Отговори
# 405
  • София
Мда, възможно е да се измъкне с номера, че са момичета Stuck Out Tongue Winking Eye

# 406
  • София
И все пак да пробваме, Аш.

Ежко, децата ми, въпреки скапаните учебни планове на НЕГ сами направиха информиран избора и  за специалност, и за  университет. Не съм се месила, при търсено мнение съм отговаряла.  И?

# 407
И все пак да пробваме, Аш.

Ежко, децата ми, въпреки скапаните учебни планове на НЕГ сами направиха избора си за специалност и университет. Не съм се месила.  И?

Моето твърдение се отнасяше за твоите деца или за какво трябва да се очаква от една гимназия?
Забихме в детайли, обърнахме го на лични чувства и сменихме тезата. Пак и отново. Не ти ли писва да ползваш все същия изтъркан шаблон?

ПС А и сме за търкане от бая време.

# 408
  • София
На теб не ти ли писва една и съща фалшива песен да пееш? Моите деца бяха само пример за едни от мнооооооооогото гимназисти в една или друга гимназия, които не са били в АК или в онази професионална и ВЪПРЕКИ това самостоятелно са направили избора си и при нужда ще могат да понесат последствията от грешни решения. Всякакви други внушения са  излишни.

# 409
Каква е тази история със САТ-а?

# 410
  • София
Каква е тази история със САТ-а?

Не знам дали Аш визира същото, останах с впечатлението, че говори за нещо по-ново. Иначе някъде в началото на септември тази година една актриса, не помня името й, май от "Отчаяните съпруги", бе обвинена в плащането на солидна сума  на фирма, занимаваща сес подготовка за САТ за кандидатстване в американски университети, за незаконно завишаване на резултатите на САТ на дъщеря й. Имаше май и други обвиняеми по същото дело, все известни персони. Ама май само тя беше осъдена на някакъв смехотворен затвор от седмица или две и глоба.

# 411
  • София
Същата, става дума за Фелисити Хъфман - отчаяната съпруга ....+ 250 часа общественополезен труд

# 412
Чудя се от известно време дали да коментирам, ама и без това темата е фриволна и всичко е по темата, ще си кажа. Ако 18-годишен човек не умее да взема решения, последно ще търся проблема в училището. Това е социално умение, което училището може и да подкрепи адекватно, но се създава преди всичко в семейството. Никога няма да забравя едно интервю, което водих с дама, която беше на повече години от мен (примерно аз да съм била на 25, тя на 27-8) и беше дошла с майка си, като майка й ми задаваше уточняващи въпроси и едва склони да ни остави насаме. Едва ли трябва да търсим обяснение за куриозната ситуация в това, че девойката не беше завършила Колежа.

# 413
Чудя се от известно време дали да коментирам, ама и без това темата е фриволна и всичко е по темата, ще си кажа. Ако 18-годишен човек не умее да взема решения, последно ще търся проблема в училището. Това е социално умение, което училището може и да подкрепи адекватно, но се създава преди всичко в семейството. Никога няма да забравя едно интервю, което водих с дама, която беше на повече години от мен (примерно аз да съм била на 25, тя на 27-8) и беше дошла с майка си, като майка й ми задаваше уточняващи въпроси и едва склони да ни остави насаме. Едва ли трябва да търсим обяснение за куриозната ситуация в това, че девойката не беше завършила Колежа.
Разбира се, че е така. И не само с тази способност е така, и с четенето е така, и с цялата личност на детето е така.  Външните фактори като училище, улица, среда имат някакъв принос, да речем за 20-30 % от крайния резултат, но основната отговорност си е на семейството, ако детето е в нормално семейство. А ако се случи външните фактори да са определящи, то това означава, че семейството е абдикирало от отговорностите си - дали явно (има деца без семейство) или неявно, но семейството го няма.
Ама с Ежко няма смисъл да се спори, наливане на вода в решето е това за мен. И нямам намерение да го правя.

# 414
  • София
Ежко, децата ми, въпреки скапаните учебни планове на НЕГ сами направиха информиран избора и  за специалност, и за  университет. Не съм се месила, при търсено мнение съм отговаряла.  И?

И моят син така, пък даже не е момиче JoyJoy
Ама аз и не съм очаквала гимназията да го научи на това де.

# 415
  • Майничка
Пред мен има има много примери за гимназисти, които абсолютно съзнателно и самостоятелно са направили (и правят) информиран избор за обучение и професия, твърде различни от родителската нагласа, без да имат нещо общо с АК.  И успяват в избраното поприще.
Говоря (примерно) за бижутерска школа, при изцяло архитектурна фамилия; лисанс (прибл.еквивалент на бакалавърска степен) на английски в Science Po, без да е завършена ЕГ и без никаква връзка с френски и Франция и други подобни, при които младежите не само са се информирали сами, а дори понякога се е налагало да се противопоставят на родителската нагласа и да защитават избора си.
Не са толкова много, но не са и чак толкова малко, че да ги отнеса към белите лястовици.

# 416
  • Русе

Забихме в детайли, обърнахме го на лични чувства и сменихме тезата. Пак и отново. Не ти ли писва да ползваш все същия изтъркан шаблон?

ПС А и сме за търкане от бая време.
Каква е тезата.
 Оставам с впечатление, че ако някой сподели опит, различен от твоето убеждения, по-скоро идеализирано, отколкото почиващо на какъвто и да било опит или се покриваш или ставаш рязък . То и на нас ни е писнало от твоя шаблон, как частното училище решава какво ли не

На 18 бях сигурна че знам какво искам, готвех се за него в течение на години. Но направих друго. И на този етап излезе, че е добър избор.

# 417
Аз пък направо ви завиждам, че на 18 сте били толкова наясно със себе си и с живота и с това какво искате. Аз на 18 не бях наясно с нищо. Не че сега съм де;)
А аз на 18 бях сигурна във всичко, а сега -- в нищо Laughing

# 418
За сведение на Ежко, ненавършените 18 години не са проблем за работа. Принципно има условия за типа работа, но мoжеш да започнеш още от 14 г. Wink

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 15:23 от .♥.Fancy.♥.

# 419
В счетоводния бизнес не можеш да работиш за САЩ дистанционно от България, ако не нямаш счетоводна квалификация от САЩ (не е нужно да висше, може и с курсове), системите са различни, нещо като правото е, доколкото съм запозната.
Не е точно така. Изисква се лиценз за да можеш да подписваш документи на определено ниво. Нашата компания е аутсорсвала това в Коста Рика. силно се съмнявам да имат такъв лиценз, който е доста тежък като изпит за САЩ.

Общи условия

Активация на акаунт