Грета - за или против

• 65 828
  • 2 436
  •   1
Отговори
# 465
  • В Космоса
Може да си прекръстите темата на "Да оплюем Грета". Забелязвам, че останахте няколко потербители, които само това правите. Сал една Чек се опитва да внесе малко насоки за размисъл, ама тц.

И още малко офф. Жалко е, че дискусиите се водят изключително в бинарен код. Само 0 и 1. Мислене в дитохомии. Абсолютности, крайности. Жалко е!

# 466
E то е кефче де, правим същото, дето прогресивните правят с Тръмп. Човещинка, да се подиграеш на външен вид.

Даже едно време имаше стати и бъзикни, че Тръмп е аспи, което тогава беше лошо, разбира се:

https://www.modbee.com/opinion/letters-to-the-editor/article93314482.html

Но когато Грета е аспи, това е суперсила.

Сега, кой е аспи-супермен и гот ли е това?

Ако ще се подиграваме за коса, то и оранжевата прическа, и тъпите плитчици са ОК и сезонът е отворен.

И за да не съм крайна - вече писах, че да, екологични проблеми има, но пък климатът е най-малкият проблем. Минна дейност, разрушаване на екосистеми, Китайските пластмаси в океана. Обаче как беше - няма да ядем бръмбари и да живеем натясно. Та посланието ми е някъде по средата - да, държа на екологията, но да, държа и да живея като човек от 21 век. Без абсолютизъм в едната посока.

И впрочем Грета също изкарва опонентите си едни такива лоши, тъпи, ненаучни и отчайващо дърти...

# 467
И още малко офф. Жалко е, че дискусиите се водят изключително в бинарен код. Само 0 и 1. Мислене в дитохомии. Абсолютности, крайности. Жалко е!

Когато посланието е крайно, нормално е да предизвиква крайни реакции, независимо от посоката за размисъл, а те са общо казано 2 - да, трябва да се паникьосаме, защото светът ей сега загива /не, светът не загива, а паниката вероятно цели мобилизиране на обществена подкрепа за финансови мерки със съмнителна ефикасност и извън тези, които вече се взимат.

# 468
Освен това противоречи на основния постулат на Дъглас Адамс - "Без паника!"

# 469
  • В Космоса
В мен и обкръжението ми посланието ѝ  не предизвиква крайни реакции. Явно не сме нормални.

# 470
...или сте от умнокрасивия балон и сте прекалили с аперола.

Никъде не предизвиква крайни реакции, освен в нета, където нещата са малко преувеличени нарочно. А реакцията, която предизвиква, не е яд или страх, а е някъде между Meh! и WTF?

# 471
  • В Космоса
Не ми е известно какво се има предвид под двете категории, но ако го приемем буквално - да, умна и красива съм и това лято пих аперол, без да преклаявам с него обаче.

А ти от кои си, след като посланието ти е някъде по средата, без абсолютизъм в едната посока? Но то кефче да си направиш, да се подиграеш на външен вид - човещинка, викаш.

# 472
...или сте от умнокрасивия балон и сте прекалили с аперола.

Никъде не предизвиква крайни реакции, освен в нета, където нещата са малко преувеличени нарочно. А реакцията, която предизвиква, не е яд или страх, а е някъде между Meh! и WTF?

Реална крайна реакция са демонстрациите против климатичните промени, които наистина са доста многолюдни. Крайна реакция е да се поддадеш на паниката, да живееш в непрекъснат страх с мисълта, че къщата ти гори, за които призовава Грета.
Крайни реакции в другата посока наистина има основно в нета.
И за да не мислим бинарно - има маса нормални хора, които не проявяват нито едното, нито другото. Крайната реакция на крайно послание е нормална / дори търсена, ако е в негова подкрепа, иначе някой не си е свършил работата/, но но е задължителна.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2019, 16:01 от Vapor

# 473
  • В Космоса
Съгласна съм за това, че в нета се изкривява действителността. Крайно вресливите тук често са прекалено смирени навън. Но аз говоря точно за дискусиите в интернет. Напоследък ми натъртва тази бинарност, а за мен е толкова естествено човек да търси баланса в нещата и ми неясно защо така се получава. Започвам да си го обяснявам, след като Сирената ме светна, че се изпитва някакво безумно удоволствие от това - кефче.

# 474
Мамасита, досега Аперол Шприц съм виждала да пият почти само италиански баби. Не знам защо ти е толкова модерно това питие. Все пак е портокалов ликьор смесен с евтино просеко и сода. Само Аперол пък никой не пие. Пак си обсебена от посредствени неща, които обявяваш за върха на тренда, колкото да кажеш нещо.

# 475
Съгласна съм за това, че в нета се изкривява действителността. Крайно вресливите тук често са прекалено смирени навън. Но аз говоря точно за дискусиите в интернет. Напоследък ми натъртва тази бинарност, а за мен е толкова естествено човек да търси баланса в нещата и ми неясно защо така се получава. Започвам да си го обяснявам, след като Сирената ме светна, че се изпитва някакво безумно удоволствие от това - кефче.

Не съм сигурна, че в нета "се изкривява действителността",  сигурна съм, че и в действителността има много хора, който намират посланията, отправени чрез Грета за крайно изкривени и вредни. Но не излизат на митинги.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2019, 16:18 от Vapor

# 476
  • София
Кое не му е бинарното на: Искам да се паникьосате все едно къщата ви гори!

Ами не, не искаме да се паникьосваме. Искаме да си клатим краката и да се кискаме!

# 477
  • Deutschland/HE
Чек, не си си ходила скоро във Варна Simple Smile Това лято ми направи впечатление, че всички пият аперол на плажа, на заведенията покрай плажа, по центъра... След мохитото новата мода е Аперол Шприц.

# 478
  • В Космоса

Ами крайно е, да. Това имам предвид. И следва: хайдеее - да отприщим хейта си!

# 479

Ами крайно е, да. Това имам предвид. И следва: хайдеее - да отприщим хейта си!

Всъщност следват широко рекламирани демонстрации в подкрепа на тази крайна теза и вероятно следват милиони невротизирани деца - бъдещи гласоподаватели, които реално започват да мислят, че утре светът ще свърши и трябва да търсим спешно спасение на всяка цена.

Некрайните протести /като например Жълтите жилетки и тезата, че климатичните промени ни вълнуват, но не сме толкова паникьосани, че да ни е безразлично кой и как плаща за борбата/ от своя страна губят актуалност.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2019, 16:42 от Vapor

Общи условия

Активация на акаунт