Френски мадами

• 22 006
  • 287
  •   1
Отговори
# 45
  • MERIGNAC, FRANCE
Мистик, аз поздравявам с празника, щот нали съм пар4е французойка ве4е  Wink  Laughing

Зелена клонке, новото ти име Роца ли се произнася  newsm78

Смърфиетке, и аз не усещах празника до 8 4аса, когато с 300 зора накарах Брюно да отидем на празненството организирано в центъра. Първо имаше пикник и барбекю, после музуканти и оркестри. Тони не се интересуваше от танцуващите и все в отдале4ените краища се разхождаше, спираше пред пейките с насядали баби и им танцуваше и после сам си ръкопляскаше. Та обра овациите  bowuu Паднаха горките от смях с него  hahaha А в 11 4аса имаше заря и тъй като бях забравила фотоапарата, снимах с телефона, но то4но за финалния букет ми свърши паметта  Sad

Бурка, я издай какви манджи забърква снощи   chef

Поля, и аз го гледах филма миналата година и най-положителното от цялата работе беше интервюто с група скандинавски младежи, които казаха, 4е са като в ме4та- плаж, море, евтина бира и готини моми4ета  Laughing

# 46
Ми мила, то не е до "дали сме френски булки" или не. Аз във Франция израснах, тук завърших колеж, после лицей, после фак етц. Моите родители не са дале4 от мен ( за жалост ), те май са пове4е по такива(та) празници, които за мен нямат абсолютно никакво зна4ение. Аз 3ти март забравям 4есто, какво остава за 14 юли...Да кажем, 4е нямам националност. И май е наистина така. Когато някой ме попита откъде идвам, аз 4есто казвам от NEVERLAND. 4есто бивам поглеждана накриво или само странно.

А забравих да кажа одеве за солдовете - аз си купих една рокля онзи ден , от по4ти 200е намалена на 59е! Купих я! Въпреки 4е не ми стои изобщо в момента , понеже прили4ам на пе4ено прасе в нея. Та си купих мотивация ( за много неща + за слабеене ) за 59е. Много тъпо нали??

# 47
Ех, Франция, Франция...... Hug
Учих френски 10 години, но Франция още не съм посетила... Било ми писано да съм от "американките"  Joy Мъчно ми е, че не си тренирам френския, но и това може да стане някой ден  Praynig Ще влизам в темичката от време на време, нали не възразявате? Wink И като "вкарвате" и френски речник ми "опъвате" позабравена струна и ми е хууууубаво  bouquet
Heureux Quatorze Juillet!
"Allons enfants de la Patrie!
Le jour de gloire est arrive'! "

# 48
Добро утро момичета kaffeetrmker_2,

да драсна два реда, докато бебо и мъж ми спят Mr. Green
Ами много съм разочарована от липсата на празненство тук Rolling Eyes, нямаше даже и заря, явно онова онзи ден не е било тренировка за вчера, а си е било асъл зарята. Ние излизахме, разходихме се в стария град, после по брега на плажа, ама все едно не беше 14 юли. КАзвам го защото в Париж и градчето на свекитата такава веселба настава Grinning
концерти, народ по улиците, заря/и то много внушителна/, тук вчера трима музиканти само свиреха измъчено пред един ресторант. newsm78
Мистик добре дошла Hug, стига си се "хокала" Laughing/баба ми така казва/, това е защото си уморена. Аз имам една снимка от началото, когато Поло се роди и въпреки, че майка ми беше тук и ми помагаше, гледам много сърдито и страшно. Crazy Но няма да я показвам, че повече никой няма да пише в темичката ни от страх. Иначе за празника, ами нали живея тук и бях свидетел както писах по-горе на миналогодишния 14 юли и по-миналогодишния, та много бях впечатлена, много ми хареса как празнуват тези французи, те пък взеха че вчера се изложиха Sad
Хайде до по-късно, че младежът се събуди - отивам да го храня. Grinning

Последна редакция: сб, 15 юли 2006, 11:03 от Pollia

# 49
  • MERIGNAC, FRANCE
Мистик, ми ти явно не оби4аш празненствата, или повредата е, 4е не си успяла да обикнеш и възприемеш нито една от страните. 4ак запо4ваш да ме плашиш и моя син да не стане безнационален, живеещ между две култури.

# 50
Ехе,мами ма вие рано рано сте станали.... Grinning
Ние тази сутрин го ударихме на грас матине с татето и бебо,който не беше много съгласен ама... Mr. Green
А за празника ,аз нали ви казах ...И каква е тази история със зарята на 13/07 ве4ерта... Thinking
Преди като работех на морето(океана),май май пове4е веселба имаше....
А преди две години се слу4и да съм в Париж на 14/07 и имаше много хубава заря и шествие...но в провинциалните градове ,не е така...
Мистик ,я го дай по ведро.Гледай лято е ,времето е топли4ко ...А за килограмите,и аз имам да се боря с още съвсем мъни4ко ,ама се надявам сега като си отида в БГ да си ги сваля,нали съм си запланувала само плодово -зелен4уково меню пък и от разходки насам-натам едва ли ще ми остане време за обилно хапване...Ина4е то тук се видяло 4е диета нямам да се спазва...Татето като по4не да готви ,едни 4чудесии  ooooh!...пък и сладолед4е,пала4инки с шоколад... Embarassedама какво да се прави като нямам достатъ4но воля за диета Tired
Хайде лек ден от мен,
какво ще правите днес?

# 51
Ами какво, "канени" Laughing сме на гости в 14:30ч тук в нашия квартал при едни приятели. Ще им помагаме да си стегнат детската стая. Само не знам как ще стане в тази жега, направо не ми се мисли. Ще си взема банския, и те имат басейн в тяхната резиденция, та ако остане време да се топнем, ако ли не, довечера в нашия басейн.
Тя, мацката е в 7 месец бременна и е много готина по характер/преди не беше толкова, туй бременността шъ знайте е хубав период Wink/. та така, ще се пържим на по кафенце, а мъжете ще лепят тапети Grinning После може и биричка да пийнем.
Ами вие какво ще правите?

# 52
  • MERIGNAC, FRANCE
Аз мисля, като за последно да се разходя по солдите. А ина4е дове4ера една приятелка ще ни идва на гости.

# 53
Привет на мадамите!
Аз нали съм малко погранична, та ще се обаждам по-рядко, но имайте предвид, че като Етка съм учила френски и не съм го забравила.
Честичко отскачаме до Форбах (до Мец) да пазаруваме някои дреболии дето са по-евтини при вас. Иначе има доста французи, които идват да пазаруват при нас, че било по-евтино.
Много ви се радвам, че се събрахте на лафче най-накрая

# 54
  • MERIGNAC, FRANCE
Ей, мадами, голямо пазаруване направих днес- за Тони и други де4ица. Жалко, 4е няма да знам колко ще му порасне кра4ето до зимата, за да му купя обувки- видях много симпати4ни.
При нас беше голяма жега, стигаше до 40°С.
Арвен, моите наблюдения са, 4е при вас храната е по-евтина.

# 55
Mama Strumpf , свърши ли ве4е със солдите...аз приклю4их уж... Grinning до следващото ми ходене в центъра...айде като се видим ще се похвалиш с придобивки....а бански купи ли си за морето?? Wink
Ина4е и при нас тук беше жега.. ooooh! и за утре пак така .. ooooh!
Pollia ,остана ли време за басейн днес??Подредихте ли детската стая?
Аз утре съм запланувала басейн, дано да има ветрец както днес...
Ама и свекито се обади да сме ходили на обяд у тях ,аз пък неща. Crossing ArmsСърдита съм  ,пък и басейна ми е от 14 в най голямото слънце  ooooh! , ама обещах и няма измъкване, а като отидем у свеки по4ваме да обядваме в 14...абе и тя е една... ooooh!

# 56
Привет!
Френски мами; знаете ли как се вика линейка? Питам информативно де, не ми трябва спешно в момента, да не се стреснете! WinkПонеже мъжът ми в момента работи далече, си викам при спешност как мога да извикам линейка? На кой номер? Confused
Иначе аз съм си още 2в1, няма признаци на скорошно раждане, сега бяхме на пазар с Яна и баба и, нещо младежа не бърза да излиза както направи навремето как му Hug
Хайде, приятно отмаряне в жегите!

schtrumphete, много голям този сладък Матео, кога се роди, кога пич стана...

# 57
Нямаш ли жълти страници? Там го има телефона (поне за нашия град е така)...

Или пък намери сайта на клиниката която си избрала - там сигурно има обяснено какво се прави в спешен случай.
Клиниката в която аз ще раждам има спешно отделение и си има отделен телефон специално за нея...

Сори че не мога да помогна повече...

# 58
Мариакара, няма ли общ номер за цяла Франция? При нас даже ако на пожарната звъннеш, ще дойдат да те закарат, че си имат оборудвани пожарни като линейка и дежурни акушерки с тях.
Щъркеломобил им казват.
Дано не ти се налага обаче.  Peace

# 59
Ох, мерси, Мишенце и Арвен. Дано не се налага, разбира се. Има номер за спешна помощ, ама аз имах предвид по-скоро като вид транспорт, не спешно. Май ще си извикам такси, то що ли ми е линейка? От работата имам лош опит с линейките, чака ме с часове да дойдат, чудех се като става въпрос за родилки как стоят нещата... Нали сега чакам да раждам и все разни драматични сценарии в главата ми! Дано не се налага!
Мерси за съветите Hug

Общи условия

Активация на акаунт