На море в България 2019/2020 г.! - 5

• 46 772
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
  • Резерват "Северозапад"
Има подлези под пътя, през които се минава. За Дюни говоря.

# 136
Има подлези под пътя, през които се минава. За Дюни говоря.
Благодаря! За Белвил и Аркадия ме беше предупредила, че се минава през подлез. Щом и Пеликан е така, не ми върши работа.
Аз стълби пък още по-трудно изкачвам.
Май само Марина Бийч ми остава като вариант.
А двойните стаи бързо ли се резервират, че ми се щеше да изчакам още два хотела в Сл. бряг?

# 137
  • София
Имаше начин , поне преди няколко години,  да се мине през двете бариери и през пътя без 1стъпало.   Това да се избегне подлеза,  който всъщност е наклон от едната страна, от другата е 20 -Тина стъпала.  И не е страшен.  Но може през бариерите,  така минавахме с количката с малката.  Е само на шосето да се огледа човек,  това е.

# 138
  • Sofia
Само да отбележа, че пътят до Пеликан си е едно леко стръмно изкачване.

# 139
Аркадия докато "дойде" всичко е разяснено 😊 и все пак:
Да, минава път към Созопол. И да, има два подлеза за удобство на почиващите - единият е за Белвил и ХВ, другият е за Пеликан и е на гърба на М. Бийч. Казват, че разстоянието от плажа до Белвил и до Пеликан е еднакво, по мое мнение до вторият х-л е по-далеч. Може да се минава и пресичайки пътя, не е проблем.   Стъпалата в подлезите не са много, но все пак си има 10-на бройки и при проблем сигурно ще ти се види трудно. Както и пътя - има изкачване. И към двата хотела. Аз не съм се замисляла, но за трудно подвижни хора сигурно ще е изтощаващо.
Условията за резервация през Съни турс май бяха по-добри. Върти ми се нещо от порядъка на 50% капаро и доплащане до 14 дни преди настаняване. Но аз все Холидей планет ползвам, та нека друг ме поправи...

# 140
  • София
Аркадия, а Холидей Вилидж по-назад ли е?

# 141
Първите къщички от ХВ са на нивото на Белвил. Но назад има и доста отдалечени. Не съм ги обхождала до края...

# 142
  • София
Първите къщички от ХВ са на нивото на Белвил. Но назад има и доста отдалечени. Не съм ги обхождала до края...
Благодаря!

# 143
Благодаря на всички!
Да, така и преполагах, че има и наклони. То си пише, че хотел Пеликан е ситуиран на най-високото място. Аз обаче, като съм минавала с колата по пътя за Созопол ми се струвало, че къщичките на ХВ са най-нагоре, ама може и да бъркам.
Относно стълбите, то 10 стъпала все ще ги изкача някак си, но ми е сложно, а после щом има и наклони още по-трудно ще ми бъде.
За сега само Марина Бийч ми е добре като разположение.
Ще го мисля още.

# 144
Здравейте! И Визит са пуснали оферти за Дюни.

# 145
  • France
Реших да надникна в темата, и се стъписах от цените в Топола.
Почивката излиза колкото в южна Италия, Франция, Испания.
Ние си имаме местенце, в южна Франция, до Испания. Първа линия, на плажа, в парк, басейн, тишина, чистота, зайци, лисици... апартамент с две спални, 73 кв.м., с лоджия, от 1.09 е по 45€.
Чаша вино е 2€, кафето 1,50.
Няма как да се върна на българското Черноморие, при все по лоши условия.

# 146
Ние си имаме местенце, в южна Франция, до Испания. Първа линия, на плажа, в парк, басейн, тишина, чистота, зайци, лисици... апартамент с две спални, 73 кв.м., с лоджия, от 1.09 е по 45€.
И аз искам така, ама нещо пътните са ми множко.

Тази година ранните, въобще не са с намаление, така че, лично аз ще изчакам. Пък ако не, ще си отида тази година на планина и чист въздух на басейн с минерална вода.

П.П. Извън поста на Писи-миси, много обаче обичам "надникващи" от различни теми- турски, гръцки и прочие. Знам, че гроздето е сладко , но не е по джоба ми.

# 147
Аз не съм съгласна със сравнението, което правите.
Първо не знам къде ги гледате цените за комплекс Топола Скайс Ризорт, но при проверка в сайта на хотела
за двама възрастни в стандартна стая от 1.09.2020 г. за 7 нощувки на база ОИ цената е 1640 лв.
Тази цена за мен си е съвсем нормална за хотел 5* с включен аквапарк.
Вие споменавате за апартаменти във Франция, Испания и т.н., но там цената Ви е само за нощувка.
Няма включена нито храна, нито напитки, нито анимация, нито аквапарк. И едва ли цена от 45 евро е за хотел 5 *!
Много пъти сме го коментирали този въпрос. Не можем да сравняваме кон с кокошка и да правим генерални изводи за българското Черноморие.

# 148
  • София
Скрит текст:
Аз не съм съгласна със сравнението, което правите.
Първо не знам къде ги гледате цените за комплекс Топола Скайс Ризорт, но при проверка в сайта на хотела
за двама възрастни в стандартна стая от 1.09.2020 г. за 7 нощувки на база ОИ цената е 1640 лв.
Тази цена за мен си е съвсем нормална за хотел 5* с включен аквапарк.
Вие споменавате за апартаменти във Франция, Испания и т.н., но там цената Ви е само за нощувка.
Няма включена нито храна, нито напитки, нито анимация, нито аквапарк. И едва ли цена от 45 евро е за хотел 5 *!
Много пъти сме го коментирали този въпрос. Не можем да сравняваме кон с кокошка и да правим генерални изводи за българското Черноморие.
Абсолютно несравними са и добре че ти имА търпението да го напишеш Sweat Smile

Иначе, за протокола - и в БГ може да се наеме апартамент без АИ и от 01.09 вероятно за тази площ може да се намери и на цена доста по 45 евро или близка. И пак за сравнение - миналата година например взехме за 60 евро в топ сезон в БГ, без АИ, апартамент, който беше два пъти по-голям (и по-луксозен) от студията, които се дават на тази цена в Гърция. И в заведенията цените все още в БГ са малко по-ниски - просто си личи по сметката накрая. Въобще този спор е безсмислен.

# 149
Понеже няколко години подред съм била  в " Топола" ще кажа, че цената си е напълно ок за българското черноморие и за това,което се предлага/ силен сезон за двама и дете на 11 год,1600- 1700 лв/Да не говорим, че няма увеличение от лято 2019.

Общи условия

Активация на акаунт