За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 8-а тема

• 62 755
  • 768
  •   1
Отговори
# 645
Да, с олио и извън хладилник. Уви, не издържаха много, защото само след 2-3 месеца ги изядохме.

# 646
Здравейте,ще се допитам до вас като по-опитни.
Дадоха ми около 2-3 кг чушлета рибки ,но нямам възможност да ги пукам ,та питането ми е някой мариновал ли е  както са сурови? Идеята ми е да ги пусна директно сурови във вряща марината и после да ги наредя в бурканите? Дали ще се получи  или да пробвам да ги "опукам" във фурната

# 647
  • София
Дадоха ми около 2-3 кг чушлета рибки ,но нямам възможност да ги пукам ,та питането ми е някой мариновал ли е  както са сурови? Идеята ми е да ги пусна директно сурови във вряща марината и после да ги наредя в бурканите? Дали ще се получи  или да пробвам да ги "опукам" във фурната
Аз не съм пробвала, но можете да пробвате на каквото и да било , което може да се нагорещи да ги опукате. Вчера пробвах на чугуненият оребрен тиган, а днес ги пекох на грил преса.
Скрит текст:

Скоро очаквам да почнат да зреят чушките, пипера и освен печен и затворен в буркани се чудя какво друго мога да направя от него. От камбите може би ще направя някаква туршия, макар че още е топло. Какво друго правите с чушките?

# 648
Аз ги пукам на тиган. Загрявам чугунен тиган, мятам чушлета и разбърквам с дървена лъжица.

# 649
Едно палаво 2 годинишно изобщо няма да ме чака да пукам 3 кг ситни чушки,та затова и питането ми беше дали ще станат сурови с марината. Иначе и скара имам и на тиган съм пукала преди когато имах време,но сега явно ще трябва да експериментирам

# 650
Рядко пиша, но ви следя. Днес да се разпиша с люти чушлета с чесън, магданоз и морков.

# 651
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/09/blog-post_29.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/09/blog-post_71.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/09/blog-post_23.html

# 652
Пейч,много благодаря. Направих нещо подобно на първата ти рецепта,като маринатата я правих на око, опитвах докато ми хареса на вкус Grinning опуках ги във фурната поне тук там да има по някоя шарка и да си променят цвета, залях ги с вряла марината и смятам утре да ги натъпча в бурканите като залея със сока ,а сега ми даваш идея и ще сложа аспирин за по-сигурно

# 653
. Ето моите рибки, с преварена марината. Всяка година така ги правя, не обичам опукани. Ако искаш, ще видя рецептата.

# 654
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Рецепта за пуканки зелени чушлета? Благодаря.

# 655
Аз правя така рибки. Пукам на грил тиган. Преди това нарязвам копър и изчистени склидки чесън на филийки. Правя ги в буркани с капачки на винт. Преди това махам дръжките на чушките.
Опуканите горещи чушки влизат в буркана, след всеки ред слагам копър, чесън и малко сол. Периодично наливам по малко винен оцет. Натъпквам чушките с дървено чукало. Като се напълни буркана, заливам до горния ръб с оцет и завивам капачката. От горещите чушки прави вакуум. Не стерилизирам, не обръщам буркани. Издържат до следващото лято, ако не свършат по-рано.

# 656
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_5.html

# 657
Още един ден в приготвяне на чушки - по няколко буркана люти и чорбаджийски.

# 658
  • Русе
Пестил от сини сливи и ябълки

# 659
Много апетитно изглежда!!!

Общи условия

Активация на акаунт