Бързи здравословни въпроси и отговори – 23

• 32 663
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Niama me, отидете другата седмица и пуснете изследвания на гладно в др лаборатория, в съседния град. Посъветвайте се с личния лекар за лекарства, витамини.
Ако пак са зле изследванията си запишете час за специалист в близкия голям град.
През останалото време нека се храни пълноценно. Какви са тия 6 кафета на ден? Това не е нормално. Направете меню, готви му за работа в кутия, нека закусва нещо дребно, да обядва. Не може само кафета и цигари. Да спре алкохола изцяло и така. Цигарите да намали постепенно. 2 кутии на ден, ужас.
Аз ги спрях с помощта на ел.цигара, после след месец спрях и нея.

# 241
6 кафета на ден, а едното преди лягане в 23:00ч.
" След това от 23.00 нататък вечеря и после кафе преди лягане ..."
За какво са тия кафета толкова много? Ако няма енергия проверете щитовидната, вижте и за инсулинова резистенстост, диабет евентуално т.к. висок холестерол, наднормено тегло, сънливост, умора вървят ръка за ръка тия неща.

# 242
Няма сънливост и умора. Жизнен е, казва че кафетата не му влияят. Пие едно и заспива. Аз съм с него от ученика, никога не е било по-различно. Питах го след като не му действат защо тогава ги пие..каза че му доставя удоволствие ..Алкохола няма да го пие изобщо, кафе и снощи и сега не пие ...но незнам днес колко е изпил . От както се е върнал и не пуши. Вечеря салата със зехтин , Пи добавките и така...дано всичко се оправи !
Споделих му одеве че тук съм писала, прочетох му някои от мненията.....завършихме с караница и закана че ще остана без интернет ... каза че му е ясно какво се случва и неиска да се тромозим с още четене кой как умрял....Sad Мисля че се потиска ...но иначе имам чувството че ще неглижира проблема ! Неискам да съм обсебваща, неискам да го контролирам непрекъснато но се принуждавам като виждам че злоупотребява ...

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 20:22 от Анонимен

# 243
ЕМи каквото можеш правиш, дано се е стреснал и сам да прецени какво да направи. Моят съпруг никога не би разсъждавал така, аз също. Ясно ни е че за да сме заедно и здрави по-дълго време, трябва да се грижим за себе си. Събрали сме се по любов, и именно заради това трябва да се държим за да се радваме на тази любов. Виж майка ми е друго нещо - и с холестерол, и с кръвно, от година и с инсулт, обаче не признава никой. На всичко "ти се намери да ми кажеш", "каквото искам ще ям", докторката нарекла глупава в очите и т.н. та хора най-различни. Дано се оправите.

# 244
А вие защо правихте тези изследвания, че и след 4 ракии?
Добре е да си пусне и чернодробни показатели, с това пиене.

# 245
niama_me, питаше  за статините - пият се като доживотна присъда. ОПЛ ми каза, че ако се спрат, холестерола рязко се качва. На мене ми ги изписват вече няколко пъти за 3 год.  ендокринолозите, но ОПЛ нямаше желание да ги почвам. Сега холестеролът ми е 7 и май ще се наложи да ги пия.

# 246
А вие защо правихте тези изследвания, че и след 4 ракии?
Добре е да си пусне и чернодробни показатели, с това пиене.
Заради една болеЗненост в крака която не отминаваше и крампи . Пуснаха електролити. Между тях беше другото...
Чернодробните са идеални и тях направихме.
С какъв лекар трябва да се консултираме преди лркарствата ? Кардиолог ?

# 247
Кардиолог.
100% ще изпише статини.
ММ пие, холестерола му вече е нормален. Беше над 7, но той на Гастро също е добре да иде, да види дробът дали е омазнен. На ехограф.

# 248
Попаднах на някакви статии в интернет, че статините само отлагали смъртта с до 4 години. И от снощи не съм спряла да рева, а той се изнерви максимелно от мен......
Това ли подяволите означават завишените холестерол и триглицериди ?Толкова ли е жестоко.... Неизбежен инфаркт? И това ли правя сега...чудя се с кое хапче ще го забавим???
Няма ли смисъл да опитаме с добавки и режим ? Ще откача направо..

# 249
  • София
Спокойно бе жена, ще си докараш инфаркт преди мъжа си.
Изчакайте изследванията другата седмица. Ще вземете мерки, ще се подобрят показателите.

# 250
Как неизбежен, спокойно. Вземете здрави мерки и това е.

Аз ако изпия 6 кафета и 4 ракии ще ме приемат в болницата на момента. Но на мен и от 1 кафе ми се разхлопва сърцето.
Ще се наредят нещата, а има хора и инфаркт имат (недай си Боже), пак си живеят след това дълго.
И аз съм голяма паника, знам че ти е трудно, но вс ще е наред.

# 251
Абе, и аз пия много кафе, а съм с проблемна щитовидна. На някои хора не им се отразява негативно. Понякога даже комбинирам двойно кафе с енергийна напитка и нямам проблеми. Не знам дали казусът на мъжа на niama_me се корени в многото чашки кафе. Дано е така и ситуацията е лесно решима.

# 252
Ами дано...И щитовидната ще изследваме. Но най-много се надявам наистина да не са такива стойностите след пълното въздържание ... Дано все пак обилното ядене и пиене вечерта преди изследването да е оказало този толкова негативен резултат... Знам че няма да са в норма....но поне да не са толкова завишени, за да избегне приема на лекарства ...Но до тогава само се моля да е така.

# 253
Ако вземете мерки, всичко ще се оправи. Ще влезе в релси. Но т.к. симптоми няма, той може да махне с ръка и да зареже всичко. Това е проблема.

Ти зачете ли линковете които ти пуснах? Това е дълъг процес ( наслояването по артериите).  Не става нито от едно преяждане, нито от едно препиване, нито от злоупотреба с кафета. Като повторите изследванията, ще се види какво трябва. Не се паникьосвай. Целия свят живее така - с тоя проблем. Просто трябва да го убедиш да вземе мерки, защото ми се струва от това което сподели за реакцията му, че ще зареже всичко. Страшното от там идва.

# 254
Четох да , и не само това което ми прати а два дни къде що и какво има чета. Незнам дали и колко ще вземе мерки, незнам и колко ще успея да му повлияя. Той се стресна виждам го, и точното защото е така когато аз не спирам да плача се изнервя още повече.

Общи условия

Активация на акаунт