Херпес

• 54 843
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Хайде и аз в отбора.
Страдам от симплекс от дете. Локализира се по лигавиците при мен, най-вече в дясна ноздра, на хрущяла.
След един много тежък грип цялата долна половина на лицето ми беше в огромен херпес.
Живея в чужбина и есента ще си дойда, реших, че ще посетя проф. Аргирова, но преди това искам и ще си пусна серология за двата типа симплекс.
Мъчително и много болезнено, защото за първи път преди месец на малката лабия се появи херпес, много болезнен, с втрисане и болки преди избиването и дълго време докато язвичката заздравее.
Никога не беше избивал в интимна зона и това вече ме побърка.
Изключителна хигиена съм спазвала винаги, четката за зъби след завехване в боклука, еднократни кърпи и пр.
Стигала съм дотам, че при къпане и пресен херпес мия коса отделно. Кошмарно, години наред Sad.
Кой специалист вирусолог бихте препоръчали, София? Видях Кълвачев, явно е добър.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 05:03 от waterproof

# 331
Здравейте и от мен отново.
Направих два цикъла с ацикловир и витамини по предписание, пропусна ме само през месец май и вчера ме засърбя, а дори още не съм свършила Неоксид-а. Мисля следващата стъпка да е консултация с вирусолог, тъй като до сега лечение ми е предписвано само от АГ.
Смятам, че изобщо не е нормално да се появява всеки месец...  и не е като да не пия и други витамини, които са имуностимулатори... та ще видим какво ще каже вирусолога Simple Smile

# 332
Вирусолог няма да ви каже нищо по различно от каквото дъвчем тук. Висок имунитет, ацикловир и лизин. Друго няма.

# 333
Може да ѝ предпише по-висока доза ацикловир.
Красимира по колко пиеше до сега?

# 334
професора на мен ми обясни че има по принцип две схеми. Едната високи дози за  кретко време, другата ниска за дълго.
За мен е по добрата ниската.
Но аз избягвам да пия ацикловир защото много товари черния дроб, само лизин.

# 335
Направих два цикъла по 15 дни, сутрини вечер по една таблетка. Циклите са с по 15 дни почивка между тях.
А смятате ли, че хранителните добавки предизвикват рецидите? Говоря за аминокиселини, протеини, фет бърнъри, тъй като съм активна личност и пия такива неща, дори бих казала, че най-често пия аминокиселините.

Извинявайте, не уточних, че тези два цикъла са с Изопринозин, а не ацикловир.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 13:19 от AnMary

# 336
Направих два цикъла по 15 дни, сутрини вечер по една таблетка. Циклите са с по 15 дни почивка между тях.
А смятате ли, че хранителните добавки предизвикват рецидите? Говоря за аминокиселини, протеини, фет бърнъри, тъй като съм активна личност и пия такива неща, дори бих казала, че най-често пия аминокиселините.
Има ли аргинин в хранителните ти добавки? Ако има със сигурност предизвика. Хората страдащи от херпес трябва да се стремят да приемат колкото се може по-малко аргинин даже от храната, за сметка на повече лизин. А това е трудно, понеже в повечето хранителни продукти се съдържа повече аргинин от лизин. А като хранителна добавка изобщо не трябва да си помислят за него, ако не искаш рецидиви де...
Изопринозина ми е изписван 3х2 за 15 дни после 15 дни почивка и така три поредни цикъла.

# 337
Има ли аргинин в хранителните ти добавки? Ако има със сигурност предизвика. Хората страдащи от херпес трябва да се стремят да приемат колкото се може по-малко аргинин даже от храната, за сметка на повече лизин. А това е трудно, понеже в повечето хранителни продукти се съдържа повече аргинин от лизин. А като хранителна добавка изобщо не трябва да си помислят за него, ако не искаш рецидиви де...
Изопринозина ми е изписван 3х2 за 15 дни после 15 дни почивка и така три поредни цикъла.

И моето лечение трябваше да е три цикъла, но след втория отново излезе херпес, за това днес се обадих на АГ и каза да започвам веднага ацикловир по обичайната схема и в понеделник съм на преглед, каза че ще ми изпише нещо друго, ще видим какво ще е...

# 338
  • София
Аз пък досега не съм пила Ацикловир.

# 339
Извинявам се предварително, ако въпроса ми ви се стори глуповат.
Възможно ли ако партньора има херпес на устата, при орална любов да се предаде на гениталиите?
Нали са различен тип, макар че аз смятам, че това няма никакво значение и може да се предаде по такъв начин?

# 340
Предава се . И на устата и в интимната област виреят и двата типа.

# 341
https://x-vax.com/oops-we-invented-a-vaccine/  нещо ново по темата от мен.

# 342
  • София
Прекрасен сайт, пълен с прекрасни приказки и нищо повече.

# 343
Здравейте.
Страдам от заболяването от почти 2 години, като няма тенденция рецидивите да намаляват, даже обратно.
Бих искала да ви попитам как водите нормални връзки? Изобщо как казвате на мъжете, че имате вируса, ако сте заразени преди него и не се ли налага прекалено често въздържание, което мъжът може да не търпи? Наистина ли с времето се появяват по-рядко?
Благодаря Ви предварително!

# 344
Стават рядки, ако можеш да ги контролираш.
Мъж който не търпи въздържание затваря вратата от въшната страна. Иначе е редно да се информира. Както и за предаването му. Т.е. осведомявам и той да си реши

Общи условия

Активация на акаунт