Френски мадами

• 22 022
  • 287
  •   1
Отговори
# 210
  • MERIGNAC, FRANCE
Мишенце, за списъка - най-добре го искай от болницата или клиниката където ще раждаш. Ако не, аз мога да ти продиктувам моя като се върна във френско след 2 седмици.
За стволовите клетки и аз нищо не съм 4увала.
А за изследванията, при условие, 4е ще си ги платиш, не вярвам да ти откажат.
Лека бременност  Hug

# 211
Благодаря за отговора!

Да, ще ми е полезно да ми продитуваш и твоя списък, когато се върнеш във Франция.

# 212
Сладурани, темата ни що е изпаднала толкова далече ? Никой не пише....

Аз си взех списъка от болницата (ама много дълги тия списъци бе) и има някои неща които не са ми много ясни...та може ли малко помощ с превода, мооооля? Тия дни съм намислила да си стегна сака.

Un brumisateur
4 serviettes eponge + 2 gants
6 babygros en eponge
6 brassieres de coton
2 brassieres de laine
 1 turbulette

Иначе, подължавам да се боря за тия стволови клетки. Моя гинеколог отказа да съдейства. Aбсолютно е невъзможно да си направя уговорка с акушерка която да вземе кръвта. Сега последно говорих с шефа на клиниката в която ще раждам, и чакам окончателното му решение - може или не може. Ако той реши че може, нещата ще станат с голяма вероятност.

# 213
Сладурани, темата ни що е изпаднала толкова далече ? Никой не пише....

Аз си взех списъка от болницата (ама много дълги тия списъци бе) и има някои неща които не са ми много ясни...та може ли малко помощ с превода, мооооля? Тия дни съм намислила да си стегна сака.

Un brumisateur
4 serviettes eponge + 2 gants
6 babygros en eponge
6 brassieres de coton
2 brassieres de laine
 1 turbulette

Иначе, подължавам да се боря за тия стволови клетки. Моя гинеколог отказа да съдейства. Aбсолютно е невъзможно да си направя уговорка с акушерка която да вземе кръвта. Сега последно говорих с шефа на клиниката в която ще раждам, и чакам окончателното му решение - може или не може. Ако той реши че може, нещата ще станат с голяма вероятност.
Aми Мишенце ,ние сме още във БГ и затова темата позамря...
Ина4е по въпросите:
1)За списъка -ами те дават във всяка болница разли4ни списъци..
Според мен ето какво е най необходимо за болницата:
-Бодиата (с къс или дълъг рукав),-4-5бр...
-пижамки
-4орапки
-жилетка
-шап4ица
за теб -таол.принадлежности,хавлия,пижама,т.н...
Тия брасиери дето ги пишат ми то първо едвам се намират по магазините ,пък камо ли друго...ако не можеш да намериш ми пиши-аз се бях запасила от БГ и сега имам и за 2бебе нови...
2)За стволовите клетки-ами пак зависи от болницата.Практикува се ,но от скоро ...и трябва да попиташ,но си в правото си да искаш да ти ги запазят..аз съжалявам 4е когато раждах това го нямаше...

# 214
Ние минахме в детската градина и без БЦЖ, само с тестовете, но сега за гледачката на малката пак я искат, но смятаме да се преборим. И аз съм против ненужното слагане на ваксини и за щастие педиатъра ми е достатъчно разбран и съвременно мислещ.
И аз те подкрепям в безумното слагане на ваксини и обременяване на децата...В БГ децата от малки им слагат какви ли не ваксини...И ние сме без БЦЖ добре 4е нашият педи е разбран и модерен и следи новостите...А това 4е била задължителна ,ве4е не е ..;даже за градина...В Нант са много малко педиатрите които практикуват слагането на БЦЖ -за градина,ясла и т.н..издават бележка ,в която се казва 4е тази ваксина ве4е не е в задалжителният вакс.календар...
Ние сме си още в БГ до 15.09 и като се приберем имаме среща с педито за тези ваксини,но аз хи4 не се притеснявам и му имам доверие на нашият ,даже и РОР не съм сигурна 4е ще слагаме...

# 215
Здравей Мишенце!
На нас в болницата ни дадоха всичко и бодита и пижамки, памперси, шапчица и т.н.. Аз при първото раждане не знаех и си носех всичко, а при второто си носех само ръкавички и дрешки за изписването. Когато отидеш в болницата пак питай какво дават за да си носиш излишен багаж.  На мен ми бяха дали два пъти подобен списък какво да нося , а накрая се оказа че там имало всичко. Дрешките които даваха бяха всякакви размери и имаше даже като за 5кг бебе Алиса Grinning

# 216
Здравейте френски мами! HugГледам че има теми за немските, американските,... мами и си мислех че няма френски такива в форума! FlutterНо съм се излъгала,просто темата е поизостанала;!
Аз от началото на тази година живея за постоянно в Франция и от тази си и забременях  Laughing!Много ми беше трудно с първите прегледи в болницата   Cry,но добре че беше таткото та да помага с превода  Wink.Та си излизах от кабинетите къде разбрала къде не доразбрала Confused.Зор ми идва медицинсикя френски Whistling!Та исках да ви попитам вие така ли бяхте в началото или имахте добър френски на който да разчитате?Определено си се страхувам от това че не съм наясно с  бременоста в Франция Shocked!Затова ви моля за кураж и споделете с какви условия разполага тукашната акушерска болнична помощ? Praynig
Ще се радвам да споделите!Така ще помогните на прохождащите в бременоста с вашия опит! Blush

# 217
  • пак на Рив Гош
Здравейте Мадами!!! Ето ме отново на линия след 3 седмици почивка със свеки  Mr. Green (за което мога да изпиша томове  Laughing).
Както гледам май има още доста мами, които са в България, надявам се, че си прекарвате добре!  Grinning
Мишенце, за списъка от болницата и аз се бях сащисала, но прилежно си замъкнах всичко, от което половината така и не ми потрябва. Laughing Не забравяй да си вземеш няколко хавлиени кърпи, на мен поне ми трябваха. Иначе brumisateur са тези спрейове с вода на Евиан или Вител, не видях дали някой ти е отговорил за това, за другите неща видях, че Мама Щрумф и Щрумфет са и отговорили. Grinning За стволовите клетки, според мен, ако имаш възможност - пребори се, дано да успееш! Когато аз раждах, изобщо не беше познато това нещо...
За ваксините, аз нали съм си послушна и изпълнителна, на Камбанка сложих всичко - и БЦЖ, и РОР, като БЦЖ-то беше по някаква нова методика, където не остават белези.

Cleoven и Sea-fr, добре дошли при мадамите  Laughing.

Sea-fr, по отношение на прегледите - аз бях доста облагдетелствана, тъй като когато забременях, живеех тук от 5 години, пък и работата ми има доста допирни точки с медицината (по образование съм биолог), та нямах проблеми. Ако имаш въпроси - питай, не се срамувай, тук сме за да си помагаме  Simple Smile. За болниците не се притеснявай, предполагам, че голяма част от френските мами ще се съгласят с мен, че условията тук са отлични, особено в големите градове. Ти къде живееш? Иначе за акушерките - аз лично съм убедена, че ако Клое е жива и здрава, то е благодарение на една страхотна акушерка!

Татяна, надявам се, че успяхте да си разрешите проблемите с косиона и хазаите! Много е сладка Милена!

Мариякара, как е Георги? Сигурно расте на поразия! Дано да е здрав и да поспива добре!

Приятна вечер на всички и доскоро!

# 218
Благодаря за отговорите, момичета.

Да, наистина и аз се одзверих на дъъъългия списък, който ми дадоха в болницата. Че то по-зле от българските болници ... Ама ще го събера сака, къде ще ходя. Де да знам кое точно в тая клиника няма да ми потрябва.

По отношение на прегледите - като дойдохме във Фр. не знаех и думичка френски, а бяхме с 3-месечен бебок. Намерих педиатър говорещ английски и немски, после полека-лека научих основните неща които ми трябват в ежедневието и около детето.
Сега при тази ми бременност си търсих просто добър гинеколог, но като не успея да го разбера за нещо, превключваме на английски. Повечето лекари говорят или разбират английски, така че не е чак толкова трудно. Ще видим как ще е при престоя ми в болницата.

# 219
За Мариякара да дам малко инфо....
Георги расте, суче добре и е едно здраво и послушно бебче. Мария се възстановява бързо, каката случа. Те са в нова къща и все още нямат нет, надявам се скоро да е на линия. Имаха малко проблеми веднага след раждането, но тя сама ще сподели като се включи.

# 220
Здравейте момичета от няколко дни и ние сме във Франция.Още всичко ни е ново.Френски незнаем и ни е малко трудно,но ще го научим надявам се бързо.Ще живеем в Рен до май месец.Ще се радвам да си пишем.Нашето бебче е на 3 месеца и се казва Саманта.Поздрави на всички.

# 221
Здравейте момичета от няколко дни и ние сме във Франция.Още всичко ни е ново.Френски незнаем и ни е малко трудно,но ще го научим надявам се бързо.Ще живеем в Рен до май месец.Ще се радвам да си пишем.Нашето бебче е на 3 месеца и се казва Саманта.Поздрави на всички.
Добре дошла в отбора! Ще помагаме с каквото можем!

# 222
Здравейте момичета,може ли да ми кажете каква е системата за захранване на бебоците във Франция?Различава ли се от тази в бг?И още нещо,понеже след раждането косата много започна да ми пада,мога ли да пия бирена мая докато кърмя?

# 223
Здравейте, медам!
Мен малко ме хвана липсата в тази темичка и трябваше да наваксам.  Simple Smile Благодаря много за поздравите и аз на свой ред искам да поздравя Мариякара за раждането и да й пожелая много усмивки с малкия Георги. bouquet:

А всъщност кога точно роди Мариякара, защото не видях в темичката датата? Струва ми се че малко след като родих зърнах една тема, която беше за нейното раждане, но не можах да отговоря веднага и така и не разбрах датата. 

кери25, аз не съм си гледала децата във Франция но доколкото ми е известно от роднините захранването във Франция е към 4-я месец.

Исках да попитам също във Франция педиатрите изписват ли ви капки флуор? Когато заведох дъщеря ми там на педиатър преди една година й изписаха, но не знам докога да й давам и сега на бебчето също. Много противоречиви мнения чувам за флуора та се чудя сега какво да правя. 

# 224
За флуора - витамин Д който изписват е със флуор - Zymaduo, нашата педиатърка искаше да го пием до 2 години
А относно захранването- при нас се захранваше след 6 месеца, но пък за сметка на това забелязах че много не следят въвеждането на храните

Общи условия

Активация на акаунт