Бързи здравословни въпроси и отговори – 23

• 32 658
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Не яде хляб почти...в смисъл хапва но предпочита без него. 80 -83 кг варира. 173 е...
Не яде нищо през деня. Пие по 5-6 кафета с 2 кутии цигари. Връща се към 19 часа , от месец някъде е хванал тертип салата и ракия...с мезе. След това от 23.00 нататък вечеря и после кафе преди лягане ...
Изследванията ги направихме съвсем за друго а това беше между тях....и наистина вечерта преди изследванията храненето беше по същия начин. Според доктора не са реални съвсем. Днес ще му взема и Омега 3 и ми препоръчаха някакъв Екстракт от червен ориз...Снощи вечеря само салата и нито Пи нито яде нещо.... до другите изследвания ще се мъчим да спазваме много стриктно ограничение....Но аз много се страхувам защото мисля че това е като да те боли зъб...веднага трябва да пиеш нещо и да мине. Или веднага лекаря да направи нещо и да те оправи ....
Много зле се чувствам и уж пред него се мъча да не го показвам но ми личи. Около мен има много хора с тези завишени показатели които редуцират храненето си и влизат в норма ....казват ми толкова да не се шашкам...но аз не съм от тоя тип...

# 226
Не съм виждала такива резултати, може да са объркани.

# 227
И аз мисля, че са объркани. Това са страшно високи стойности, направо нереални.

# 228
Объркани имате предвид от лабораторията ? Или в следствие на повишената консумация на алкохол за дълъг период от време првди това?
Ох много ме плашите...Ами ако са наистина такива...какво да правя Sad

# 229
  • София
Мисля, че се има предвид, че са объркани в лабораторията.
Ако имате желание и възможност повторете в друга лаборатория.
И на мен са ми съмнителни тези стойности.
А ако са наистина такива, ще влезнат в норма с подходящ хранителен режим. Имало и лекарства за висок холестерол. Не бях чувала, но на един колега са му изписани.

# 230
Ако това са реални резултати, според мен са доста зле. Този човек трябва да предприеме мерки незабавно. А това прав, здрав, не се оплаква е защото българина няма здравна култура. Това че е прав и здрав и не се оплаква изобщо, ама изобщо не означава че всичко му е наред. Най са ми интересни хора които умозключват абе нищо му нямаше и ей така от нищото умря. Такова нещо няма на тоя свят. Освен ако някой не го е блъснала кола или някакво нещастие се е случило. Всичко си има предистория.....Повторете изследванията и ако действително са завишени, вземайте мерки за да остареете и двамата заедно, ако имате деца да им се радвате и те да ви се радват. Според мен на това дередже без лекарства няма да мине. КАто влезе в релси, тогава може да се осланя на диета само. Тези триглицериди, говорят за дълго и продължително натрупване и наслояване в артериите. Не може да се получи от еднократно препиване и преяждане. Даже не вярвам, че може да се объркат кръвните чак пък с толкова, освен ако не е печатна грешка пък.

# 231
Моля се наистина когато повторим изследването да не са чак такива стойностите. Ние сменя малък град и тук имаме само една лаборатория където вземат кръв и я изпращат в съседен град където има Цибалаб.
Но пък тази в другия град е на моя много близка роднина, дори сутринта тя взе кръвта и директно я занесе тъй като пътува за да я Наорави веднага и ми се обади.
В момента имам приятелка която е 45 кг и с нищо не злоупотребява. Спортува, с 5 пъти завишени триглицериди и холестерол 12. Всички други изследвания са в норма включително хормони. Казали и диета...Повтори в три лаборатории защото е в София и е едно и също...
Явно за съжаление такива стойности все пак има. Само се надявам да успеем да ги овладеем. И както казах най-ме притеснява това че в момента нищо не правим до другите изследвания...Ограничи всичко което казаха, не пие алкохол, купих и Омега 3 и екстракт от червен ориз ...направо не ми се мисли до другата седмица...

# 232
Съгласна съм че има хора като твоята приятелка, но всеки човек си е индивидуален и не може да се сравнява с друг, защото не се знае на кого точно какво му има. Ето казваш тя спортува доста, възможно е това да причината високите стойности да не са проблем. Твоя мъж с кафе, цигари, ракийка и малко от това и малко от онова, и може да се окаже пагубно за него. Ако тези изследвания са с приблизително подобни стойнсти, не се оповавайте на това че има и други с такива. Просто потърсете лекар и предприемете нещо. Има достан инфо из нета...Въпроса е да не махнете с ръка, понеже и другите са така. Да не те плаша, но и ние имахме приятел върл тенесист, попушваше си обаче, чат пат винце без да прекалява и докато една вечер се върнал от работа, налял си чаша вина, запалил цигара и така си останал на масата. Жена му го намери така подпрял си главата седнал и на място за съжаление. 47 беше. МНого ме е яд, че не му помогнахме, макар че знаехме че е с висок холестерол, а само се майтапехме и белята стана. Той така разсъждаваше, че като играе тенис като луд и нищо му няма. Спортувал той. Явно не е така. Всеки трябва да се грижи за себе си малко или много, особено във времето на технологиите и информацията с която разполагаме.

# 233
Аз достатъчно съм се на плашила вече ....още повече че не знам от кога е така...Личния лекар каза че щв изпише лекарства ако се окажат такива стойностите. Аз незнам той ли трябва да ги изпише или трябва да търсим конкретен специалист. Още повече че в нашия град има само джипита....
Не се успокоявам по никакъв начин ако ще милиони да са така и нищо да им няма . Просто исках да кажа че явно има такива стойности понеже по-нагоре се написа че вероятно са нереални. Аз ще съм най-щястливия човек ако е станала грешка. Но вътрешно усещам че не е . Сега се паникьосах тотално вече и чувствам че ...изпадам в някакво състояние....

# 234
Има лекарства, статини, но имат много лоши странични ефекти.
Спорт не може да компенсира пиене, цигари и неправилно хранене.

# 235
Той е в движение непрекъснато . Такава му е работата. Да спортува не само че няма кога а и почти нищо освен плуване не може, тъй като е с операция от дискова херния и забраниха почти всичко ...От тогава и започна да качва повече килограми....преди няколко години.
Мислите ли че ако промени режима си ще има някакъв ефект ? И тези лекарства цял живот ли се пият или само докато влеЗе в норма ?

# 236
Ако си промени режима на храненето ще има ефект със сигурност, но отнема време - едно 6 мисеца минимум. За лекарствата доктор ще прецени в движение дали са за спиране или не. А това че е в движение и то не значи кой знае колко. Ето виж приятелката ти спортува, но пак е с високи показатели. Ако не си е променила диетата, защото не е пълна и не вижда смисъл в това, нищо чудно и тя да е с подобни наслоявания по артериите. Ако основно се изхранва на въглехидрати, сладкиши и други подобни....

# 237
Ами страх ме е , че всичко отнема време...и диетата и лекарствата...
От друга страна не ми се мисли ако изобщо не бяхме направили изследванията...нямаше и да разберем ...

# 238
Тия циагри не може ли да ги намали малко? И кафетата ще трябва, но и тях едва ли. Поне докато влезе в някакви норми.

Виж тук на бг намерих, ако ти се чете:
https://problem.framar.bg/%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA_%D1%85% … D1%80%D0%BE%D0%BB

А иначе си е баш класически пример, нищо му нямаше....но реално не се е преглеждал до сега. А то доста му има, но не сте знаели. Всичко ще е наред, просто говорете серизоно и се погрижете.

# 239
  • зад кестените
Съвместими ли са флостерон и левофлоксацин

Общи условия

Активация на акаунт