Есенното слънце вече грее, а порасналото ЮНче гука в количка и на глас се смее - Тема 4

• 21 296
  • 798
  •   1
Отговори
# 135
На мен педиатъра ми каза никакви солни работи... можело са се обезводни бебка... не знам дали е така.. Нас едно време всички май са ни правили солни бани...

# 136
  • София
Солна баня и солна стая са различни неща.

# 137
Солна баня и солна стая са различни неща.

Да, но пак трябва да се приемат повече течности след солната стая.. иначе за деца знам, че е полезно, особено с дихателни проблеми, които са. За бебчета този климат не знам дали би бил ок.. може би преди това да се направи консултация със специалист

# 138
Здравейте, ние да се похвалим. Тъкмо сядам днес с термометъра да пробвам да бръкна в дупето, отварям памперса иии подарък. Егати щастието 🤣☺️

# 139
  • София
Ние днес бяхме с нагласа за ваксини, но личната ни посрещна с маска и хрема и аз кръгом....

# 140
  • WonderLand
Момичета, нямам цикъл още, но преди да забременея имах ужасни болки първите дни и нищо не ми помагаше, освен Солпадеин и свещички Профенид. Някой има ли идея какво обезболяващо е съвместимо с кърменето, защото ме е страх ако ми дойде да не е пак толкова болезнено и искам да съм подготвена.

# 141
Момичета, нямам цикъл още, но преди да забременея имах ужасни болки първите дни и нищо не ми помагаше, освен Солпадеин и свещички Профенид. Някой има ли идея какво обезболяващо е съвместимо с кърменето, защото ме е страх ако ми дойде да не е пак толкова болезнено и искам да съм подготвена.
И аз ще съм благодарна за съвети за обезболяващи средства, съвместими с кърмене.. цял ден умирам от болки, явно ще имам гости скоро Sad

# 142
Профенид свещички са съвместими с кърмене. В болницата ми даваха такива. Активното вещество е кетопрофен. Парацетамол същи става.
Лекарства може да проверявате на този сайт
http://www.e-lactancia.org/

Ние днес бяхме на преглед и му сложиха първа ваксина. Но от притеснение забравих да питам коя точно ваксина му слагат. Confused Той пък милия изобщо не плака, само при боцването. Обаче сега цял следобяд спи, даже пропусна едно хранене Rolling Eyes Като се събуди ще меря температура...

# 143
Благодаря много! Дано се размине температурата.. при нас така беше... за много малко качи 37.2 и спадна.. утре обаче сме на 2ри ваксини и ми е още по притеснено заради лошото време..

# 144
Циповете са метални.

# 145
Да ви попитам, някой знае ли за тази ваксина срещу варицела, която се купувала само от Гърция/Румъния? В България я нямало. Ще взимате ли.

# 146
И аз си взех, ама пепел от рози, което е. Самият цип е метален, но това, по което върви и е пластмасово 🤔.

В нашия случай аз спя в стаята на бебето. Искам да се преместя, но чакам да спре да се буди толкова, че сега сме през 2-3 часа и сумка много. Стаите са ни две съседни, но пак ще ползвам бебефон.

И ние още не можем да регулираме акото. На седмица веднъж с клизма. Давах пробиотик, после го спрях, ама нямаше промяна и сега пак ще купя друг да видим.

Съня още е труден, особено ако дойде някоя баба на гости, направо се превъзбужда и после мъка да заспи и се изнервя.

Нурофен също може като обезболяващо.

За варицелата по-скоро - не, ще чакам да я хване в детската градина. Ако не стане, тогава ще мисля.

През деня как обличате бебчетата вкъщи? У нас е 23-25 градуса и му слагам боди с къс ръкав, дълги панталони, чорапи и елече без ръкави.

# 147
Да ви попитам, някой знае ли за тази ваксина срещу варицела, която се купувала само от Гърция/Румъния? В България я нямало. Ще взимате ли.

Аз съм си поставяла такава в Италия, защото не съм карала и искахме да правим второ бебе, а баткото още не беше изкарал и имаше опасност да ми домъкне докато съм бременна (първи прием, втори не съм, че трябва след 2 месеца, а ние бяхме само за 10 дни и понеже е жива ваксина не може да се пренася). След два месеца баткото се разболя и на мен ми се размина. Сега ако я вкарат в България ще поставя на малкия, защото не е много готина тази болест. Избутва се, но вирусът на херпес зостер остава доживот в кръвта и при спад в имунитета може да се прояви. А как се взима от Гърция/Румъния, тя е жива ваксина, съхранява се в определена температура?
SilverDream, аз имах адски болезнен цикъл преди първото раждане, толкова, че при раждането до 8-9 см не се трогнах изобщо. След раждането не съм усещала и грам дискомфорт, така че има вероятност да не те боли. Иначе парацетамол и Нурофен и тези свещички, също Оки, което е пак кетопрофен (макар на листовката да пише, че не се пие при кърмене, в сайта е-lactancia дават ОК за кетопрофен)

# 148
Да, точно за този вирус става въпрос херпес зостер. На ММ много често му излизат херпеси, а на мен никога и си мислехме, че тази ваксина ще е полезна.

# 149
Един тъп въпрос. Понеже незнам дали съм карала варицелата, а често ми излизат херпеси на устата, значи ли, че съм я карала. Мислех си, че тези на устата са различни от зостер?

Общи условия

Активация на акаунт