СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 3

• 28 603
  • 782
  •   1
Отговори
# 645
  • софия
Ееееее, верно ли дописват на върнати тестове? Изобщо не би ми хрумнало. Много грозно. Сега вече ги разбирам учителите.

При нас има някакви оценки от входните нива, но тестовете ги няма. За сега положението е
Има пътища пред нея, има да се чуди накъде да поеме 😂
В петък трябва да приключат с входното по мат.

# 646
Ако някой реши да мами и дописва или подправя може да го направи и докато му е връчен теста да си го разгледа. На Ния телефонът е затворен в шкафа за телефони по време на час и няма с какво да снима. Може би не се е сетила да стане и да си вземе телефона, не е и видяла някой друг да става в часа и да си взима телефона. Ще й кажа да знае за следващия път, благодаря за инфото!

# 647
  • София
Абе нещо не са много розови оценките от тези входни тестове и при нас. Озадачаваща ми е шестицата по физика. 😁
Иначе 3х5 и 3х6.
Понасмлях я за петицата по немски, де.

# 648
  • софия
За сега при моето е 2 петици и 1 шестица.  По биология очаквам сеч като ми каза какво е писала, въпросите са били елементарни. Тази година започва различно, отдавам го на новите учители и разделянето на ЧП.

# 649
  • София
Хм.
Аз съм потънала в едни страдания напоследък.
Ето, аз бях точно като децата на Мария77, Звънче и Додиела.
Пък моето не е такова.
Отличничка, ама по пътя на най-малкото съпротивление. Голяма купонджийка. Изобщо не виждам как ще се пребори на НВО с тези минимални усилия. Дано, дано, дано да греша.

# 650
zazu, и на нашата учителка по математика доводите ѝ са горе-долу същите. Ама за мен това не е извинение.
Оценките от входните са му шарени -5, 6. По биология няма да правят, за химията не съм сигурна.
Радвам се, че по тези нови предмети му се паднаха свестни учители. Засега и трите много ги харесва - имало дисциплина, интересно обяснявали. Даже две шестици е наредил по физика.

# 651
Не е извинение. Може да се напише примерно рецензия, в която да е описано какво е решено ( отговорено) и какво - не. Но изисква определени усилия от страна на учителя.

# 652
  • София
Така е. Не е извинение. Но я разбирам. Каза, че преподава на 6 7-ми класа и толкова 11-ти. В нашия има 33 деца. Това са 360 рецензии като порядък.
Иначе всеки може да отиде в приемното и време и да прегледа работата. Трудно е за работещ човек, но е някакъв вариант.
Просто исках да кажа, че явно си имат някакви мотиви хората, а не е от чист инат работата.
Аз честно да си призная изобщо не държа да знам какво му пише в тестовете и не ги и гледам.

# 653
Не знам. Ама и ние години наред все с географията имаме проблеми, различни училища и преподаватели. Нещо специфично е явно Simple Smile

# 654
Не, това с приемното време вече не мога да го приема. Такава шашма може да се направи по всеки друг предмет. Как пък никой друг няма такива опасения и оплаквания? Ми по тази логика родител може да обвини някой учител, че е преправил отговор на детето му, за да му пише по-ниска оценка. Идеята на контролните е децата да видят какво грешат и какво ги затруднява и да се усвои ненаученото. Идеята не е да се надлъгваме и то за оценки. Особено в прогимназия тази оценка няма ниииикаква стойност.
Решения бол ако някой има чак такива притеснения. Например да ги снима преди да ги върне на децата. За мен това са просто оправдания. Именно за такива случаи има нормативни документи, които ясно казват контролните да се връщат за сведение на родителите.

Нашите още не са правили входно по физика и по английски.

# 655
  • София
Нормално е всяко едно писмено изпитване да се връща на децата, за да могат родителите да го погледнат. Входните нива ги връщам, но след това  ги искам обратно. Всички останали тестове ги връщам.
Факт е и на мен преди години ми се е случвало след връщане на тест, ученик да допише. Вече имам изграден навик. Всяко бяло поле от листа, в което не е писано, го зачертавам с червена линия.
Освен това, нещото, което за мен е най-важно. Когато проверявам контролни, си набелязвам типови или най-често допускани грешки от децата, които после коментирам и изрично наблягам на тях.

# 656
Голяма част от учителите " са стресирани" от изискванията, че трябва да съхраняват изпитните материали. За три години в МГ не видях нито една контролна по ИТ. По преценка на преподавателя, и учениците не си видяха " творенията". 5-6 клас беше голяма борба. Учиш и пак си на косъм, без да знаеш какви са грешките. В седми, щастието ни се усмихна. По другите предмети връщаха, изискваха подпис от родител и събираха обратно. Мами на познати деца, които са година-две по- малки, ме питат имам ли запазени контролни. Ми, не, нямам! Всичко си взеха обратно в училище.

# 657
Моите и двамата са вкъщи болни. Гърло, кашлица и температура. Изпускат входни. Наборката вчера имаше по физика и английски, ще ги прави сама после. Във вторник я закарах само за математика. По химия не се знае кога ще бъде. При нас по бел и математика връщат тестове. Останалите предмети различно. По биология има 5 и исках да видя, но не върна. Викам й защо не го снима - нямало смисъл. Дава им тест на лист, а те пишат на друг само отговорите - 1а, 2б и т.н. После връща само тяхното... Останалите оценки засега са отлични. По бел имала най-висок резултат в класа, пълните точки. Много беше доволна.
А госпожата по математика ще отсъства от вчера до края на седмицата. Поне няма да изпуснем материал.

# 658
Бети, бързо оздравяване!

Смятам да повдигна въпроса с връщането на тестове на РС.
Миналата година получих отговор, че не ги връщала, защото децата ги губели.
Спирам да я мисля тази география.

По БЕЛ ги върна. Шестици няма. Моята е с петица. Не е доволна, но това е положението. По биология има шестица.

# 659
При нас входното по бел е било тест, с пренасяне отговорите на лист. И да го върне после,кел файда. Гледам да не се ядосвам.

Общи условия

Активация на акаунт