Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 1 228
Колко хора ще си купят твоите гривнички, дори и да са много красиви? Защо не можеш да сложиш граница между работа/ професия и хоби? Ако не си удовлетворена от работата си потърси други варианти. За мен гривничките са супер несериозно нещо.

# 16
 • Мнения: 6 798
Много хора биха могли да ги купят. Гривните могат да се продават в цял свят. Не е несериозно. Въпрос на възможности е.

# 17
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 7 999
Много хора биха могли да ги купят. Гривните могат да се продават в цял свят. Не е несериозно. Въпрос на възможности е.
Точно.

# 18
 • Мнения: 8 234
Много хора биха могли да ги купят. Гривните могат да се продават в цял свят. Не е несериозно. Въпрос на възможности е.

На какви възможности имате предвид?
Нека разсъждаваме простичко и твърде материално - ако очакваш заплата около 800 лв. на месец, за да се издържаш от това и имаш печалба 10 лв. от продаден артикул, то трябва да продадеш 80 артикула на месец. Звучи приемливо!

Ако обаче си докарваш по 800 лв. от продажби то означава, че на 4 месец данъчните ще те погнат и трябва да си откриеш фирма и разходите скачат с поне +400 /счетоводител, осигуровки и т.н./ и вече трябва да произвеждаш и продаваш по 120 артикула на месец, за да имаш чисти /приблизително/ 800 лв. Това означава, че дневно трябва да правиш по  артикула и толкова да продаваш /вкл. събота и неделя/. Звучи малко трудно!

Ако си направиш магазинче за ръчно изработени неща - раходите ти рязко ще скочат, но ще можеш да вземеш на консигнация и от други хора стока и да я продаваш. Ангажиментите ти ще са повече и надали ще правиш пак любимите бижута по цял ден, но поне по 2-3 бр. щеможе да произвеждаш.  

Ако обаче гривничките са от този тип:

Надали ще продаваш повече от 2 на месец, поради огромното предлагане.

Ако бижутата ти са уникални и се харесат може и да стане.
 

# 19
 • Мнения: 6 798
Не виждам проблем аз да прави и по 10 на ден и да ги продава.
Въпрос на умствени възможности да речем.

# 20
 • Мнения: 13 816
Не точно....

Въпрос на пазар. Ако няма търсене на бижутата ѝ, и по 100 на ден да прави, няма да има полза.

Ако толкова ѝ е тръпка, да направи стотина и да ги пусне в интернет и/или да даде на консигнация в някой магазин.

# 21
 • Мнения: 6 798
Е да, трябва да са хубави, разбира се. Ако са грозни, няма как да има търсене.

# 22
 • Мнения: 6 845
Не е толкова лесно, факт!
Аз нямам представа какви са гривните на потребителката, но принципно тенденцията при повечето творци е да се развиват и обогатяват. Тоест ако сега прави гривни, после може да започне да прави и гердани/колиета и обеци и да се предлагат цели комплекти и да обогатява асортимента. Повечето хора занимаващи се с ръчно творчество, обикновено имат поне 2-3 хобита. Та ако освен гривните се предлагат и други неща нещата стоят по друг начин.
Но всичко е относително и зависи от - желание, умения, способност, креативност, уникалност и т.н. После самите продажби също - ако е само тук в страната е почти мисия невъзможна да се издържаш само от продажба на гривни, но ако се разработи добре в чужбина нещата са по-възможни.
Ако обаче си докарваш по 800 лв. от продажби то означава, че на 4 месец данъчните ще те погнат и трябва да си откриеш фирма и разходите скачат с поне +400 /счетоводител, осигуровки и т.н./ и вече трябва да произвеждаш и продаваш по 120 артикула на месец, за да имаш чисти /приблизително/ 800 лв. Това означава, че дневно трябва да правиш по  артикула и толкова да продаваш /вкл. събота и неделя/. Звучи малко трудно!

...

Ако си запозната, че ми стана интересно, до каква сума не те закачат данъчните и не се налага откриване на фирма или няма такава  Laughing

# 23
 • Мнения: 6 798
Доколкото аз знам до 10000 лв няма да тръгнат да се занимават.

# 24
 • София
 • Мнения: 4 967
На такъв тип ръчно правени артикули надценката може да е максимум 100% в моите представи. По-голяма предполага да е нещо с уникален дизайн и да не изглежда евтино, както изглеждат голяма част от тези ръкоделия. Дълбоко се съмнявам, че някой би дал 30-40 лв. за бижу, изработено от тел, корда, стъклени мъниста.
В най-добрия случай, ако има печалба от 10 лв. на артикул, то трябва да се продадат поне 100 артикула, за да се покрият 10% данък и евентуално нещо за счетоводител, а и да остане нещо за авторката, за да не обезсмисля начинанието.
С такава дейност, за да се отвори магазин, трябва да е на много вървежно място, съобразено с покупателната способност в района с наистина интересен дизайн, за да привлича клиенти. Аз лично не бих отворила магазин за такива "джвъчки", защото това носи постоянни разходи, които едва ли ще се тзбият. За мен това е хоби, но не и дейност, на която да разчиташ да се издържаш.
Оставам с уговорката, че не говоря за бижута от сребро и други благородни метали, камъни и т.н., които отиват в ювелирния бранш.

# 25
 • Мнения: 13 816
Доколкото знам, за да изработваш бижута от благородни метали, трябва да имаш съответен ценз и разрешение за работа с благородни метали, специални уреди и оборудване на магазина. Не е толкова лесно да си златар.

За гривнички от рода на топченца, мъниста и т.н. едва ли някой ще даде повече от 10-ина лева. В тези пари трябва да влезе себестойността на изделието, а, ако има магазин - наем, режийни, заплати и т.н.

За мен по-удачно е, както казах, предлагането на консигнация и интернет продажбите.

# 26
 • София
 • Мнения: 4 967
Да, за обработка на благородни метали е по-специален режимът и заради това изрично уточних.

# 27
 • Мнения: 6 845
.......

За гривнички от рода на топченца, мъниста и т.н. едва ли някой ще даде повече от 10-ина лева.
......

Има бижута от топченца и мъниста, които струват много повече Wink , никой не казва, че трябва да са обикновен наниз.
Позната изработва такъв тип бижута точно от маниста, е не са по 5-10лв  Simple Smile
Скрит текст:


Така, че всичко е много субективно.
И както казах и по-горе, въобще не знаем потребителката какво изработва за да й дадем съвет.

# 28
 • Пловдив
 • Мнения: 2 910
Само да кажа за фейсбук групите - те са пълни с продавачи, а не с купувачи, не може да се разчита на някакви особени продажби там. И съм пробвала да продавам, и анкети "Имате ли продажби" съм гледала - не става работата.

# 29
 • Мнения: 13 816
 mibobo, хубави са много показаните бижута. Обаче едва ли се изработват и продават по 10 на ден...и колко пъти ще си купи някоя жена нещо подобно?

Общи условия

Активация на акаунт