Френски мадами

• 22 018
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
Мариякара ние сме от Левски -в Северна България...няма на4ин да не си 4увала по един или друг повод... Mr. Green Embarassed Wink
Ина4е ,да тук си правим шоу ,а и аз съ4етавам ваканция с работа ,нали си ми е такава да ходя напред назад из БГ-то...само 4е разходките са без бебоците,4е в тия жеги с тях... ooooh!
Бабите се радват и ние сме доволни...сега сме планирали моренце по женски ,ама  Praynig не ни мине котка път...после за отплата на бабите мислим да отско4им до балкана...но и това не е сигурно...та така,ще уплътним времето до на4алото на септември.. Peace
А за хапването ,ами тука системата е друга ,но да ви кажа 4е ако имаше кухня във Фр-я нямаше да е лошо...
хайде лека нощ ,4е пак стана никое време...

# 181
Bonsoir mesdames,

в4ера окон4ателно напуснахме Франция.....мога ли въпрекитова да пиШа тук?  Flutter Има малко осталгия, ниЩо 4е там умирахме от жега, ниЩо 4е при освобождаването на жилиЩето ни иzиграха гаден номер  Sad
В таzи връzка, някой от вас zнае ли да ли дефекти на проzорците трябва да се отстраняват от наемателя или е грижа на собственика? На etat des lieux дойдоха жената от агенцията и собствени4ката и о4евидно бяха против нас настроени. Ние zа един месец напуснахме жилиЩето, поради мютацион професионел, тогава срокът е само 1 месец. Та си мисля 4е искат да компенсират zагубените 2 месеца ( нали по принцип срока е 3 месеца) с кауциона, който е колкото 2 наема....

Ина4е много се кефих във Франция 4е можах да говоря по телефона с БГ на тариф локал....ах какъв кеф, на кого ли не се обадих  Laughing  Полzвах телерабе, върти се 0811310310 и после желания номер (с 00359...) и # накрая, идеално е. ГореЩо препоръ4вам.

4етох ви малко на диагонал  Wink  и само да ви кажа, 4е нямат право да ви zабранят да си инсталирате сателитна 4иния. По zакон имате право да приемате програми на родния си еzик и ако zа това ви трябва сателит, нямат право да ви откажат. Ако искате подорбности, Ще ги иzровя.

Поля, ти в БГ ли си или в Антиб? БеШе каzала 4е си в БГ преz юли....та къде си?

# 182
Татяна, и в Китай да идеш, пак си оставаш френска мама(мадама) Grinningв странство...така се записа във форума, това е съдбата...
Тези истории с апартаментите са голям ад. Ще погледна в нашия договор от агенцията- дадоха ни списък с ремонтите , които е длъжен наемателя да прави. По принцип знам, че за сигурността на апртамента-врати, брави, прозорци, бойлери-собственика е отогворен, но за съжаление винаги намират начин да те прецакат. #Cussing out Целия косион ли ви взеха-знам, че има тарифи-15 ? на дупка например... ooooh!
Ние нали миналия месец правихме état des lieux в новия апартамент и кухнята обзаведена с хладилник. Ние какво да кажем, имаме си наш, ама като са два, по-добре. Да, ама след два дни мъжът ми като го пуснал техния-не работи... Обадих им се веднага, че после нали трябва да върнем апартамента с хладилник, няма нашия да им оставяме,съгласиха се веднага (за мое голямо очудване и късмет!), казаха да го ...изхвърлим. Знае ли са гадовете, искаха да ниминат...

Иначе телерабе и аз го ползвам бясно, огромни фактури, но пък и разговори по цял час! Наистина е много изгодно. И с Европа е същия номер.
За сателитните чинии за съжаление и аз знам, че не може. Иска се разрешение от синдика на сградата, но обикноивено не дават. Това е официалната информация , която всички знаят, виж може да има и вратички...

Как понесе Миленката пътуването? Справихте ли се вече с коликите и разните бебешки неразположения... Абе отминава този бебешки период на адаптация, на 3 месеца вече е съвсем различно. Само се чудя, като го знае това човек с второто бебе дали по-философски приема нещата или пак изкрейзва? newsm78

Поздрави на всички...
Вие сутринта да не си помислихте , че съм родила... Водих майка ми и Яна в Люксембургската градина, голяма забава падна... Sunglasses

# 183
Мариякара, целия косион е в тях, 2500 ?  Cry  На ли имат 2 месеца да го връЩат и преz тия 2 месеца имат право да иzвърШват работите и да пресметнат фактурите от косиона. Обzалагам се 4е ниЩо няма да полу4аваме  Sad  Хем адвокатката ни каzа да не плаЩаме последните 2 наема, но ние толкова късно раzбрахме 4е наистина Ще се местим, 4е беШе късно zа това  Sad  Ама много дребнави хора, по zле и от немците  #Cussing out  На влиzане имаШе фасунги с круШки навсякъде, а ние като свалихме лампите ни не сложихме навсякъде, но имаШе светлина в всяка стая. Та искаха да викат професионалист да сложи круШки в фасунгите  ooooh!  Ридикюл направо. А zа бялата техника в наШия договор пиШеШе 4е ако неЩо се с4упи трябва ние да го оправим или да го сменим но ако купуваме нови уреди можем на иzлиzане да си ги вzемем. А ние купихме нова фурна и я оставихме. За това пък не викат професионалист да слага круШките  Rolling Eyes  Сега се ядосвам 4е не продадохме ВСИ4КИТЕ уреди в кухнята. Ми да, вси4ки се бяха с4упили, купихме нови и си ги вzимаме. Тъжна история, ама свърШи ве4е. Ще пия една студена вода явно....

За сателита, ето какво намерих http://www.avs-con.net/Docs/Lettre%20recommand%E9e%20avec%20accu … 20r%E9ception.doc това е модел zа писмо до синдиката, ако някой иска да си сложи.....  Тук http://www.avs-con.net/News.htm най долу има оЩе информация. Това е страницата на 4овека, който инсталира наШия сателит. Уф, и него оставихме, 600?  ooooh!

Миленка е много добре, слава богу. Ни колики, ни рев, ниЩоооо. Много е лъ4еzарна, много е жилава, постоянно е в движение и е много любопитна. Много порастна. Купих в солдите дрехи zа 6месе4ни бебета, ами те са й по4ти малки  ooooh!  Просто има коренна промяна в сравнение с 2рия месец примерно. Наистина 4овек трябва да стиска zъби в на4алото и да брои дните. Мисля, 4е с второто Ще бъдеШ по спокойна, така поне каzват другите мами с пове4е от едно дете  Wink  Хайде мила, то не остана, пиШи все така всеки ден zа да не те мислим  Wink  Flutter

# 184
Ехеей кой бил тук Grinning Татянката Grinning
Мда ние сме си все още тук, но много неща ни възпрепятстваха да тръгнем на 22/07 както беше по план.
Първо оказа се че няма кой да сложи ваксина на Поло против туберколоза, така и тръгваме без нея.
Второ, чакахме сумати време прословутия паспорт на Поло.
Трето, даже и сега имаше вероятност да не пътувам, заради подписване на договора за новия апартамент. Но слава богу оказа се че има изход в цялата история, та днес ходихме по нотариуси да подписвам документи. Оказа се че тези документи много скъпи били, по-скъпи от самолетния ми билет, но в крайна сметка строителната фирма ще плати вместо нас. ooooh!
Това за косиона ми е позната история, особено що се отнася тук до чужденци. Съседите ни са италиянци, та и те преди да се изнесат от последния апартамент, който са били наели са имали сумати проблеми като вас. Сега живеят в собствен. Но знам че тя ми обясняваше как в предишния апартамент не харесала цвета на стените и ги пребоядисала. Но преди да издадат апартамента, наново всичко пребоядисала в бяло и станало по-ново и по-хубаво, от това, което е бил преди да се нанесат, но пак са им удържали не малка част от косиона. Божеее ние като се нанасяхме тук /под наем сме/, предният наемател се обадил на мъжът ми даму продаде кухненската плоча за 30?. А пред представителката на фирмата, чрез която наехме апартамента каза че ни я подарява. Явно е знаел как стоят нещата.
А в Париж ни обвиниха че сме напукали боята на стените Joy hahaha, да се чудиш да се ядосваш ли или да се смееш. А той там собственикът такава скръндза, че вместо да повика майстори да боядисат, боядисал сам, некачествено и с некачествена боя. И тя се напукала от радиаторите, които сложил. Ама боядисвал 6 години преди да се изнесем от там.  Нио се разбрахме, искаше първо целият косион да задържи по съвет на представителя на бюрото чрез което даваше под наем, но в крайна сметка ми звънна на следващия ден да каже че цяла вечер мислил над това и решил да ни вземе само 300? от косиона. Не беше лош човек, бяха го подвели.
Ох изчезвам да подреждам куфара. ooooh!

# 185
Уха Поленце, вие жилиЩе ли сте купили? Ха 4естито   bouquet  Явно е ново строителство, или? Кога пътуваШ и с какво? Жалко 4е не zнаех 4е си там, можеШе да се видим  Cry  НиЩо, живот и zдраве Ще се zаси4аме някой ден в БГ, или като дойдем на ваканция у френско  Sunglasses
А zаЩо няма кой да слага ваксината на Поло? В БГ не можеШ ли да го имуниzираШ?  newsm78

# 186
Няма, слагал я само един лекар от болницата. Било нов метод. Боляло, можело да се инфектира през лятото. Надувало се, незнам си какво. Слагал я на 1-во число, пък първо се правела проба... абе голяма разправия.
Апартамент купуваме, но не е още построен. hahaha
В БГ не искам да го имунизирам.
Бихте ли ми казали в София на летището дали служителите ще ми помогнат да се довлека с багажа до посрещачите. Ще имам бебе, раница на гърба, вероятно количка бъги, голям куфар, седалка/от малките/ за кола + голямата количка.
Та въпросът ми е дали някой от тях ще се съгласи да ми ги пренесе от лентата до другата страна на вратата? Аз ще си нося бебето и раницата.
А бебето ми е 9кг. С обикновено портбебе/кенгуро/ мога ли да го нося или е вече тежък?

# 187
Поля, честит ви апартамент! Нищо , че не е построен...нали си е ваш Wink И това е начало.
Ние края на август ще правим ета де Joy лиьо в стария апартамент, обаче се изхитрихме и последните два месеца не плащаме наем. По-трудно е да ни иска да и даваме пари за евентуални повреди, ще трябва да се пазари, пък и само мъжа ми ще е, а той е акула; добре че аз не съм там...че аз съм мека Мара, все на другите да угодя ooooh!
Бихте ли ми казали в София на летището дали служителите ще ми помогнат да се довлека с багажа до посрещачите. Ще имам бебе, раница на гърба, вероятно количка бъги, голям куфар, седалка/от малките/ за кола + голямата количка.
Та въпросът ми е дали някой от тях ще се съгласи да ми ги пренесе от лентата до другата страна на вратата?

Ох , да не те отчайвам, ама...не ми се вярва... Кои служители? Аз лично на получаването на багажа не съм видяла някои изобщо да има от летището, а стюардесите те оставят още на качване на автобусите. Виж понякога има състрадателни пътници-по-добре се уговори с някой от тях предварително, спомням си, че на мен от пътниците ми предлагаха помощ...Кураж и дано се справиш по-добре от мен!

# 188
  • MERIGNAC, FRANCE
Поля, и аз бях с голяма коли4ка, 2 куфара, ръ4ен багаж  и найлонова 4анта. Стиуардът от самолета(немец, естествено) носи Тони до коли4ката и из4ака аз да си я разпъна, но по-нататък сама се оправях. Натоварих куфарите на една коли4ка и така с двете изминах 20-те метра до посреща4ите. Лошото е ако решат да те спрат митни4арите за проверка, както ми се слу4и веднъж. Можеш да сложиш Пол в кенгурото и вси4ко останало товариш на една коли4ка  Hug

# 189
На помощ от служителите на Бг летището не може да се разчита. Евентуално можеш да помолиш за помощ някой пътник с по-малко багаж - българите сме състрадателни и особено на мами с деца помагаме с готовност.
Като пътувах към БГ този юни, бях с Бобо (14 кг.), количка, голяма раница, огромен куфар и бременно шкембе. Никой не ми е помагал, на нито едно летище. Нито да сгъвам или разгъвам количката, нито да кача детето и количката на самолета или автобусчетата при прекачване...Само помолих един мъж да ми свали куфара от лентата за багаж, но после си го теглих сама до изхода (на колелца е), едновременно с което носех раницата и бутах бъгито с детето.
Прибрах се в Бг със силни контракции, защото детето не искаше да ходи и трябваше да го нося с мен когато не бях с количката.

Сега  ми е много притеснено как ще се приберем в същия състав във Фр., а съм и малко по-бременна. Дано Бобо да иска да ходи, че вече е 15 кг. Надявам се на летището в Лион мъжът ми да може да ми помогне да сваля багажа от лентата и да се натоварим на количка. Иначе - ще моля някой служител, няма начин.

# 190
Поля, що толкова късно слагате туберкулозата?
Ние я сложихме на 3 месеца и пак ни освиркаха че сме закъснели. А закъсняхме, щото Бобо се роди във Виена и там бяхме през първите му 3 месеца, а там туберкулозна ваксина не слагат.

Теста се прави 1 седмица преди ваксината, а самата ваксина не е никак тежка - бебетата я понасят много леко... Не се тревожи !

# 191
Ох благодаря ви за съветите. Hug
Мишенце, ами те нямаше и хич да я сложат ако аз не бях попитала. Щом не тръгва от сега на ясла или на друго място посещавано от повече деца, нямало нужда. два три пъти намекнах на педито предните месеци за това, но явно и е влязло през едното и излязло през другото ухо. Последния месец ми казва "ама защо не ми казахте, че ще пътувате?" Shocked Shocked Shocked аз си замълчах, защото нямаше смисъл да се карам с нея, пък и не е лош специалист - много добър педиатър е. После каза, че сега методът на поставяне бил нов, тя можела да я сложи, но предпочитала това да го направи специалист, а той в Антиб бил само един Shocked Shocked Shocked Пък и току що му беше сложила втората антихепатитна ваксина и така.
Мишенце дано ти мине леко пътуването Praynig И моето също Praynig
Аз уж съм виждала служители в бг до лентата с багажа, но те май само проверяват багажите. Абе 20м ще ги мина, пък не вярвам да ми оставят багажа да се върти с часове. Той дано не се загуби.
А гледахте ли вчера новините по тв-то? На Роаси имало крадци на багаж, от служителите които товарели и разтоварвали багажите. Каквото им хареса от куфарите и си го прибирали. Били откраднали предмети на обща стойност от около 200 000?.
Изчезвам да си търся панталон с джобове. Grinning

# 192
Браво 4е са ги хванали. И аz една zима (3 дена преди Коледа) полу4их куфара си с по малко багаж  #Cussing out  Бяха откраднали цялата ми коzметика и подаръци zа блиzките ми, а на другите йм бяха раzкъсани опаковките  #Cussing out  Оба4е авиокомпанията се окаzа много то4на и ми прати стойността на открадналите веЩи  Peace  Но си е неприятно във всеки слу4ай.

Поли, аz мисля 4е на летиЩето има носа4и на багаж, даваШ йм там колко на пар4е и те ти носят багажа. И коли4ки има. Но не раzбрах zа какво Ще пътуваШ с 2 коли4ки?  newsm78  Авиокомпанията раzреШава ли? С кои Ще пътуваШ, френските ли?

Я кажи къде Ще се местите, в Антиб ли оставате или в околността някъде?

# 193
Френски мадами,
другата седмица ще ви дишам въздуха,
надявам се да не е такъв мор като тук.
И ще заглеждам французите. Надявам се
и те да не са мор. Няма да казвам като тук,
та да не обидя някоя мама с туземец. Laughing
Надявам се пудрите и сутиените ми да не
привлекат нечие внимание, а да си ги намеря
в куфара. Да не би на CDG Роаси да работят циганета? Laughing

# 194
И ще заглеждам французите. Надявам се
и те да не са мор. Няма да казвам като тук,
та да не обидя някоя мама с туземец. Laughing

Пфффффф, мъжът ми е атипи4ен немец. Вярвам 4е в предиШния живот е бил българин, толкова оби4а ракия и български ястия, не е истина  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт