Отговори
# 105
  • София
Само от математиката ще да е, и от истерията по определени училища.

# 106
  • София
Нито е от математиката, нито от училищата, моля не преиначавайте думите ми. Който иска да разбере, ще разбере за какво иде реч.

# 107
  • София
Добре де, какво не разбрах? С какво точно този човек е по-специален, че го сложи в поста си? какво общо има той с училищата?
Дотук за него разбрах, че нещо е превъртял.

# 108
  • София
Говоря за “успеха” и как го “мерим”, Андариел. Наистина ли не разбра или е време за нова порция безсмилен спор?

Последна редакция: нд, 13 окт 2019, 22:30 от rosi_ta

# 109
  • София
Не знам за Анди, но аз не разбрах.
Смятаме го за много успял, а той е прегорял ли? То реално може и да няма връзка в случая, но дори и да има, не отменя успехите му.
Ако съм схванала правилно разговора, разбира се.

# 110
  • София
Не, не разбрах. Този човек е някакъв символ на успех, еталон, по който да мерим ли, какво? Нито го знам кой е, нито нищо. Защо трябва да го свързвам с мерило за успех?
Той май се е самоубил, така ли? Ако се е самоубил, с какво е по-различен от всички останали самоубийци?

# 111
  • в страната на чудесата
Аз също не разбирам намека.
Един човек изтрещял след тежка сесия, подарил лаптопа си на непозната и решил да се покрие. Няма да е първата депресарка. Та той освен всичко друго е нямал нормално развитие. И?

# 112
Т.е. “инвенстират” се пари или време и труд.!? Интересна гледна точка и напълно популистка, освен ако не говорим за пансионни училища, където детето прекарва седмици без да се прибира в къщи, (тези с парите), и домашно обучение, (тези с време и труд).

Някои от пишещите тук са наистина опасни за родителите с малки деца. И после се чудим на курсовете по математика за три-четири годишни, истерията за някои училища, които започват да излизат от всякаква нормалност.
Само едно име - Галин Статев. И нека после си говорим за това какво е успехът и как точно го “мерим”.
Айдеее, почна се. Къде видя "или"?! Това не са изключващи се действия, най-малкото защото различни хора правят вложенията. Може родителите и/или децата да инвестират. Срази ме с този пост. 🤔

# 113
  • София
Rosi_ta повдига въпроса какво считаме за успешно реализиран човек. Дали успехите само в една област - академични и/или професионални такива - колкото и големи да са те, могат да се считат за достатъчни, за да се определи един човек като успешно реализирал се. Или успешен човек е този, който е с добро образование, удовлетворяваща го кариера, богат социален и личен живот, т.е. постигнал баланс във всички сфери на живота и без прекомерна фиксация в която и да е от тях. С две думи - щастлив човек. Поне аз така я разбрах.

# 114
  • София
Ако питаме клошарите, те са щастливи и успешно реализирали деня с една бутилка ракия.
За мен написаното от росита е нещо като "горките отличници, с проваления живот".

# 115
  • София
Ако питаме клошарите, те са щастливи и успешно реализирали деня с една бутилка ракия.
За мен написаното от росита е нещо като "горките отличници, с проваления живот".
Съмнявам се. Трудно си представям ровенето по кофите да прави някого щастлив, дори и когато намери бутилка ракия. Joy А и съвсем не е това въпросът.

# 116
Добър, успешен, щастлив са относителни и субективни категории. Тук обсъждаме ролята на доброто образование и инвестициите в него. И как влияе на успешната професионална реализация. Другите неща от живота не зависят много от училището.

# 117
  • София
Абе, точно тук обсъждаме всичко. Joy

# 118
  • София

Ти сериозно ли? Фактът, че не желая да влизам в заядливия тон не означава, че може да преиначаваш думите ми, нито да ми преписваш такива, които не съм казала.

Хахаха, само преди няколко страници се мереха училища, и се правеха изказвания, в кое от тях децата са по-успешни, реализират се по добре и т.н.. Сега вече, това зависело и от други неща. Нещо се обърках

# 119
И "тук" за всеки може да значи нещо различно.😉 Имах предвид конкретната дискусия, породена от питането на Лейка.

Росита, не само ти си се объркала, а от няколко поста и ние не можем да те разберем. Санака се опита да преведе какво си имала предвид, но явно не е било това...

Последна редакция: нд, 13 окт 2019, 23:26 от Warwick

Общи условия

Активация на акаунт