Грета - за или против

• 65 991
  • 2 436
  •   1
Отговори
# 1 560
Ние и сега имаме много общества. Само че някой иска едни и същи правила и за успешните, и за неуспешните такива.

Това с планетите е далечно и хипотетично.

# 1 561
По твоята логика България трябва моментално да бъде изкоренена и унищожена като най-неуспешната държава в ЕС, а може би и в Европа. Чувствам се тъпо, че изобщо участвам в разговори на толкова ниско ниво.

# 1 562
Що да сме неуспешни? Извън тоталитарните експерименти, тук си има цивилизация от доста хилядолетия и е оцелявала доста добре. Само че сме развили имунитет и много мразим някой да казва какво да се прави и кое е полезно.

Зависи с какво мерило мериш "успех". За мен - да си правиш хляба и виното, и мръвката локално, и да раждаш хубави деца. Малко изкуство и поезия, и готово - ето ти цивилизация. Всичко друго е чудовищно.

# 1 563
https://www.youtube.com/watch?v=u7HdBJdQSjs
По темата. Гретчен среща съпротива в Канада.

# 1 564
"There was a heavy Marxist presence there"Simple Smile lol

Марксисти? На еко протест? ЖДНБ...продавали книги.

Аз съм сигурна, че има бая млади комунисти сред еко протестите. Щото им импонира на идеологията.

# 1 565
По повод Грета нещо точно и лаконично

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 16:12 от notar

# 1 566

Ценно е това което ще осигури по-добро
бъдеще на човечеството за по-дългичко
време...в този контекст "развитият свят"
не се явява много ценен ако не се грижи
за бъдещето.
Лошото е , че всяка система, всяко управление и всяко поколение си има свои идеи как да ни докара светлото бъдеще. За сега ни е докарало отново до цикличния въпрос как да докараме светло бъдеще и до съпка 2 убедени сме че знаем как да го докараме това светло бъдеще … и до убеждението , че няма да е както са го мислили преди... и пак сме в същия цикъл, не сме излязли в някакъв друг. Да знаеш случайно условието за излизане от цикъла
как да направим бъдещето светло - учените от БАН казаха ей така- индустрията каза ок, ще ви го произведем - разграждане на старите решения - правене на нови решения - затъване в още повече боклук и проблеми , защото то се натрупва все пак …. материята не изчезва както знаем … - паника колко е мръсно, пренаселено и скъпо -  и отново на въпроса в началото как да постигнем светлото бъдеще.

Вчера по радиото обсъждаха машина превръщаща CO2 от въздуха в енергия.
https://www.cleanenergy-project.de/technologie/cleantech/klima-e … -luft-in-energie/
За съжаление машината има нужда от мнооого енергия за да го направи това. И пак стигаме до преливането от пусто в празно.

По твоята логика България трябва моментално да бъде изкоренена и унищожена като най-неуспешната държава в ЕС, а може би и в Европа. Чувствам се тъпо, че изобщо участвам в разговори на толкова ниско ниво.

стойте си скрити ако мен ме питайте и не се бутайте. Нямате си и идея колко райски си живеете. Ама и да ви го разправя няма да ми повярвате.

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 16:17 от bella_ciao

# 1 567
  • Чужбина
Българите са сред 10-те % хора на планетата Земя, които живеят изключително добре в сравнение с останалите 90%.

Къде я слагате изобщо България при онези, които трябва да бъдат изкоренени?

Някой може ли да ми обясни, за какво точно и защо ЛилиМ спори с потребителите в темата?

# 1 568
Сирен, говори за себе си в единствено число, а не с колективистки лозунги. Аз също живея в България и нямам нищо общо с теб и твоите разбирания за живота. Иначе неприемането, че може да съществува разлика в мненията и че всеки, който изказва мнение, различно от твоето е вражески агент, участник в конспирация и задължително го прави с някакви подмолни и нечисти цели, по-голям тоталитаризъм от това, здраве му кажи.

# 1 569
Що не виждаш като мен света бе, Лили, не обичаш ли хляб, вино, бургери, хубави деца и свобода? И чисти ли са целите на някой, който иска да ми вземе тия неща, по косвен или пряк път?

Не, не мисля, че всеки е вражески агент или зъл елит. Някои са просто от полезните идиоти, или още са ентусиазирани, но не са доразбрали цялата картинка. Повечето го правят с цел да се показват колко са бели и добри и с правилни идеи.

# 1 570
Българите са сред 10-те % хора на планетата Земя, които живеят изключително добре в сравнение с останалите 90%.

Къде я слагате изобщо България при онези, които трябва да бъдат изкоренени?

...
Аз мисля да ги крием такива мнения, защото само българската хитра тактика непрестанно да мрънкаме и  да се оплакваме пречи хиените , които и без това ни обикалят да се докопат до кокала . И тогава ще видим по 5 апартамента и по няколко вилички , селски имотчета и други благинки, както и всяка седмица козметик фризура, маникюр … и ракия от село …

# 1 571
Аз алкохол не пия, така че дори и за това няма как да ме вкараш мен и милионите останали различни хора в колективистките ти лозунги. И добре, не всеки е агент, но абсолютно всеки участва в конспирацията, дори и без да го знае. Всъщност този разговор вече отдавна трябваше да е приключил, както казах дъно няма.

# 1 572

Някой може ли да ми обясни, за какво точно и защо ЛилиМ спори с потребителите в темата?
Тя не спори. Вживява се като месия на идеите на Грета. Не знам дали си вярва, но това не е по темата. Освен това кардинално бърка енергия с електричество.

Аз още очаквам да ми отговори с какво ще замени Топлофикация София.

@LillyM. Свободата на другите свършват там където започва моята. Виждаш ли тънката разлика между теб и мен?

# 1 573
  • София
Преди 2-3 г като спряха газа стана ясно с какво може да се замени Топлофикация - тракане със зъби за сгряване.

# 1 574
На кое викаш по-добро бъдеще? Щото има различни теории.
Едната теория е общество, което възнаграждава високите постижения и изкоренява хората без постижения или такива, които вредят.
Другата теория е изравнено общество. Всеки получава колкото да живее. Няма високи цели. Има единствена цел - да са послушни. Нещо като добитък. Отгоре им разпределят.
Второто сме го играли и хич не е утопия, не е като в песента Imagine, ами си е пълен ад. Защото хората не са равни, и е много гадно за тия, дето дърпат напред, да не могат да стигнат доникъде.
Така че ако някой измисли общество на равенство и контрол, с което да кажем човечеството да оцелее още 10 хил. години...ми това няма да е живот. Ама добре че такива режими не изтрайват повече от няколко десетилетия.

Така е, така е, най-добрите са необходими. Всеки иска да получи услуги при най-добрият зъболекар, икономист, строител. Спор няма,че там където има лична свобода, там има най-много благополучие.
Но, има и такива които не могат да бъдат толкова успели, прекрасни, невероятни инфлуенсъри, които са "пълнежа" на обществото, онези 90% може би, така ли е Сирен? Тях какво да ги направим? А представи си че имаш близък с недъг, който така е роден. Хубави деца се раждат, но за съжаление на някой се раждат не толкова "хубави" и имат нужда от помощ, подкрепа.

Общи условия

Активация на акаунт