Есенното слънце вече грее, а порасналото ЮНче гука в количка и на глас се смее - Тема 4

• 21 283
  • 798
  •   1
Отговори
# 150
Да не заблудя някого. Аз така си го обяснявам, не съм сигурна. Ще се радвам ако някое знае и разсясни. Simple Smile

# 151
  • София
Не, не значи. Аз съм карала варицела и никога не ми е излизал херпес, мм не е карал, а херпеси има всеки път като настине.

# 152
И аз си взех, ама пепел от рози, което е. Самият цип е метален, но това, по което върви и е пластмасово 🤔.

В нашия случай аз спя в стаята на бебето. Искам да се преместя, но чакам да спре да се буди толкова, че сега сме през 2-3 часа и сумка много. Стаите са ни две съседни, но пак ще ползвам бебефон.

И ние още не можем да регулираме акото. На седмица веднъж с клизма. Давах пробиотик, после го спрях, ама нямаше промяна и сега пак ще купя друг да видим.

Съня още е труден, особено ако дойде някоя баба на гости, направо се превъзбужда и после мъка да заспи и се изнервя.

Нурофен също може като обезболяващо.

За варицелата по-скоро - не, ще чакам да я хване в детската градина. Ако не стане, тогава ще мисля.

През деня как обличате бебчетата вкъщи? У нас е 23-25 градуса и му слагам боди с къс ръкав, дълги панталони, чорапи и елече без ръкави.

Аз я обличам с едно цяло гащеризонче, не много плътно, а като я оставям в кошарката я завивам с тъничко чаршафче.  То и навън така си излизаме, само една идея по плътно я завивам и имам шапчица, в случай, че духа Simple Smile

# 153
Различни са едното е херпес симплекс  (стресниците), а др. е херпес зостер(шарка)

# 154
  • София
Аз да се оплача - каката преди два дни ми вдигна температура, днес пак, но този път и бебето вдигна 38 градуса Sad Сега и двамата са с температура та се чудя при кой първо да огрея. Надявах се, че малкия като е на кърма ще се размине, но не!
Има ли други бебета, на които им хъркат нослетата, а нямат сополи? Моя прохърква от време на време и се закашля, но има мноооого лиги та предполагам е от това.

# 155
sunny_kid, и при нас е такова положението,малчо е на 3 месеца,каката почти на 4г.,носи всякакви вируси и бактерии от градината...Аз му промивам нослето 4-5пъти на ден с физ.разтвор (от малките флакончета),обръщам го настрана и в горната ноздра изцеждам флакончето ,сополи потичат от долната ноздра,после правя същото с другата страна...това е мн ефикасен метод...успех и дано се оправи бързо..🍀

# 156
Офф, като я облека за нощта с памучен ромпер и поларено чувалче, на сутринта ръцете са й ледени до лактите. Започнах да затварям прозореца и й слагам велурен ромпер и същото плюшено чувалче и е ок. Ааа и пуснах отоплението Joy та става 22 градуса през нощта. Живеем в балкански град и през нощта си е студ. Притеснявам да не я изнежа... Знам, че ръцете и краката не са критерий, но и на мен ми е студено, зимата не живея на по-малко от 24 градуса... а четох, че е добре през деня на 22 градуса, през нощта 20, а къпане 25. Вие?

# 157
  • WonderLand
Леле, това с промиването на нослето моя мъник абсурд да го издържи. Той само като усети нещо да докосва носа му и полудява. Иначе нослето му хъркаше, пък сополки не излизаха, затова купих аспиратор за прахосмукачка и о чудо, издърпа всичко, което не успявах с този за уста и нослето спря да хърка.

За варицелата ако има така ваксина в България ще му сложа, че искам да му спестя тоя ужас до колкото е възможно.

През деня обличам малчо както обличам себе си, напоследък с дълго панталонче, боди с дълъг ръкав и чорапки.

# 158
Ваксината за варицела уж от догодина ще я вкарат в Бг, аз в Италия като казах, че я нямаме много се изненадаха, май сме единствената европейска страна, в която я нямат. Ми извинявайте, ама в градината на баткото беше настъпила пандемия- 121 деца и не знам колко родители и сестри/братя. На мъжа ми до скоро му излизаше на гърба херпес като се поизнерви малко, а на една приятелка - в окото и то наруши роговицата и зрението, гадна работа. Дано я внесат наистина, че и аз втория прием да си направя.
Petya, ти можеш да си пуснеш кръвен тест за антитела ако не знаеш дали си карала, аз така направих преди ваксината за всеки случай

# 159
  • София
Аз да се оплача - каката преди два дни ми вдигна температура, днес пак, но този път и бебето вдигна 38 градуса Sad Сега и двамата са с температура та се чудя при кой първо да огрея. Надявах се, че малкия като е на кърма ще се размине, но не!
Има ли други бебета, на които им хъркат нослетата, а нямат сополи? Моя прохърква от време на време и се закашля, но има мноооого лиги та предполагам е от това.
И аз мосля, чее от лигите. Хърка и грухти, но сопол никакъв. Та за мен си е лиги в гърлото и рой като не знае как да отхрачва..и така.

# 160
Това съм записала на един форум:
Аптека Промахон
https://www.aptekapromahon.com/

Ваксина срещу варицела
Може да се поръча и да се  постави
на 1 година, два пъти, през 6 месеца
33 евро

Уж от догодина ще се предлага и в България, но не знам точно откога.

И аз ще я слагам на детето. Ще се тествам скоро за антитела на всички шарки, защото майка не си спомня дали съм  карала някоя и ще питам лекар дали и кога може и аз да се ваксинирам, ако се окаже, че не съм я карала.

# 161
Привет, мами 😊 Пишканото на вашите бебчета какъв цвят е? Имам предвид безцветна ли е урината или жълта? Дано не смятате въпроса ми за много глупав.

# 162
  • WonderLand
На моя мъник е абсолютно прозрачна и без мирис. Предполагам, че ако урината е с цвят /жълта това означава, че бебо не приема достатъчно течности, но само предполагам.

# 163
Не мога да кажа, ние сме с памперси на лидл, а те са зелени вътре. Само акото гледам за цвят.
Аз няма да слагам ваксина за варицела, повечето деца я карат, нека само да си изгради имунитет когато му дойде времето.

# 164
На моята бебка като че ли преди беше прозрачна, а сега е жълта и  затова ви питам :/

Общи условия

Активация на акаунт