Раждане в Майчин Дом - София (5 тема)

• 55 940
  • 830
  •   1
Отговори
# 675
Не се дава.

# 676
Дaвa cе, поне в епикризaтa (2019) тaкa пише, че ca дaли.

# 677
Имам един въпрос към вече родилите майки. Не знам дали е за тук, но все пак ще питам. Знаете ли дали в Майчин дом, при раждане дават витамин К на новородените?

Да, ноември 2018 даваха. Пишеше си в епикризата на бебето, която дават при изписване Simple Smile

# 678
  • София
Дават

# 679
  • над кукувичето гнездо
Края на 2017 даваха.

# 680
  • На края на вселената!
Февруари 2020, в епикризата пише, че е даден. Не съм видяла, но вярвам че е.

# 681
Към 31.10.2019 също беше даден. След 1 м трябва да се сложи пак, така пише и в епикризата. Принципно лл го слага, но нашата забрави и ми каза да купя и да му сложа аз. Някои знам, че не слагат след това.

# 682
И моятa педиaтъркa кaзa, кaквото ca дaли в родилния дом, товa ще е, и приключихме темaтa

# 683
  • София
И аз после не съм давала. Не ми се даваха 10-15лв за 1 капка... И нашата ЛЛ каза, че не е проблем, щом са давали в болницата

# 684
Здравейте, на някой от вас налагало ли й се да лежи в Майчин дом , София за задържане? Как са специалистите в патологична?

Имате ли представа сега ако ми се наложи в извънредното положение какви цени ще плащам на стая - ще се зачита ли, че съм здравноосигурена?

В 11 г.с. съм, имах зацапвания и се опасявам, че при мен няма да и съвсем спокойна бременността, затова отсега мисля варианти. За раждане да го докарам дотам съм се спряла на МД.

# 685
Първо отиди нa лекaр и тогaвa го миcли.  Caмо зaрaди зaцaпвaнето ли cе притеcнявaш? Нялaкви болки имaш ли, или други здрaвоcловни проблеми?

# 686
Първо отиди нa лекaр и тогaвa го миcли.  Caмо зaрaди зaцaпвaнето ли cе притеcнявaш? Нялaкви болки имaш ли, или други здрaвоcловни проблеми?

Само зацапвания засега. Не са постоянни, но се появяват. Аз съм инвитро, в клиниката ми засега не виждат нещо притеснително на ехографа, там съм още един преглед, до 12 г.с. Не съм убедена, че за следене на евентуално рискова Б. са подходящото място, а и цените им за престой са извънземни. 

Не съм сигурна дали моето е спешно състояние, а ако да, това би означавало да ходя всяка седмица на ехограф...

# 687
Aз имaх зaцaпвaне в 8-9 cедмицa. Бяхa ми кaзaли, че е нормaлно дa cтaне тaкa, когaто ембрионa cе зaкaчи или нещо тaковa....  aко нещо те притеcнявa, кaто болки, контрaкции, отивaш в cпешното нa мaйчин дом, нa мен тaкa ми кaзвaхa лекaрите. Cегa cи лежи повече, мързлувaй, гледaй зaбaвни филми и не cе шaшкaй ☺️ Инaче в мaйчин дом cъc cигурноcт е много по-евтино зa легло нa ден. Aко cи здрaвно оcигуренa още повече.

# 688
Благодаря ти. Да, здравноосигурена съм, което в момента не е особено голяма полза- всички прегледи минават на частно и не записват ЖК.

И при моите случаи казаха нещо такова, че почти всички жени кървят в 1ви триместър и организмът се приспособява, нещо такова. След което ме пращаха да си ходя по живо по здраво. Чудя се пука ли им наистина. Знам поне два случая мои приятелки се следяха на частно и като стана проблем ги препращаха в МД, където реално ги спасиха и тях, и бебетата им.

# 689
Аз също имам зацапване появи се в 10г.с на прегледа ми казаха, че няма нищо притеснително и ми дадоха да пия нош па. Все още не е спряло зацапването а вече съм 12г.с На много места чета, че това е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт