Есенното слънце вече грее, а порасналото ЮНче гука в количка и на глас се смее - Тема 4

• 21 328
  • 798
  •   1
Отговори
# 210
Всъщност малко се обърках в изказването.. не говоря за някакъв истеричен рев, звучи по скоро като примрънкване.. не мога точно да го опиша.. Да имаше секунди на истински рев, но основно звучи като мрънкане.. дано съм помогнала..
Благодаря това ще го пробвам от утре и ще пиша след дни ако видя резултат

# 211
Да не би да започват зъбките. Нашите ръца са постоянно в устата. Плюнече и връщане, а пък на мен вече ми дойде днес хах 🤣
Одеве бяхме на гости и със самото пристигане рееев, съответно след 30-40 минути неуспешен опит за успокоение се прибрахме и сега спим. 🤓🙄😁

# 212
Здравейте момичета!Искам да ви попитам дали сте почнали със захранването.Кое е първото което дадохте на вашето бебче!Щото мисля от другата седмица да започвам по малко!Благодаря ви предварително!

# 213
Да не би да започват зъбките. Нашите ръца са постоянно в устата. Плюнече и връщане, а пък на мен вече ми дойде днес хах 🤣
Одеве бяхме на гости и със самото пристигане рееев, съответно след 30-40 минути неуспешен опит за успокоение се прибрахме и сега спим. 🤓🙄😁

И аз се чудя за зъбки не е ли рано.. всичко, което се докопа се мушка в устата и се дъвче и лигави... от долната страна видях зачатъците на 2 зъбчета как лееко белеят като точици, но не са подути венците... и само си се чудя 😁

# 214
  • София
Здравейте момичета!Искам да ви попитам дали сте почнали със захранването.Кое е първото което дадохте на вашето бебче!Щото мисля от другата седмица да започвам по малко!Благодаря ви предварително!
Аз дадох първо морков, макар че запича. После пащърнак, после тиква, карфиол, утре броколи, после картоф, тиквичка и ще минавам на плодове.
Заленчуците ги купувам от магазина, нямам време да търся специални. Просто ги кисна половин час във вода и така.

# 215
  • София
Мами, вече започвам да се притеснявам! Малкия започна много да кашля, чак се дави докато спи, а сутринта чак повърна лиги. Все си мислех, че е от лигите, защото нослето му е абсолютно чисто, ама чак такова хъркане и давене...А гърдите са чисти. Има ли други бебоци да са така? Започнах и капки за нос, дано се пооправи малко.
 мисля да започна захранването с картоф, когато му дойде времето. После морков, пащърнак, тиква и Т.н.

# 216
Не искам да се бъркам на никой, но ми се струва, че 3-месечна възраст е прекалено рано да говорим за захранване. Храносмилателната система не е добре развита и всяка храна различна от кърма/АМ може да доведе до стомашно-чревни проблеми и алергии.
И само да вметна, че сурови плодове не се препоръчва да се дават преди 1 год. Това във връзка с "препоръките" на масовите родни "педиатри" за даване на сокчета.
Аз планирам в шестия месец да захранвам.
Лично мнение, не ангажирам никого Hug

Боян също се лигави много и си пъха пръстите постоянно в устата. Хваща вече и пак всичко, което се докопа е в устата Joy понякога се задавя от лиги. Нормално е, така опознават света, през устата, орален период му се викаше май Stuck Out Tongue Winking Eye

# 217
Мале нашата бебка падна от дивана. Ужас направо, тя реве аз рева, таткото се препоти. Кой спомена за падания наскоро. Поду ѝ се главичката малко над ушето дано е ок. Успокои се бързо, но много се притеснихме. За секунда се случи. Сега четох, че щом е изплакала е ок, но все пак не знам, толкова е мъничка. 😶

# 218
Моите най-големи страхове- падането на бебето от някъде и задавянето. Не оставям аз никъде бебето без надзор ако може да падне. Въпреки че не се обръща още не се знае в кой момент ще ме изненада. Купихме подложки тип татами за зала за бойни изкуства и вече го оставям да си лежи на земята ако ще трябва нещо да върша

# 219
Ами да явно по-добре на земята да я оставям от колкото на таткото..

# 220
Моят днес също е невъзможен.. Цял ден реве. Цял ден го разнасям и почти не е спал. Май вече е 8 кг и всичко ме боли.. След обяд беше пак истеричен рев и след мелилакса изака съвсем малко и не се успокои. Не знам сега дали е пак от това, че не ака или от зъби. Днес видях бяла точица на венеца. Цял ден не вади пръстите от устата. Сега спи, но вече на няколко пъти проплаква спейки.. Да видим как ще мине нощта Head Band

# 221
Мег, дано се наспите... ние след ваксините се будим на 2 часа през нощта... нямам идея на какво се дължи, но поне си цока като се събуди и пак заспива

# 222
  • София
Не искам да се бъркам на никой, но ми се струва, че 3-месечна възраст е прекалено рано да говорим за захранване. Храносмилателната система не е добре развита и всяка храна различна от кърма/АМ може да доведе до стомашно-чревни проблеми и алергии.
И само да вметна, че сурови плодове не се препоръчва да се дават преди 1 год. Това във връзка с "препоръките" на масовите родни "педиатри" за даване на сокчета.
Аз планирам в шестия месец да захранвам.
Лично мнение, не ангажирам никого Hug

Боян също се лигави много и си пъха пръстите постоянно в устата. Хваща вече и пак всичко, което се докопа е в устата Joy понякога се задавя от лиги. Нормално е, така опознават света, през устата, орален период му се викаше май Stuck Out Tongue Winking Eye
Започнах захранване на четири месец аи десет дни. Според моя педиатър 16 седмици конкретно за моето бебе е ок за захранване. Още повече той си даваше и сигнали. Сурови плодове не давам преди годинката, освен банан и авокадо. Давам и да сивземеш ближе круша и ябълка понякога. Шест месеца са ми прекалено късно. Ама ти си права, че всеки си гледа според детето и си преценява:)

# 223
  • София
И при нас от няколко дни се е засилил растежа на зъби май. Някои нощи се буди или пък проплаква насън. Sad Постоянно е с ръцете в устата!! Понякога много настървено ги хапе или някоя от играчките на шезлонга. Инак нещо ми се струва странен гласа му от вчера, като на "нос". Няма повече сополи от обикновено, нито температура. Сутринта се закашля веднъж, но май по-скоро се задави. Чудя се да го водя ли на лекар, за сега няма други симптоми. Много е весел и се усмихва много. Ще го наблюдавам и утре и ако ми се стори нещо съмнително ще го заведа да му видят гърлото.

# 224
  • София
Мами, вече започвам да се притеснявам! Малкия започна много да кашля, чак се дави докато спи, а сутринта чак повърна лиги. Все си мислех, че е от лигите, защото нослето му е абсолютно чисто, ама чак такова хъркане и давене...А гърдите са чисти. Има ли други бебоци да са така? Започнах и капки за нос, дано се пооправи малко.
 мисля да започна захранването с картоф, когато му дойде времето. После морков, пащърнак, тиква и Т.н.
Какви капки слагаш? Пробвала ли си да накапеш физиологичен и след това с аспиратор за прахосмукачка да изсмучеш?

Общи условия

Активация на акаунт