само по разказвателните искат. По математика сме с един сборник на Просвета, а по БЕЛ само тестове за НВО на БГ учебник и това е.

# 169
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моята дъщеря по собствена инициатива си купи една книга на английски и я прочете: Mr Stink от David Walliams. От същия автор има още доста книги. Илюстрациите са като от книгите на Роалд Дал.

# 170
На Pins има една поредица книжки, "Трите ???",  май се казваше. Една от тях имаме. На всяка страница отдолу има речник на някои думи и изрази. Отделно към книжката има аудио диск и можеш и да си я слушаш. На различни нива са. Тази вкъщи е А2/В1. Аз лично така и не я прочетох и не мога да дам отзиви. Синът ми каза, че не е зле, но така и не пожела да купим друга.

# 171
  • Варна
А можете ли, да препоръчате книга на английски , подходяща за момиче и с не много сложна лексика ?  
Charlotte`s Web
13 Reasons Why

Тези 2 е чела дъщеря ми. Бяха й препоръчани от учител.

Купувам й книгите от Ибей.
Моята дъщеря по собствена инициатива си купи една книга на английски и я прочете: Mr Stink от David Walliams. От същия автор има още доста книги. Илюстрациите са като от книгите на Роалд Дал.

LaDiDa, gadamer , благодаря, сега ще ръчна в Гугъл, да ги видя, дали ще са подходящи за дъщеричката  Flowers Hibiscus

ston, извини ме, но теб не те разбрах от коя поредица книги имате Thinking

Ние / в това число съм и аз, най-вече / , в част от почивните дни упражнявахме  примерни входни тестове по български и математика . Математиката -трагедия, от бълг. език и литература , частта с въпросите от литературата без грешка , останалото почти добре. Ще видим в училище как ще се справи.

Нашите, също не са се престарали с помагалата, но събирахме общо пари и още не сме ги получили.

# 172
Нещо не мога да сложа читав линк през телефона.
Ето едно примерно заглавие - "Трите ??? Master of Death B1". Като се напише в Гугъл излиза и се откриват още подобни от същата серия.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2019, 19:28 от ston

# 173
От нашата школа, когато Ния мина А2 (май това е взетото училищно ниво след 6-ти клас, но не съм много сигурна) им бяха дали да прочетат адаптирани тези книги: Anne of Green Gables, Alice_in_wonderland, Black_Beauty, Kidnapped, King_Arthur_amp_amp_the_Knights_of_the_Round_Table, Persuasion, Robin_Hood, The_room_in_the_tower_and_other_ghost_stories, The_story_of_the_treasure_seekers, Treasure_Island. Когато мина В1 ѝ дадоха само 2 книги: 10 малки негърчета и Тайната градина. Тази година не им дадоха никаква адаптирана литература, казаха им да четат вече оригинали на книги. Горните са кратички книги и доста орязани. Тя ги прочете но нямаше УАУ ефект. Този юни бяхме в Лондон. Оттам си взе поредната книга за Скълдъгъри Плезант, която май още не е излязла на български, както и някакво продължение на Училище за добро и зло, което е дори и илюстровано. Определено ги чете доста по-бавно. Затруднява се, но не се отказа. Въпреки всичко предпочита да чете книги на български, а да гледа филми на АЕ.

# 174
Уау, впечатлена съм! Сериозни познания се изискват за голяма част от книгите! И аз преди няколко години се върнах към прочит на книги на английски. Припомних много неща и научих/ научавам нови. Оказа се, че лексиката, с която боравя в работна среда, е изключително бедна и няма нищо общо с книжовната. Blush

# 175
Уау, впечатлена съм! Сериозни познания се изискват за голяма част от книгите! И аз преди няколко години се върнах към прочит на книги на английски. Припомних много неща и научих/ научавам нови. Оказа се, че лексиката, с която боравя в работна среда, е изключително бедна и няма нищо общо с книжовната. Blush
О, не, не. Тези, адаптираните не са със сериозна лексика. Те са си за съответното ниво. Например Алиса е само 11 страници. Затова казвам, че са орязани и някак не я грабнаха.
Иначе това чудо Скълдъгъри аз и на български не мога да чета. А тя е пристрастена към тази поредица. Дори намери някакъв фен фикшън, където фенове пишат истории за любимите си герои от тази поредица (на АЕ е всичко) и сега за мой ужас и тя е започнала да пише. Хубаво е принципно, но не му е времето сега. В събота сама седна да си направи "школата". Голям смях, защото приятелка ѝ звънна, а тя вдигна и ѝ каза, че не може да говори, защото има "школа" Simple Smile))). Малко хаотично го подкара. Чете и преписва някакви неща от учебниците по БЕЛ за 5-ти и 6-ти клас. После направи 2 теста, които срещам затруднение как да проверявам. Тези с даден отговор е лесно, но как пък съм толкоз зле по БЕЛ и не мога нищо да хвана по литература! Ще разчитам на пробните и на контролните в училище. Ако видя, че не върви ще търся учител за преразказите и тезите.

# 176
  • София
Недоумявам как може да има родители, които не знаят все още какъв материал ще влиза в НВО?!
Аз пък недоумявам защо трябва да знам какво ще учат по всеки предмет, кога ще са входните, как ще ги оценяват, колко оценки ще им пишат, какви тетрадки да носят...Това не е ли работа и задача на детето да си ги знае и следва?! Ама май на повечето родители им е интересно и важно. Честно казано, за НВО и аз още не знам какво включва като материал-по математика си мисля, че е достатъчно добре, а по БЕЛ-той си мисли, че е достатъчно добре Simple Smile)) Ще чакам резултатите от пъпвите пробни изпити и тогава ще го дам по-сериозно спрямо тях.
Иначе, и моят син хаотично си прави разни неща вкъщи от разни стари, подарени помагала по БЕЛ. Каза, че му е интересно и полезно, което за начало е добре, според мен. Като минат няколко урока на школата и 1-2 месеца в училище, мисля, че нещата ще се поподредят.
Споделя, че нивото на децата в школата е много ниско, което малко ме плаши, честно казано.

# 177
  • София
Beauty, абсолютно си права. Майка ми ме слуша, слуша, пък рече: Ние навремето не се интересувахме толкова. Joy

# 178
  • София
Аз по математика също нямам идея какво влиза и често какво учат.
По БЕЛ съм малко по-ориентирана, защото го юркам през годината да се готви за часовете си и гледам в ЕД какви уроци са вземали. Отделно лятото го следя дали си чете обемните произведения.

# 179
По БЕЛ ми е пълна мъгла, нито ги разбирам тези неща, нито имам желание да си ги припомням. По математика следя, защото ми доставя удоволствие. И по физика и химия би ми харесало, но като хвърлих по един поглед на учебниците, се отчаях.
За три почивни дни моят е учил 30 минути, тази вечер. Днес е излязъл с колелото като се е събудил, прибра се по тъмно. Съботата и неделята ги прекара по подобен начин.

Общи условия

Активация на акаунт