Бързи здравословни въпроси и отговори – 23

• 32 657
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
heartseasee , Малко късно, но изгорено намазваш обилно с течен пчелен мед, покриваш с тънка марля и отгоре найлон, за да не избива медът и да съхне. Над найлона -превръзка с нещо удобно, да го държи. Ако е силно изгорено държиш няколко дни до зарастването, като 1 път на ден опресняваш?сменяш марлята с меда.
Медът обезболява, пречи да севдигат пришки и подпомага бързото зарастване.

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 20:07 от Diorela

# 211
  • София
Благодаря много!

# 212
Пия Нивелин, мога ли да употребявам 2-3 ч бяло вино или бира?

# 213
Имам постоянен запек и искам да си подобря чревната микрофлора.
Препоръчайте ми пробиотик, от който сте доволни.

# 214
Моля за препоръка за добри имуностимулатори и витамини за възрастен.
Live vitamins https://apteka.framar.bg/30040025/%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%B2-%D0%B … 0-%D0%BC%D0%B3-30. Изписани са на детето, но са подходящи и за възрастни.

Имуностимулатори, зависи за какво са нужни. Пила съм Биозин, детето-Екомер - боледуваме си,въпреки приема. Чувала съм добри коментари за маслото от черен кимион, но нямам лични впечатления.
Изопринозин съм пила. Да кажем помогна по назначението, но като го спрях изкарах тежък летен вирус с всичките му бонуси Rolling Eyes което беше голям куриоз.

hintt, при мен пробиотиците  действат с обратен ефект на търсения от теб. Срещу запек-хранителен режим с разхлабващи храни, хранителни добавки, подходящи за състоянието и много движение. Добре е и да се търси причината за констипацията.

# 215
И на мен така ми действат пробиотици, затова не пия.

# 216
Здравейте.
Искам да запитам следното: ако на жена с прясно поставена маточна спирала/ преди това направени нужните изследвания и цитонамазка/,  на контролен преглед след 3 мес. бъде взета нова цитонамазка, чисто технически това крие ли риск от закачане на конците на спиралата неволно и нейното разместване?

# 217
Ако имаше шанс да се случи разместване как според теб би се държала спирала по време на секс?

# 218
При изследвания на електролити вчера при съпруга ми , ЛЛ реши да пусне и къде що има по-обстойно че така и така не го виждал...и се установи ЛДЛ холестерол 6.5 ! А триглицериди 12,4 при норма до 1,7. Естествено аз вече не си намирам място....той ми се навика че това дето течало не било кръв а мас....Иска да ги повторим защото цялата предна седмица имахме лични и семейни поводи и мъжа ми доста прекали с мазното и алкохола, включително и 4 ракии преди изследването и то до към 1 през ноща...а ние ходихме в 6.30. Сега, въпроса ми е това миже ли да повлияе толкова много наистина ? Или се успокоявам напразно...Други двама познати лекари казаха корекция в храненето и повторни изследвания без да е употребявал алкохол а още една лекарка каза да не се успокоявам хич и да не търся изкуствено завишаване на резултата....
Наораво не си намирам място....
До тогава само Магнерот изписа ЛЛ...
Кажете ако някой е имал проблеми с тези показатели....

# 219
  • София
Тези резултати не са от снощните ракии, нито от мазното ядене през последната седмица. Да си оправи хранителния режим, да намали алкохола и след известно време - пак на изследвания.

# 220
Ами говорихме доста...аз незнам като цяло той как го прие. Понеже не пие никакви лекарства дори добавки, здрав е и работоспособен...скоро стана на 46. Чувства се прекрасно и изведнъж това а то по съвсем друг повод изследването...Незнам дали няма да се сдуха сега....Аз го приех много драматично....
Навсякъде пише че преди да се изследват триглицериди 3 дни преди това не се приема алкохол и ср спазва диета. Затова питах миже ли наистина толкова много да повлияе...Злоупотребява с кафето и цигарите...и сякаш....няма да се ограничи кой знае колко....Храни се веднъж на ден - само вечер. Това е тотална промяна...Ако аз трябва да го направя бих се чувствала ужасно....страх ме е много Sad

# 221
Повторете изследванията, след 10 дни, но да си оправи храненето и да спре алкохола. Цигарите също много пречат на холестерола. Мазно не пречи, ако не се консумира с много хляб, сладкиши, газирано, алкохол.
И мазното да не е олио и маргарин.
Абе много му е зле храненето/пиенето и е в голям риск с тези резултати.

# 222
Моля се на Господ всичко да се оправи !

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 09:45 от Анонимен

# 223
Ще прозвуча грубо, но мъжът ви трябва да осъзнае, че изборът е или здраве или крайно нездравословния начин, по който живее. В един момент нещата излизат извън контрол, нека се осъзнае навреме, не е трудно човек да си промени навиците, стъпка по стъпка. Ако овладее положението в начален етап, пак ще може да си позволява и "вредни" неща, стига да не е ежедневие.

# 224
Моля се на Господ всичко да се оправи !

Колко кг е този човек? Много хляб ли яде?

Общи условия

Активация на акаунт