Есенното слънце вече грее, а порасналото ЮНче гука в количка и на глас се смее - Тема 4

• 21 314
  • 798
  •   1
Отговори
# 165
На моето в повечето случаи е бледо жълта, а поема доста течности. Мисля, че е нормално. Аз не се притеснявам за това.
Някоя мама ще ходи ли на 28.09 на протеста срещу стратегия на детето? На мене ми се ходеше, но няма на кой да оставя бебчо.

# 166
Разбра ли се какъв е цветът на очите на вашето бебче. Нашите още не. Май като спре да се кърми се разбира 🤔😏

# 167
Момичета, минахме юнашки вторите ваксини и ден на сега за Т . Обаче за цял месец 150гр сме качили само и педиатъра каза да я меря преди и след всяко кърмене 5 дни, за да сметна какво количество изсуква... обаче нямаме подходяща везна.. вие ползвате ли такива, и ако Да, от къде мога да намеря хубава и евтина

# 168
И ние минахме първата ваксина. Много мъжко момиче си имам, заплака за 1 мин и после се усмихна...за сега няма Т , дано не вдигне че мисля да я водя на почивка събота и неделя хаха  Simple Smile нейната урина е жълтеникава , но не съм се замисляла каква трябва да е.

# 169
И на бебка и е жълтеникава урината. И на нас днес ни минаха ваксините, които отложихме на минлата консултация заради жълтеницата. Спа доста, но сега дивее. По-кисела е, следя я за температура и така. 

Аз нещо си направих сметка колко харчим на месец и не знам просто как ще я караме, като мине първата година... А не ми се оставя прекалено малка в ясла. Знам че е рано, но вие мислили ли сте горе долу кога мислите да пращате бебчовци на ясла?

# 170
  • София
Баткото ми тръгва сега от понеделник. На две и половина. И този няма да го пратя по-рано.

# 171
  • WonderLand
И на мен лошо ми става като гледам разходите, надявам се да мога до 2г да си го гледам.

# 172
Ако не изкочи нещо непредвидено няма да го пускам преди 2 години. Гледам сега да не харча излишно и да се пробвам да заделя малко парички за втората година майчинство. Ама не успявам много засега. С баткото процедирах така, но майчинството ми беше по-високо тогава. Но то всъщност втората година не са толкова разходите- ние махнахме памперса на 1 г 4 мес, отпаднаха памперсите, не растат и толкова главоломно- намалява купуване на дрешки. Могат да се хранят с повечето случаи от общата храна. Тогава даже ми бяха най-малко разходите за самото детенце. Е вярно, 380 лв са безумна цифра, но все пак Simple Smile по̀ ми е важно да е с мен детето. Даже ако мога към 2.5 г да го пусна, най-добре

# 173
  • София
И аз мисля да се гледаме поне до 2г. Дано няма непредвидени обстоятелства.
С харченето е ясно, че е трудно да се въздържим, жени сме...а и някак за малките човечета е много приятно да харчиш Blush

# 174
Къпете ли ги след ваксината бебоците?

# 175
И на мен много ми се иска да се гледаме до втората година, но най-вероятно ще трябва да се върна на работа и да я оставя на ясла. С кредити сме и просто няма как да караме на една заплата. Освен ако следващото не избърза и не ме изкарат рано болничен пак Grinning

# 176
Между другото знае ли някоя как стоят нещата с майчинство за второто дете ако децата са породени? На база предните две години ли се изчислява или се полага същото майчинство като за първото?

# 177
  • София
Момичета, минахме юнашки вторите ваксини и ден на сега за Т . Обаче за цял месец 150гр сме качили само и педиатъра каза да я меря преди и след всяко кърмене 5 дни, за да сметна какво количество изсуква... обаче нямаме подходяща везна.. вие ползвате ли такива, и ако Да, от къде мога да намеря хубава и евтина
Чувала съм, че има под наем, пиши в гугъла или фейса.

# 178
Урината на Мирослав в повечето случаи е жълтеникава,понякога прозрачна. Ако дечицата задържат известно време е нормално първата да е по жълта. Разбира се и количеството течности влияе. При проблем урината има специфичен мирис,както когато си пил антибиотици.
И на мен ми се ще да се гледаме до 2 год.(ако стане по-добър),че сега ме тормози доста. Вчера в парка ми идваше да го оставя на някоя алея и да бягам. Е отказах се, мой си е,ще си го гледам. Само се шегуваме че търсим ясла дето взимат от 3 месеца😅.
Връщам малко темата за изхожданията. След консултацията с гастроентеролога (наистина един от най-добрите в страната) препоръча следното: преди всяко хранене упражнения. Масаж на корема с дланта,по посока на часовниковата стрелка,свиване на крачетата към корема и разпускане и около две мин. по корем. Упражненията се правят на твърда повърхност тя каза на земята,за да не поема леглото или друго от натиска. Е сега ако се храните през нощта не се правят разбира се,но през деня задължително. Вече е изпробвано и при нас имаше ефект. Също каза,че може и един-два пъти и с термометъра. Няма нищо притеснително. Намазнявате върха и правите полукръг наляво и на дясно. При нас още докто термометъра е в дупето и се почваше.💩
На каката до някое време мерех така температура,но не риташе толкова. Така че опитайте майчета,но е нужно постоянство.

# 179
Ако 45-дневния болничен започне преди да изтече втората година майчинство, ще вземаш същите пари като първата година на първото дете. Но ако има и един ден да се върнеш на работа след втората година на първото дете и преди 45-дневния, ти вземат втората година на 380лв и ти пада значително сумата за първата година на второто дете. Надявам се да съм го обяснила разбираемо Blush

Аз се надявам да го пусна чак на градина като стане на 3 г. и да избегна яслата. Прекалено са малки според мен. То не че на 3 е много голямо, но поне ще говори по-добре и ще може да сподели ако се случва нещо нередно.

Общи условия

Активация на акаунт