Грета - за или против

• 65 828
  • 2 436
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Това съвсем буквално ли? По-скоро ми звучи като метафора. Примерно "виждам как се размножават бактериите по дръжките в автобуса, обилно подхранени от обазнени с баничка пръсти".

# 451
Майка й го е написала в книгата. Че Грета е казала, че вижда въглеродния диоксид с просто око как излиза от комините и отива към небето. Знайно е, че хората с Аспергер не разбират ирония, сарказъм, намеци и други заобиколни начини на изрязаване, които не са буквални, така че явно го е казала в буквалния смисъл.

# 452
  • София
А дали го вижда, когато го издишва?
Не че е за хвалба, но отпоследвах две известни актриси, които подкрепят протестите на учениците. Не че им дреме.

# 453
Хорърче по темата, как да си нулираш въглеродния отпечатък:

# 454
А дали го вижда, когато го издишва?
Не че е за хвалба, но отпоследвах две известни актриси, които подкрепят протестите на учениците. Не че им дреме.

Сигурно го вижда. Не е странно, че е тотално шашардисана и изпитва панически страх. Въглеродният диоксид е навсякъде. Това ми напомня малко на хората, които изпитват фобия от бактерии. Бактериите също са навсякъде. Горкото дете.

# 455
Какво да мисля за човек, който твърди, че може да вижда въглероден диоксид, който излиза от комина и отива нагоре към небето и то да го вижда с просто око? Да напомня, че това е безцветен газ без мирис и оптически много, много далеч от гамата, която човешкото око може да регистрира.
Може и да ги вижда.Може да има свръхчовещки способности.Може да е от лекарствата,които (евентуално)употребява.Може да е на някакви дроги.Може и да са чисти халюцинации от пресата,която и оказват,че всички ще измрем в най-скоро време.И защо толкова се страхува,че може да умрем?Ще се родят други,ще започне нова ера.Коя е тя и за каква се има,че ще вменява нейните страхове на останалите?А те по-големи идиоти и от нея,че и се връзват.Изобщо не ми е жал за нея.Досадна и противна е.Ама била болна.Ами да се лекува!Трябва ли всички да си траем и да изпълняваме,защото била ''болничка и малка''?Милиони са с нейната диагноза и не се бутат да командорят останалите.Тя и последователите и,които се борят за един уж по-добър свят,ще ги питам след 5-10год.какви са ги свършили.Smiling Imp

# 456
Френският писател и философ Паскал Брюкнер в своя статия във "Фигаро":

В “Държавата”, Платон предупреждава за покварата на демокрацията, която се състои в обръщане на йерархиите поради прекалена свобода: когато бащата третира сина си като равен, учителите ласкаят учениците си и старите хора имитират младежта. Ние стигнахме дотук.

Опасната пропаганда на климатичния инфантилизъм
http://www.glasove.com/categories/na-fokus/news/opasnata-propaga … sLmExqFxBM4VdwIWw

# 457
  • София
Знаете ли за какво ми напомня това?
За тодлър, който излиза в първия ден на зимата, вижда дъха си и се опитва да го хване. След това влиза в детската градина, дъхът изчезва, а детето изпада в истерия - иска си дъха, кой му го е взел?
Как смее?
Уаааааа! И милата му майка се побърква да го успокоява.
Аз обаче не съм майката на Грета.

# 458
Не можах да се въздържа   Grinning

# 459
# 460
Виждам още една закономерност в социалните мрежи. В глобализиран свят, в който всеки заминава и работи някъде, има едно понятие "групов патронаж". В корпорациите индийците наемат индийци, китайците си правят цели общности. Българите зад граница, понеже не са толкова много, имат патронажна група в социалните медии, но обединена главно от умнокрасиви идеи. Не патриотични, те са за по-низшия ешалон емигранти. Точно еко-био-технологичния набор от идеи.

И понеже живеят в един балон, не смеят да мислят критично за тия идеи. Защото преповтарянето им може да ги изхвърли от племето и остават без група от "свои хора".

А за Грета...важи правилото "малко знание е опасно". На всички е ясно, че няма как да е погълнала и осъзнала толкова много "наука", ако ще да е аспи на квадрат.

# 461
Какво да мисля за човек, който твърди, че може да вижда въглероден диоксид, който излиза от комина и отива нагоре към небето и то да го вижда с просто око? Да напомня, че това е безцветен газ без мирис и оптически много, много далеч от гамата, която човешкото око може да регистрира.
Че често е бягал от училище?

# 462
Като всеки петък например. tooth

# 463
А за Грета...важи правилото "малко знание е опасно". На всички е ясно, че няма как да е погълнала и осъзнала толкова много "наука", ако ще да е аспи на квадрат.

Пишеше някъде, че зад научната част стои този учен.
http://thesustainabilityagenda.com/episode-17-professor-kevin-an … e-change-warning/

Не съм склонна да я съжалявам, всъщност мисля, че в известен смисъл й е провървяло. Поощряват я, дават й огромна аудитория, създават й чувство за значимост, за полезност и това върви с формални форми на признание, които вероятно ще имат отражение върху бъдещето й. Не мисля, че би могла да има по-добър старт към успешна реализация като активист на зеленото лоби.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2019, 15:22 от Vapor

# 464
  • София
Британският съвет /като образователна институция/ и Teaching English подкрепят The Guardian, които пък подкрепят Грета.
Отивам да се гръмна доброволно!🤪

Общи условия

Активация на акаунт