Френски мадами

• 22 016
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
Френски мадами,
къде се губите, търся ви търся ви темата - тя затънала в забрава  Wink Grinning

Та сега по същество  Wink Grinning
Много ви моля, дайте идея от къде да сваля френски детски песнички  Grinning Grinning

Мерси боку предварително  Wink  bouquet

# 196
  • пак на Рив Гош
Побут-побут, че темичката ни чак на 3-та страница отишла! Не бях влизала няколко дни из форума и гледма френските мадами явно всички сте в отпуска и заминали нанякъде!

Поля, Мама Щрумф, Дорела и Щрумфет, надявам се да си изкарвате добре в България, поздрави на морето от мен, ако ходите натам!

Поля, честит апартамент! Само хубави неща да ви се случват в него!

Мариякара, как е Георги? Расте ли? Успявате ли да се понаспите или още не? Каката радва ли му се?

Татяна, надявам се, че проблемите ви с косиона и напускането на стария ви апартамент ще се разрешат без собствениците да ви ощетят.

Ели, френски детски песнички не знам откъде можеш да изтеглиш, ние ги взимаме от приятели. Съжалявам, че не мога да съм ти от голяма полза...

Ние след три часа тръгваме за Португалия и ми едно такова нервЕНЕно, затова съм в 6 сутринта с кафе пред компютъра  Mr. Green, иначе по това време обикновено и с кран не можеш да ме дигнеш от леглото. То си е цяла експедиция -  багажи, количка, храна за из път, чанта с играчки, та дори и компютъра на мъж ми, че той без лап-топа си не може да живее (то и без не може, де  Laughing Laughing). Най- ми е притеснено, че само той ще кара, а това си е доста път... По изчисления на маршрута по разните сайтове като Мишлен и подобни, имаме да минем 1500 км, което би трябвало да ни отнеме 14-15 часа. Естествено ще спираме, освен това ще нощуваме при една приятелка в Тулуза, ама все пак ми е едно напрегнато... Ох, оплаках ви се  Grinning
Но поне после сме на село, извън всякакава цивилизация и почивката е пълна! Толкова е закътано селото, че нощем дори се вижда Млечният Път, представяте ли си!  Laughing

Оставям ви и отивам да пригтвям закуската! Весела отпуска на всички, които са в почивка и както се казава, наесен с песен  Grinning, пак ще се видим!

Поздрави на всички и доскоро! Мира

# 197
Охооо Мира,

zавиждам ти zа предстояЩата ваканция. А zа пътя не се притеснявай. Ние редовно сме пътували 1500км, 4е и пове4е, между Франция и Германия, при което мъжът ми е карал преz пове4ето време. Последните 2 пъти дори е бил сам (аz пътувах със самолет) и пак е стигнал zа един ден. А днес е 4етвъртък и няма да има много коли и буШони  Wink  пък и вие Ще преспивате....споко  Peace

Приятна отпуска ви желая и да не zабравиШ да направиШ снимки  Wink  Sunglasses

# 198
Ей, здравейте! Колко хубаво сте се сетили, а и виждам, че има много активни френски мамички!
Само да ви кажем и ние едно ку-ку, че за момента още се гледаме в къщи с бейби, но от септември ще си имаме нуну и ще се включа с пълна сила - откога си мечтая да се върна във форума! Ах, досега тук беше толкова горещо, че след 9 сутринта не можехме и носа си да покажем с девойката навън - живеехме си в полумрак, с пуснати щори и вентилатор, с килимче за игра във всяка стая Sad
Баткото пък беше в България и се върна проговорил на български - само че в момента е на планината с френските баба и дядо, та май ще почакам до другото лято пак да ми каже "мамо, искам теб Simple Smile"

# 199
Охоооооо, 4умби4ка, радвам се да те видя тук  Hug  Я кажи, как е малката рибка, слуШка ли? А баткото свикна ли?

Наистина големи жеги таz година  ooooh!  И ние бяхме като вас, все у дома на тъмно  Sunglasses  Мъжът ми където и да иzлиzаШе, винаги вzимаШе малката zа да поспи малко на климатика в колата. Ужас някакъв. За какво бяхме мъкнали коли4ката, не ни бе ясно  Sad  Тук в Германско сега е много приятно, 22°Ц някъде и обла4но. Тук лятото свърШва, но нямам ниЩо против  Wink

4умби, имаШ ли нови снимки, да видим колко е порастнала рибката?  Heart Eyes

# 200
Татянче, привет! Жалко че сте си заминали окончателно и че дори не можахме да се срещнем на местна почва. Ама като ви гледам колко сте подвижни, нищо чудно да успеем в някой бъдещ момент да ги запознаем двете мадами Миряна и Милена newsm06

Много е сладка тази Миленка - не можах да прочета цялата кореспонденция по темичката, където сигурно разказваш шпдробности, но се надявам че е едно весело и сладко бебе като на снимката, което се е справило леко с преместванията ви. Температурата при вас звучи много приятна. И тук в момента стана малко по-нормално, дори валя дъжд, но все пак се надявам и сетември месец да може да се ходи на плаж dance (когато ще имаме гледачка, нали се сещаш)

А пък бейби Миряна си отговаря много на името - усмихва се, слушка, хапва си, и дори почти успява да спи по цяла нощ. Баткото взе да свиква, но много му се иска и той да става бебе от време-навреме.  Даже май на него повече му се стои в кошарата с играчките й. Иначе е особено внимателен, само й се възхищава и й казва 'Ma cherie'.
Ще гледам да изпратя снимки тези дни че си имаме баба в момента и ще използувам намалението smile3525

# 201

В таzи връzка, някой от вас zнае ли да ли дефекти на проzорците трябва да се отстраняват от наемателя или е грижа на собственика? На etat des lieux дойдоха жената от агенцията и собствени4ката и о4евидно бяха против нас настроени. Ние zа един месец напуснахме жилиЩето, поради мютацион професионел, тогава срокът е само 1 месец. Та си мисля 4е искат да компенсират zагубените 2 месеца ( нали по принцип срока е 3 месеца) с кауциона, който е колкото 2 наема....

Трябвало е да съобщите на агенцията че има повреди и тогава са длъжни да поемат разходите. Ама дори и във вашия случай - не могат така да ви приберат косиона за 2 месеца, трябвало е да сметнат колко ще струват ремонтните работи, да се извика фирма да направи devis и т.н. Явно са се възползували че заминавате и нямате желание да се разправяте по френски с бюрокрацията. Много неприятно - дано не ти е останало само това като спомен от френско #2gunfire

# 202
Здравейте мами,
самоприбавям се едва сега към френските мами и мадами Wink, макар че ви чета от известно време.
Аз имам дъщеря на почти година (29 август 2005) и живеем в Нант с татко бритонец.

Исках да ви попитам-ваксинирали ли сте децата си с ваксината  против ROR (rubéole-oreillons-rougeole) ? Прави се на годинка и сега се чудя дали да ваксинирам моята беба или не...тъй като тези болести и шарки се карат и от само себе си, както ние сме го правили като малки..А и чувам отзиви против тази ваксина...

поздрави,
Cléo.  Hug

# 203
Струва ми че че я правихме, но ще проверя. Май  влиза в задължителните ваксини. Ако имаш свестен педиатър, най-добре питай него дали може да се мине и без ваксина.
Ние например не правихме БЦЖ, а само с тестове минахме.

# 204
ROR не е от задължителните, затова се чудя..А педиатрите я препоръчват, но то това е ясно..има случаи когато ваксините повече разболяват, отколкото помагат..А и напоследък взеха да перат яки пари от тези камапании..Pasteur & compagnie си правят цели състояния на гърба на страхуващите се от грип, гастро и т.н...Има голяма полемика изобщо..  [ smile3543
А BCG не исках изобщо да я правя, тъй като от тази година остават и белези, но все още е задължителна във ФР за ясла, градина и детегледачка, така че нямах избор...  smile3515

до скоро,
Cleo.

# 205
Ние минахме в детската градина и без БЦЖ, само с тестовете, но сега за гледачката на малката пак я искат, но смятаме да се преборим. И аз съм против ненужното слагане на ваксини и за щастие педиатъра ми е достатъчно разбран и съвременно мислещ.

# 206
Mомичета,
аз съм вече на френска земя от 3 седмици вече. Засега времето е достатъчно прохладно, за да не се оплаквам от горещините. Дано така да продължава.
Вече влязох в 7 месец и се чувствам все по-тромава. Болежки много, въпреки че тукашния ми лекар смята че съм ОК. Имам някакво чувство че няма да дочакам термина си, дори че ще родя доста по-рано. Та....оттук и въпросчета :
- Какво да приготвя в сака за болницата? Предния път раждах в Австрия, а за тук нямам инфо...Нещо специфично?
- Какво знаете за взимането на стволови клетки от бебета тук във Фр.? Доколкото аз проучих въпроса, не е никак познато, моят лекар например не  знае някой да е взимал в болницата в която аз ще раждам.Тоест, изобщо няма такава практика, няма обучени специалисти, медицинския персонал няма инфо по въпроса. Свързах се с една голяма фирма занимаваща се със стволови клетки (Крио-сейф), и ето какво ми отговориха : (На английски е , съжалявам)...
Та въпроса ми е да продълвавам ли да упорствам и дали имам шанс да съм първата тук на чието бебе са взели стволови клетки, или да се откажа от идеята ?

....................
Although we have offices in a number of European countries we do not
yet have a French office. Therefore you will be registered with our Swiss
office, but you will receive the collection kit from our Dutch logistic
office.

The stem cells will be stored in our main European laboratory in
Belgium, not far from Brussels.

Because it is too risky to send it by post we use the courier service
DHL.

The collection kit will normally be delivered within 4  working days of
your order being placed.

The costs for our services are as follows:..............
There is a possibility - a slight one - that your blood sample may not
be sufficient for a good stem cell count to be preserved. In that rare
event the sample will not be stored and you therefore will have paid
only for the kit.

Here is a little more information about the procedure.

Before you order the collection kit we advise you to contact your
physician or midwife and ask if they are willing to cooperate to collect the
cord blood. It takes only a few minutes, but it is best you mention
this to them before hand. If they have any queries, we can contact them
for you - if you wish.   .................
Following the birth, the cord blood is collected and you contact DHL in
your country to make an appointment for them to pick up the cord blood.
After the courier appointment is made, you should contact the Cryo-Save
head office to let us know the blood is on its way. The exact
collection and sending procedure will be included in the collection kit.

After the blood arrives in our laboratory it will be processed and the
stem cells will be counted, checked and cryo-stored. Within two weeks
you will be notified about the success of the storage and receive an
invoice for the final payments.

I would like to explain a little bit more about the procedure in
France. Officially we are not allowed to transport the blood out of France.
But we do give people the opportunity to become a client if they want
to. However, there is a risk to it, that you should be willing to take.
Namely, there is a small possibility that we will not be able to
transport the blood out of France. In the past this has never been a problem,
but I am obligated to inform you about the possibility that this
problem might occur. From all our French customers not one has had this
problem. But I need to inform you about this, because it is your decision.

Therefore it is also very important to inform your doctor about this,
before you make the decision to go through with this. Because of the
French law, you have to give a statement of accepting all responsibility
of sending the cord blood to Belgium. Please confirm to us that you
agree with the conditions in our email.

When we have received all relevant data and all payments, we will send
you a certificate of storage.     

If you have any questions please send us an email or contact the
customer service team on the following telephone number................

# 207
Мда, забравих и още едно въпросче...Бременен мозък, какво да го правиш...
Трябва да си правя тия дни изследвания на кръвта и урината, регулярни, изписани ми от гинеколога ми. Аз обаче искам да изследвам и албумин и бактерии в урината, които лекаря ми не е включил в рецептата към лабораторията. Мислите ли че в лабораторията ще се съгласят да ми ги изследват по мое искане, всичко си заплащам, разбира се... Мога да си ги поискам от гинеколога, но следващата консултация с него ми е чак след месец, и не ми се чака толкова. Искам да отида на нея с готови резултати.

# 208
Мишенце, само исках да ти кажа едно голямо благодаря за рецептата за супата от тиквички с Boursin cheese, която си дала в Готварския форум преди време. От два месеца я правя поне по веднъж седмично и сама си изяждам цялата тенджера. Laughing

Страхотна е тази супа, thanks!   bouquet

# 209
Мерси,
ама това беше преди 100 години.
 Отдавна не съм я правила, трябва пак да я спретна. Може и малкия да я хареса...

Общи условия

Активация на акаунт