Пиша ви за да споделя една моя голяма мъка и тъга. Преди една година ми откриха аденомиоза и миоми, включително и доста увеличена матка която ми притиска съседните органи. Болките са ми хронични, всекидневни и не поносими...
Единственото нещо което ме успокояваше бяха противочатъчните които подтискаха болката но не и кървенето. Последния месец имах 25 дена цикъл взимайки противочатъчни и 2 пъти в спешното заради голямото губене на кръв.
Сега пия хапче “Есмия” която би трябвало да намали миомите, но болките не престават вече 2 месеца и имунната система слаба.
Лекарят каза че трябва операция за да се отстранят поне миомите, аденомиоза тя се оправяла със забременяване, няма операция за нея. Но забременяване няма как да стане в момента защото нямам приятел. 😞
На 37 години съм и знам че шанса ми да имам някога дете намалява с всеки изминал ден с тази напреднала болест, което психически ме убива.
Имали някоя от вас която се намира в същата ситуация или поне подобна на моята и която е минала през тези неща и би могла да ме посъветва ?
Благодаря предварително за вашата подкрепа ! Ще се радвам да ми пишете.
нямам кръвоизливи и тем подобни,при което двамата лекари ме побъркаха "да режем да режем,нямаш време бързо по спешност" буквално ме побъркаха,аз не се съгласих,защото усещах,че след тази операция ще ме "изчистят".След месец лутане ме заведоха при една лекарна и тя ми изписа Есмия.На мен ми понесе много тежко - ставаше ми лошо,виеше ми се свят бях много разсеяна и понеже беше на прага на лятото и с жегите съвсем бях парцал.След месец прием отидох пак и уж беше намаляла,но от тогава цикъла ми съвсем изтрещя идва ми 5 дни по-рано,после 9 ми закъснява,в началото на август ми дойде за 12 дни с много силни болки и невъзможност да стоя права.Не се предавай психически,бих те посъветвала да идеш на още няколко места и каквото ти подскаже сърцето.Трима мъже искаха да ме режат,а една жена ми даде лъч надежда и ми каза няма страшно,само повярвай,че е възможно! Пак да се повторя - не знам дали ти е от полза моята история,но се надявам поне малко да се успокоиш и да се изчитиш от негативни мисли не се предавай! Ще се радвам скоро да се похвалиш с адекватно и щадящо теб лечение
и вярвам,че скоро ще се похвалим с хубави новини