Френски мадами

• 21 963
  • 287
  •   1
Отговори
# 90

Аз си мисля дали да не си купя от тези най-леките колички и да я кача с мен в самолета. Така поне ще мога и до 00 да отида, без притеснение на летището. Дали ще ми позволят? newsm78

Няма такъв филм. Ще ти я вземат в самолета.

Ааах Кате, нелегално значи ще караш, как на са те сгепцали там Crazy Еее честита книжка, аз тепърва ще се потя за такава. ooooh!

Чакай, не бързай, аз сега почнах процедурата. Успехи или черпня най-рано след 6 седмици ooooh!

# 91
  • France - Toulouse
Здравейте френски мами-мадами,
Добре дошли на новите моми4ета!
Дано Мама Strumpf е пътувала добре и вси4ко да е минало леко, аз си спомням един път пътувах с автобус от Париж до София, едно семейство пътуваше с бебе на 10 месеца, два дни как издържа милото не знам, а и за родителите предполагам не е било лесно.
Роца, ако съм свободна може да се видим набързо като минавате насам, но през седмицата се съмнявам да мога да изляза от работа преди 18 и 30.
4ета ви постингите за шофьорските курсове и си спомням какъв зор видях докато взема книжка тук, теорията я взех от първия път не е нищо особено, но пък кормуването ми взе здравето 4 пъти ме късаха, на петия успях и аз не знам как, от тогава карам кола всеки ден и за 3 години съм навъртяла около 70 хиляди километра. Аз смених у4илището по кормуване в един момент и се записах в ECF (Ecole de Conduite Française), по препоръка на моя позната, защото в това у4илище идваха на стаж, тези които искат да стават инструктори и с тях имах безплатни уроци, това направо ме спаси, ина4е сигурно щяхме да се разорим.
Поля, ще потърся CD-то, по което у4их теория, ако го намеря ще  ти направя копие и ще ти го изпратя по пощата.
Тук май запо4ва буря, аз много оби4ам гръмотевици и светкавизи да видим дали ще  освежи.

До скоро

Последна редакция: ср, 19 юли 2006, 23:56 от svety

# 92
Здравейте и от мене Laughing§
Ох тук е голяма жега ,но предполагам и при вас е така,а уж от сутринта вали -какъв ти дъжд -сега едно слънце грее.. ooooh!Както и да е де,ние сме си на хладно -снабдихме се най накрая с вентилатор и е супер..
Мама Щрумф май си е стигнала,опитвам се да свържа с нея или Брюно ,но...без резултат ,ние с нея сме си градски и ще се видим след два дни...
Аз си стягам багажа и се 4удя какво да взема и какво да оставя Thinking ,май се по престарах таз година на солдите .. ooooh!
Поля,и аз се 4удя за коли4ка -аз имам такава лека ,но проблема е 4е и в БГ си имам такава и ще се окажа с две...Имам време до петък да измисля... Thinking Ина4е и аз пътувам с прека4ване(Нант-Париж-София)...и се колебая много...на идване бебо беше лек ,и използвах кадито на летището и нямах проблеми...сега е доста тежък и не знам ...
А за книжката-ами аз моята не си я смених и не смятам за сега да карам курсове....нали ще влезем в Европа -ще си ни признаят нашите..;пък и на мен ми трябва книжка за БГ ,отколкото във Франция,и аз като Катя карам "нелегално"... Wink

# 93
Само да кажа ,4е Мама Щрумф е пристигнала и двамата с Тони са добре !Каза 4е в БГ било по малко топло от тук -30° Laughing
С полета не е имала проблем,тя сигурно ще се вклю4и утре да пише,хайде лека ве4ер от мен  bouquet

# 94
  • MERIGNAC, FRANCE
Привет и от мен от българска земя  Hug Пътуването мина по-леко отколкото си мислех  Laughing В първия самолет Тони заспа о6те при излитането, та при кацането трябва6е да го събудя. Успях дори и си хапна сандви4а и да си изпия кафето и сока, вси4ко това с една ръка разбира се  Wink Във втория оба4е не се спря, но бяхме сами на 3 седалки, та бива6е. Дори стуардът ни глезе6е, жалко само за горкото мом4е зад нас, което се опитва6е да спи, но Тони предпо4ита6е да му пее  Laughing Аз пътувах с моята голяма триколка и дори във втория самолет ми предложиха да я взема в самолета, за6тото имало място, но после сама трябвало да си я смъквам по стъпалата, та се отказах. Вси4ки бяха много мили и ми носеха Тони на ръце до коли4ката, даваха му бонбони и игра4ки, и си играеха, докато аз отида до тоалетна.
Сега сме при щастливите баба, дядо и вуй4о и Тони е във вихъра си  Hug
Благодаря ви за загрижеността, моми4ета  Heart Eyes  bouquet
Смърфиетке, айде, 4акаме ви с Матео  Heart Eyes

# 95
Мамо Щрумпф много се радвам че пътуването ви е минало така приятно и безпроблемно Flutter Дано не съжалявам, че не си взех билет за Луфтханза Thinking Но товоят постинг ме зарежда положително за пътуването. Hug Дано и в самолета на АлИталия има повечко свободни местенца и Поло е послушен. Praynig
Весело и приятно изкарване в България Grinning

# 96
Сега звънях в съда в Кан, да питам за националността и дано имам късмет, че Саркози наистина ще пуска в действие новият закон, според който трябва за да можеш да кандидатстваш за френска националност да имаш брак от 4 години. Е, жената беше много мила и ми взе адреса, за да ми прати списъка с необходимите документи, които за начало трябва да представя при подаването на молбата. Дано си подам молбата преди законът да бъде приет Praynig Praynig Praynig Praynig

# 97
Сега звънях в съда в Кан, да питам за националността и дано имам късмет, че Саркози наистина ще пуска в действие новият закон, според който трябва за да можеш да кандидатстваш за френска националност да имаш брак от 4 години. Е, жената беше много мила и ми взе адреса, за да ми прати списъка с необходимите документи, които за начало трябва да представя при подаването на молбата. Дано си подам молбата преди законът да бъде приет Praynig Praynig Praynig Praynig
Поле, а какъв е срока до момента? При нас минимума е 3 г.

# 98
Мамо Щтрумпф, браво за лекото пътуване! Весело изкарване с родата!
Аз последно пътув<ах бременна в 6 месец + Яна и също мина относително леко. Май предварително повече се шашкаме, а в повечето случи полетите минават безпроблемно.
Поля и schtrumphete дано имате същия късмет!

# 99
Поле, а какъв е срока до момента? При нас минимума е 3 г.

При нас уж за сега е 2 години.
Свети, благодаря много за предложението Heart Eyes
Знаете ли, току що си видях блокчето, в което живеем. В pages jaunes/blanches/ от сайта Voila, като си въведете адреса или пък на ваш познат, веднага можете да видите мястото, където живее - направили са снимки от хеликоптер ли - незнам? Но е забавно.
Mариякара, благодаря за пожеланието Hug

# 100
Хихи Мариякара и Лала, гледам ви лентичките и си спомних, че аз родих когато бях в 38 седмица и 4 дни. Ако вие трябва да раждате като мен, това може и да е утре Wink
Приготвли ли сте си багажчетата? Пожелавам и на двете ви леко и безпроблемно раждане! Heart Eyes

# 101
Мариякара ,Благодаря ти за пожеланието ..Уф аз уж стегнах багажа и утре летим ..Дано Аир Франсе да нямат ста4ка ,4е Мама Щрумф ме "зарадва" с тази новина в4ера. Praynig Praynig
Поля и аз си подадох документите за националност.Лелката беше много любезна и както и теб са те усведомили ще има промяна в закона..Има вероятност тази промяна да влезе в сила от Юли или Август ,така 4е може да ми върнат документите и да си 4акам още една годна,но дано да го приемат по късно и да минем... Praynig Те уж щяха да го променят още през февруари ,ама още не са...дано се забавят ... Praynig

# 102
Мен малко ме съмнява лятото да вземат да го приемат, нали уж всички изчезват по почивки, ама знам ли? Дано решат по-късно да го приемат - няма да е зле към края на септември. Аз не виждам как ще се вместя в този график, та може и аз да почакам около година и половина.

# 103
Pollia , аз миналият път родих на 37 седмици и 2 дни и тази година се бях приготвила за най-късно 14 юли Laughing, та багажа е отдавна спретнат, вече забравих какво има в чантата. Joy. Ама нещо младежът ще излезе послушен и чака зодия Лъв, както е поръчал баща му. Само дано баба му е още тук като се роди, че тя няма как да си удължи престоя... Praynig
schtrumphete , дано да не стачкуват тези умници от ЕърФранс. PraynigАман вече от тях! Лек път! Ама и вие големи тигели до БГ и обратно направихте.
Стискам палци и Сарко-вите закони да не ви хванат и скоро да черпите за новите паспорти!  HugНе ми се вярва точно лятото да променят нещата; сега всички само за ваканса мислят...

Да ви питам преди всички да сте зачезнали: Използвали ли сте прословутия Liniment Oleo-Calcaire?Аз го бях чула от една пюерикюлтрисе hahahaв работата кто единственият цяр против зачервено дупе.Като погледнах в нета, майките от френските форуми, които са го позвали само в него се кълнат? newsm78Аз миналият път с Яна не знаех за съществуването му...

# 104
Mariakara, аз само това ползвам откакто Мари се е родила и страшно съм доволна, препоръчаха ни го още в клиниката. Натурален продукт, нищо общо с кърпичките, които според мен са много агресивни за кожата . Когато е наакана първо почиствам с почистващата вода без изплакване на Mytosil и после пак с това минавам.
Ти в коя болница ще раждаш? Аз раждах в частна клиника (clinique Isis), много бях доволна, но преди няколко дни прочетох, че са я затворили заради недостатъчен брой раждания на година и ми стана някак тъжно...бях решила и второто един ден там да раждам Wink

За националността, аз няма да имам късмет, две години от брака ни стават през ноември, дотогава със сигурност законът ще мине на второ четене и ще трябва да чакам още две години Sad

Общи условия

Активация на акаунт