Френски мадами

• 21 987
  • 287
  •   1
Отговори
# 30
Момичета от Франция, честит ви празник 14 юли!

Позволих си да се набутам тук и да видя какво става по вашите ширини, въпреки, че не живея във Франция, но имам страхотни спомени от нея. Преди да дойда в Канада, живях известно време в Марсилия и все още имам малко носталгия по тези времена.

Весело и безгрижно лято ви желая!

# 31
  • France - Toulouse
Здрасти от югозапада,
Цял ден чистих да ме пита  някой с кой акъл на тази жега, ама няма как възползвахме се с мъжа ми от почивния ден да си сложим къщата в ред, а след това спах следобеден сън, това не ми се беше случвало от години да спя след обяд.
Mama Strumpf , този уикенд сме си вкъщи, а вие ако имате път насам дай само сигнал да пием по кафе и да хапваме по сладолед, ей го къде сте на няма и 2 часа път.

Pollia , благодаря за идеята да набелязвам неща ж нета не се бях сещала. Аз от La Redoute за нас нищо почти не поръчвам, тук пристигат бързо за 2-3 дни в relais colis, но ми се струва, че качеството не е добро , а пък и дреха ако не я пробвам да видя как ми стои не купувам. Поръчвала съм доста за племеничките ми в България и все хубави неща съм поръчвала, те са на 4 и 8 години и от 2 години все от там им купувам дрехи, а пък имат и интересни намаления по време на разпродажбите.

За нас ( за мен и мъжа ми) поръчвам от http://www.vente-privee.com/vp3/vpClubNew.aspx, който иска да го "parrainer" (извинявам се за френската дума, но как се казва това на български, не е да го препоръчам, не е да съм му кръстник, ако се сещате за БГ еквивалент кажете), не знам дали знаете принципа на vente-privee, има разпродажба на дадена марка която трае обикновено 2 дни, започва в 7 сутрин и трае до следващия ден в полунощ, цените наистина си заслужават, но пък за доставка се чака 20-ина та и повече дни, а пък и не винаги има това, което търси човек, често има слънчеви очила, бански и т.н. през лятото, имало е и разпродажби на бебешки дрехи и играчки.

За BG Air (това е бившата авиокомпания Balkan нали) не искам и да чуя, пълни мошеници, преди 5 години и половина като фалираха така ми пропадна едно връщане с тях, а на майка ми едно идване насам, бяхме си платили и двете билетите и ха познайте до ден днешен дали някой ни е върнал парите, уж се водят някакви дела, чудесии, ние отдавна сме ги отписали тези пари, но поне съм се зарекла, че с тях няма да пътувам, то така или иначе от Тулуза няма директен полет до София, та ние пътуваме или с Lufthansa или с Alitalia, и едните и с другите бива, стари самолети ама хайде два часа се изтрайва пък и без деца съм, вие като сте с малки дечица сигурно не е същото.

Хайде приятно посрещане на националния празник и приятна заря!

# 32
Извинявам се за нахлуването, но не мога да не Ви честитя двойният повод!

Честит Ви 14 Юли, Френски Дами! Честита Ви нова лично- Френска Темичка!

Мамо Щтрумпф, обеща да не ни забравяш, защото много ще ни липсвате с малкият Смърф! Heart Eyes

Свети, приятен разпускащи семейни почивни дни! Да снимаш зарята за да Ни я покажеш и на нас, които сме далеч от красива Франция. Hug

Поли, как е Поло? Спинка ли по цяла нощ, започна ли да харесва спагетките? А за сънищате не се притеснявай, за плуването м/у многото риба, не е страшно, особено ако сънуваш и дядо, усмихнат със спасит. жилетка, нама страшно Той те закриля! А за изпита, имаш много неща струпани на главата си в момента, успокои топката и ще го вземеш накрая тоз изпит! Целувки за мъничето Ти- Паоло! Heart Eyes

Мариакара, успешно и спокойно бременеене и чакаме бъдещото Лъвче след 23.07, нали? Hug

Приятни празници!

# 33
И аз като комшийка  Wink да поздравя френските мами с новата им темичка и с 14 юли!  Hug

bouquet

# 34
Мале Калида Shocked #Crazy Shocked
ми ти си ми прочела досието Laughing Embarassed Embarassed Embarassed
Благодаря за тълкуването на сънищата ми, то аз бях загубила надежда че Алекс всичко ще ми разтълкува Rolling Eyes Пък и този сън с рибата, вече си помислих че е нещо лошо, че не ми го тълкува newsm78
А този сън с изпита скоро не съм го сънувала, но ми е "най-редовният" тъй да се каже. Laughing
Благодаря за честитките! - и на Джорджия също! Hug
Да добавя само, че Поло си спи още по цяла вечер, ама и зъбки си няма още newsm78

Последна редакция: пт, 14 юли 2006, 19:31 от Pollia

# 35
4естит ви празник и от мен!!!
И 4естита Френска теми4ка!!!   bouquet

# 36
  • MERIGNAC, FRANCE
Френски мадами  Wink , дове4ера по Таласа, ще дават за 4ерно море и България и останалите страни по бреговете му. Аз май ве4е го гледах преди година и доколкото си спомням БГ беше на края на филма.
Мерси за поздравленията  на вси4ки ви , моми4ета   bouquet

# 37
Мамо Щрумпф,

ако е същия филм който гледах миналата година Rolling Eyes, май нямаше кой знае какви хубави неща за България - спомням си един дядо говореше за Бай Тошо и един циганин с една мечка обикаляше в Слънчев бряг или Златните newsm78

# 38
[ спомням си един дядо говореше за Бай Тошо и един циганин с една мечка обикаляше в Слънчев бряг или Златните newsm78

кофти  Rolling Eyes

И тук преди време имаше филм4е за нашия регион - Румъния, България и т.н. за БГ дадоха цигани, ме4ки ... мизерия, мръсотия ...

# 39
...ми ти си ми прочела досието ...
Поля, не съм Ти чела досието, нямам излишно време, но понякога хвърлям поглед и в Клю-то, и ми направи впечатление сънната тема. А за спинкането през нощта е страхотно постижение за твоят сладур, имате ли си зъбки вече? Hug

Mystic, къде се загуби? Желанието Ти е изпълнено, мила, имаш вече Френска темичка, а Ти изчезна! Целувки за Лени. Heart Eyes  Как върви живота при Теб? Hug

# 40
Мами,
при вас имаше ли си някакъв празник??По4увставхте ли нещо празни4но???
Тук нищо-освен снощната заря... Rolling Eyes
И даже самите французи като им 4естетиш  празника все едно им е безразли4но ,при вас така ли е???
Жалко наистина ,денят си мина като един неделен ден,нищо интересно...

# 41
  • Boston, MA
Извинявайте, че и аз ще нахлуя тук, но то е, за да ви пожелая:

Честит празник, френски мами!

Аз сготвих снощи френски манджи в чест на светлата дата   Laughing

Имаше въпрос за Еър Франс и БГ Еър - летяла съм с първите презокеански и бих ги предпочела.

Приятно прекарване в новата ви тема!

# 42
И така... пак съм тук. И този път трезва и пазеща добър тон  Whistling

Днес беше 14 юли. За мен този ден не озна4аваше нищо особено, само където в нашия градец беше мъртвило, заради по4ивния ден. Не разбирам защо се поздравявате вси4ки с "празника" ( ??? ) , ама щом ви е празни4но евала. Днес оба4е благодарение на този национален празник ми дойде на гости моя много стара приятелка от Страсбург. Зна4и и за мен беше малък празник. Та защо беше празник? Защото е по4ивен ден и моята приятелка не трябваше да работи, нито пък да  спи до обяд и после да се скара с приятеля си ( с когото от 4 години се мъ4ат да се нанесат в един и същи апартамент ), а тя много смело предпо4ете да дойде да ме види след моето раждане. Беше хубав ден, отдавна не се бях 4увствала така добре.

Калида, Калида, ти сигурно си много мил 4овек щом ме споменаваш с такива любопитство и остроумие...Аз се изгубих понеже умирах от срам след това, което направих ( написах ) онази ве4ер, не исках да си призная, 4е съм била умопомра4ена. Лени не спря да реве днес, тя спира да реве само когато я държа и пея фалшиво песни на немски, испански и български. С други думи аз съм загубена! Понеже когато я сложа след дълъг рецитал в леглото, тя избухва в сърцебиещ пла4. Моето собствено бебе ме манипулира, ама какво да се прави, много си я оби4ам!! Heart Eyes

хайде хубава ве4ер на вси4ки, аз все още 4акам дъжд и гръмотевици!

# 43
  • пак на Рив Гош
Леллееее приказливки такива! Темата вече станала 3 страници!!!  Grinning

Мамо Смърф, новото ми екранно име е прякорът ми от детинство, измислен от наи-добрата ми приятелка. Старото Зелена клонка беше доста свободен прежод на името на Камбанка (която всъщност се казва Клое, знам, много ОУригинално име тези дни у Френско  Joy)

По въпроса Air France/BG Air, мога да дам оценка само за първите. Досега не съм имала никакви проблеми с тях, независимо с бебе или без и съм доволна. Майка ми летя миналата година с BG Air и според нея вичко е било добре, ама аз си знам, че дори и да е имала проблеми, няма да ми каже Simple Smile.

Като гледам постингите на Мариякара и Floralpine, установявям, че проблемът с яслите го има из цяла Франция, а не както наивно си го мислех, само в Париж и околностите. Аз вече съм се отказала да чакам знак от съдбата и съм се примирила, че поне още една година ще сме на бавачка. Когато живеехме още в Париж, бях се записала за ясла, ама така и не ме огря. Тази година в новото село (аз така му викам, нищо че е 15 000 жители  Wink) - също. При тожва с мъж ми цяла година ги тормозихме по телефона в кметството. Май ще трябва да се прежаля и да преспя с кмета, друго май не остана  Joy
Floralpine, честито ви място в яслата. Но като е creche parentale, ще трябва ли да отделяш от времето си да помагаш за функционирането и?

Благодаря на всички, които ни честитиха празника! Въпреки че и аз не усещам особено празнично настроение днес тук. Изпуснах зарята (както всяка година) и сега ме е яд Simple Smile. Иначе сутринта гледах малко от парада, най-вече заради Patrouille de France, мислех че ще показват разни каскади, ама както каза мъж ми :"Ами! Няма да рискуват да паднат на главата на Ширак!" Та днес при нас си беше обикновен почивен ден - чистене, готвене, пазаруване.
В този ход на мисли, аз по нета рядко пазаря, основно книги и дискове, и козметика от Club des Createurs de beaute. Доскоро бяхме и почитатели на Vente-privee, ама сега гледаме да поограничаваме разходите  Laughing Иначе дрехи и аз като Svety предпочиам да видя как ми стоят "на живо".

Svety, в първия си постинг споменаваш за някакво питие (след Колата лайт), тарике (нещо ми изчезна латиницата). Какво е то? Звучи ми като розе... Ако е така, да знам какво да търся когато след месец минем по вашия регион  Grinning

Колко от "французойките" ще си ходите това лято до България (освен Мама Щрумф и Поля)?

Ще ви оставям засега и отивам да дочитам темата за 17-те мига в Клюкарника, чета я от два дни и рева като магарица!

Радвам се, че се намерихме, така ми давате стимул да влизам по-често (и да пиша по-често) във форума! Лека нощ и до утре, момичета!

# 44
  • пак на Рив Гош
Пак съм аз - тъкмо се оплаках, че изпуснах зарята и започнаха да пуцат и при нас! Ихаааа! Луд на шаренко се радва  Joy

Общи условия

Активация на акаунт