Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 септ. 2019, 03:11 ч.

Психически тормоз и родителски права

 • 4 084
 • 46
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 331
Ако родителските права не са 100% на нея, може да заведе такова дело. Вярно, точи се, ама ...
Друго, просто за да се знае: нали декларацията за напускане на страната при нотариус може да се оттегли във всеки един момент? Тази от съда не може! Остава си завинаги.

# 31
 • София
 • Мнения: 115
Много се разми темата....

# 32
 • Мнения: 7 378
Може би Анимус имат опит как да се скрие и пак да живее нормално, не зад стените на някой дом.Наистина не е чак толкова малка страната да не може да се устрои, но трябва и да пази тайна и от близки хора, че те понякога издават .Може да и  помогнат и пред съда, адвокат с опит в това, но каквото да прави ще е ограничена в някакъв смисъл.А този дето си насочва пистолет към кратуната лесно може да го обърне  към нея и жалко тогава.Май трябва да  направят клуб килъри и да отърват света  от паразити, дето не знаят за какво са се родили.Защото изход няма май, трябва да те претрепе за да го затворят.Не и преди това.Пуснах в групата Търся електронна книга   една за домашно насилие, показва типичен насилник, дето нищо му няма пред света, но в къщи   е друго,тайно и полека унищожава ...Не можех да си представя как стават нещата, та си изясних.
Авторката , обаждай се с две думи да се знае че си добре ,жива и здрава дето се вика.Няма нужда от подробности ако не искаш.Преди доста време имаше едно  момиче с доста тревожни питанки и  повече не се обади.Не че ще помогнем много, но все пак  като е казала а...да не се чудим какво стана с нея.И тази авторка също.

# 33
 • Мнения: 6
Благодаря за подкрепата и съветите на всички. Утре е първият работен ден и предстои да получа правни съвети от няколко специалисти. За сега не мисля да бягам от страната, защото има начин да ме намерят и правните последици ще са още по-сериозни. Надявам се, че няма да ми наложат пробация, глобата ще я преживея. Ще действам възможно най-бързо, в зависимост от съветите, които ми дадат.

# 34
 • Мнения: 8 034
Благодаря за подкрепата и съветите на всички. Утре е първият работен ден и предстои да получа правни съвети от няколко специалисти. За сега не мисля да бягам от страната, защото има начин да ме намерят и правните последици ще са още по-сериозни. Надявам се, че няма да ми наложат пробация, глобата ще я преживея. Ще действам възможно най-бързо, в зависимост от съветите, които ми дадат.
Защо си се примирила, че ще бъдеш осъдена по наказателното дело ? За да има престъпление, трябва да е налице умисъл за извършването му. При теб липсва субективният елемент. Няма ли да водите свидетели защо ти не му предаваш детето в дните за виждане. Как точно е записано в съдебното решение - че си длъжна да му го водиш в дома ли, и ако е така, защо си се съгласила на това. Нали водите дело за промяна на режима ? Вярно, че до влизането му в сила важи режимът, определен със съдебното решение , но. Имаш много нови тревожни факти. За съжаление, не си си издействала заповед за незабавна защита, тя, ако касаеше теб и детето, и да не се приближава насилникът на определени метри до вас, би те спасила за дълъг период. Даваш малко инфо. Но отивай на консултации, тук по тези данни само никой не може да ти даде адекватен юридически съвет в детайли. И питай адвокатите - ако нямаш умисъл да не му предааваш детето и го докажете, няма ли да те оправдаят. Това си е сложно, но има как да стане.

# 35
 • Мнения: 1 227
Бягство в чужбина не е решение, освен ако не е в Австрия или в Канада. В тези две страни социалната политика е прекрасна относно майки с деца.

И да не забравяме, че ако единият родител няма 100% родителски права, няма как да изведе детето извън страната без това да е отвличане. Да не вземе да прочете някой съветите по-горе и да изпадне в ситуация.

# 36
 • Мнения: 6
Здравейте, говорих с още адвокати, специалисти по наказателни дела и се оказа, че в моя конкретен случай в момента, няма да има пробация и ще ми наложат само глоба, ако ме намерят за виновна, което е много добре. Има голяма вероятност дори да ме оправдаят.

Междувременно, подадох жалба срещу бившия ми мъж, за това че не е плащал издръжка две години, както ме посъветвахте. Ако до един месец не преведе всички вноски, ще му образуват наказателно дело, по което ще му наложат и глоба. Рязко спря да ме заплашва по имейла как ще ме съсипе и ще ми вземе детето и започна да се моли, не искал бил да плаща. Ако ми наложат глоба по делото, което ми е завел, мисля да си потърся и лихвите за закъснелите вноски от него.

# 37
 • Мнения: 1 227
Тези заплахи по имейл - принтираш и в полицията към жалбата за тормоз. Не се занимавай да му връщаш. Гледай да си вземеш детето да е само твое и си свиркай с уста.

# 38
 • София
 • Мнения: 131
Браво!
Виждаш ли как, като демонстрираш самочувствие и че си знаеш правата, боклукът се свива и става по-нисък от тревата.
Много се радвам за хубавото развитие. Продължавай в същия дух. Няма да е лесно, но всички шансове са на твоя страна Simple Smile

# 39
 • Мнения: 715
Въпросът е да не поддаваш след неговото мирване. Какво значи не искал да плаща? Иска, не иска - длъжен е и точка!

# 40
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 8 000
Чул, че трябва да дава пари и мирясал. Браво.

# 41
 • Лайпциг / Перник / София
 • Мнения: 723
Браво! Значи не е толкова страшен!

# 42
 • Мнения: 5 391
Юрист съм.
Нямам опит в подобни казуси. НО като цяло наистина в конкретния случай са налице такива обстоятелства, че има огромна вероятност авторката да не бъде осъдена по никакъв начин.
Също съветвам да се потърси помощ от Анимус. Знам, че помагат качествено.

Авторката, пази си цялата кореспонденция с мъжа ти. Разпечатай я и на хартия. Увери се, че той няма достъп до имейла ти, за да я изтрие.

Боряна, коя е книгата?

# 43
 • Мнения: 7 378


Боряна, коя е книгата?
Когато съдбите се преплитат  на Анжелик Барбера.
Има герои, усетили насилието и съдбите им са преплетени, та знаят за какво става дума.Има щастлив край като  слънчево петно надежда след преживяното,но ми бе важно как  се попада  в капан на насилник и  все пак се излиза от него.С помощ.
https://dox.abv.bg/download?id=5a98741216

# 44
 • Мнения: 5 391
Боряна, благодаря!
Стана ми интересно. Ще я погледна.

Общи условия

Активация на акаунт