Мъжът ми дава тайно пари на майка си

• 13 502
  • 452
  •   1
Отговори
# 240
Според мен няма мъж, който да има нещо против жена му да печели много повече, ако има е просто изключение. Темата издребня. Авторката не се включва, а и в началото не даде достатъчно информация. Дискусията тук се развива съвсем теоретично.

# 241
Вече обясних защо. Мъжът не обича да е обременен с тайни, защото това го затормозява. Никой мъж не би си сложил главата в торбата заради някакви дреболии. Най-вероятно вече му е омръзнало от дискусии по темата, затова й е казал вече да не се бърка, защото му е кипнало.

Явно такава дискусия не е имало, защото авторката каза че няма против, ако я беше попитал.

Но питам аз, лошо ли е дори и да е имало такава дискусия авторката да откаже? Аз пак казвам. Ако не говорим за болести и други случай, а за такъв в който авторката е показала, а именно здрав, прав и работещ човек, то аз не бих се съгласила. Ако ще и излишъците ни да са да издържме не само родителите, но и цялата рода. Не видам причина поради коятo да издържам здрав човек, който може да работи.

# 242
Много парадоксалн постове има. От една страна, се пише с патос и романтизъм за отношенията родител- дете и колко са мили и важни, а от друга студено- счетоводно и пресметливо за отношенията между съпрузи, които ще градят семейство и ще възпитават дечица.
И в друга тема го видях преди малко. Не било важно има ли или няма деца от други връзки партньорът. На практика едно  и също - семейството е поставено на 100-тно място по приоритет.
Някои не успяват да скъсат пъпната връв.

# 243
Темата има смисъл и по принцип. Много възрастни мизерстват и стискат, но и точно много възрастните хвърлят през терасата на ало измамниците.Винаги съм се чудила откъде имат суми ,дето не съм виждала, не да пипам и  имам.Да не се нуждаеш и да приемаш си е грях.Никой не отказа  по принцип и при нужда ,което  е радостно. Всеки с рязък тон даде да се разбере , че или няма достатъчно  и за себе си , или има история в отоншенията. Принципно казах ,че вземам , но и ми тежи.Нищо че се репча малко, давам всичко и  си бера грижата нататък някак , но и не са ме оставяли  да нямам хляб.Има всякакви хора , а  авторката не пише, май не и харесаха отговорите.Или няма опит във форум и се изплаши.
Съжалявам обаче ,че съм се оставила без лев , не наследих от съпруг , че почина преди родители и децата са наследници, от моите родители  продадох , малко беше, но за големия син , да се преместят в София  и да не се разделят със  гаджето тогава ,сега снаха.Вярно е  ,че трябва да мислим за старини  и да пазим , да не изпадаме в ситуации да искаме.
Има полза от темата.Дори без авторката.За някои  е късно ,но за когото послужи ,да свери часовник.И да се правиш на луд когато детето ти се нуждае  и после да увиснеш да ти помага и понася разходи  не приемам ,въпреки да отчитам грешка да се дава всичко.Но когато никой не ти е дал, попаднал си в ситуация да изхарчиш  за оцеляване на всички,  просто няма от къде да дадеш ти.И вземаш ,с горчивина. Който има съвест ,разбира се. Чела съм тук как се нареждат и сестри и братя на някой  в чужбина   и мислят че бере пари по дърветата и  е длъжен. Не   е.И не трябва.Но зелника  си знае съдбата.

# 244
  • София
Нали знаеш, каквото посееш - това ще пожънеш
Абсолютно вярно. Който не иска да му се бъркат в маминото семейство:
Като се разболее- при мама, съпругата да не му се меси.
Като иска деца- при мама, съпругата не е част от семейството
Като му се наложи операция- мама да го дундурка
И т.н.

# 245
Вече обясних защо. Мъжът не обича да е обременен с тайни, защото това го затормозява. Никой мъж не би си сложил главата в торбата заради някакви дреболии. Най-вероятно вече му е омръзнало от дискусии по темата, затова й е казал вече да не се бърка, защото му е кипнало.

Бих реагирала остро, само ако ми е кипнало и писнало от пререкания за моите разходи. Но я няма авторката да разкаже. Питах я за какво точно се бърка в семейните му отношения, но не ми отговори, затова си мисля, че и тя си има вина.

# 246
И т.н.

Много яко. Като остане без работа и без пари, пак от мама да иска.

# 247
Не е задължително. Може просто да е стигнала до извода, че колкото по-малко се обажда, толкова по-суха ще излезе от темата.

# 248
  • София
И парите да са, пак да питам, ако мъжът ви даде н майка си, не че тя има спешна нужда, ами така, да има семки и бонбонки - и поради това се окаже, че нямате пари да си купите извънредно лекарства - това в коя графа попада? Синовна обич, синовен дълг или пренебрежение към вас?
Айде вас кучета ви яли, ами ако за детето ви потрябват тези лекарства? Нали говорим за беднотия и невъзможност, не всеки има заделени пари, много хора тичат по джетове, кеш кредити и прочее, за да закърпят извънредните разходи и се забатачват още повече финансово.
Примерите ти са силно хипотетични и силно невъзможни за случване при нормалните хора.
Първо, защото само имащите достатъчно "излишни" пари, отпускат една рента на майка си за "семки и бонбонки".
В 99% от случаите, просто им поемат режийните и ако нещо извънредно излезе, реагират.
Които нямат тези възможности, пращат тези толкова "срутващи" 20-50 лева, които ти да видиш, оставят детето им без лекарства!?
Практиката, която може да се провери, сочи- тези, които не загърбват майките си като ненужни вещи, не загърбват и жените, и децата си.
Защото така са възпитавани и това са видели, докато са расли в семействата си.

# 249
Темата има смисъл и по принцип. Много възрастни мизерстват и стискат, но и точно много възрастните хвърлят през терасата на ало измамниците.Винаги съм се чудила откъде имат суми ,дето не съм виждала, не да пипам и  имам.Да не се нуждаеш и да приемаш си е грях.Никой не отказа  по принцип и при нужда ,което  е радостно. Всеки с рязък тон даде да се разбере , че или няма достатъчно  и за себе си , или има история в отоншенията. Принципно казах ,че вземам , но и ми тежи.Нищо че се репча малко, давам всичко и  си бера грижата нататък някак , но и не са ме оставяли  да нямам хляб.Има всякакви хора , а  авторката не пише, май не и харесаха отговорите.Или няма опит във форум и се изплаши.
Съжалявам обаче ,че съм се оставила без лев , не наследих от съпруг , че почина преди родители и децата са наследници, от моите родители  продадох , малко беше, но за големия син , да се преместят в София  и да не се разделят със  гаджето тогава ,сега снаха.Вярно е  ,че трябва да мислим за старини  и да пазим , да не изпадаме в ситуации да искаме.
Има полза от темата.Дори без авторката.За някои  е късно ,но за когото послужи ,да свери часовник.И да се правиш на луд когато детето ти се нуждае  и после да увиснеш да ти помага и понася разходи  не приемам ,въпреки да отчитам грешка да се дава всичко.Но когато никой не ти е дал, попаднал си в ситуация да изхарчиш  за оцеляване на всички,  просто няма от къде да дадеш ти.И вземаш ,с горчивина. Който има съвест ,разбира се. Чела съм тук как се нареждат и сестри и братя на някой  в чужбина   и мислят че бере пари по дърветата и  е длъжен. Не   е.И не трябва.Но зелника  си знае съдбата.
Мила Боряна, не не се дава всичко, децата са млади и оправни, нали така си мислим за тях!!!, нека се опитат да се справят!Колкото могат! Ако не могат, ще си карат мизерно.За какво толкова се е нуждаело детето ти, а, здрав прав мъж!Просто си пропуснала времето,в което се казва, стига, бях до тук.

# 250
  • София

Явно такава дискусия не е имало, защото авторката каза че няма против, ако я беше попитал.

Но питам аз, лошо ли е дори и да е имало такава дискусия авторката да откаже? Аз пак казвам. Ако не говорим за болести и други случай, а за такъв в който авторката е показала, а именно здрав, прав и работещ човек, то аз не бих се съгласила. Ако ще и излишъците ни да са да издържме не само родителите, но и цялата рода. Не видам причина поради коятo да издържам здрав човек, който може да работи.

Не е явно, че дискусии от този вид не е имало, тъй като авторката написа, че и друг път, когато се е опитвала да се намесва в техните отношения, е срещала отпор.
От друга страна- когато са се женили преди няколко месеца, авторката е знаела, че мъжът поддържа майка си. Да го е поставила на масата искането си да спре, или да я уведомява колко и кога ѝ праща, за да знае че всичко е под контрол.
Що се отнася до твоето категорично несъгласие да се помогне на родител на ръба на мизерията- какво би направила, ако въпреки тропането ти с краче, той не те послуша? newsm78

# 251
Gal, просто избива комплекси.
Такива мъже биха се чувствали нищожни с жена с по-високи или равни нему доходи.
Тази жена може сега да взима толкова. Утре може да взима повече от него. А може и той да бъде уволнен и тя да го храни.

Mалкото списващи мъже в темата също изразиха мнение, че щом взимат по висока заплата, то жена им е никой да им казва какво ще правят с нея или излишъците и.

По лошото е че има и много  жени, които смятат че  нормално след като той взима големите пари, да не му се бъркат.
Иначе за отношенията. Коя е тая пачавра дето се е появила в  живота на синчето и си позволява да му държи сметка на парите. Мама е над всичко. Нищо че мама го гледа само 18 години, а пачаврата следващите 60. Нищо че и пачаврата му е родила и деца на въпросният син. Няма значение тя какво прави, важното е да знае че тя е никой. Да живеe мама.

За справка  имам син

Дори и семейство и с общи доходи, всеки от двамата без значение с високи или ниски доходи, има право да си разполага с парите. Да си купи яке, книга, обувки или каквото ще. Или да даде 50 лв на майка си, баба си и т.н.
Но не и при питане да последва този комплексарски отговор.
Можеше просто да отговори, че и трябват за еди какво си.

И т.н.

Joy Joy Joy
Второто кърти, ама си заслужава и трите да му се кажат в очите.

И парите да са, пак да питам, ако мъжът ви даде н майка си, не че тя има спешна нужда, ами така, да има семки и бонбонки - и поради това се окаже, че нямате пари да си купите извънредно лекарства - това в коя графа попада? Синовна обич, синовен дълг или пренебрежение към вас?
Айде вас кучета ви яли, ами ако за детето ви потрябват тези лекарства? Нали говорим за беднотия и невъзможност, не всеки има заделени пари, много хора тичат по джетове, кеш кредити и прочее, за да закърпят извънредните разходи и се забатачват още повече финансово.
Ако един мъж даде последните пари на някой друг, а остави децата и жената без средства до следващата заплата  е огромен проблем. След като иска, нека дава, но не и за сметка на собственото си семейство. Ако е дал последните пари и остави жената да се оправя, този "мъж" няма място в този дом.
Дори и да е дал по спешност последните пари е длъжен да намери средства за да не бъдат лишени жената и децата.

# 252
  • София
Не е на ръба на мизерията. Нали 500лв бяха екстра за издръжка на сам човек и то пенсионер. Що сега се връткате на 180 градуса, като става дума за майката на мъжа?

Елора, не да му се кажат, а да му се покажат. Някои хора си мислят, че вечно ще са на гребена на вълната и болест или безработица няма да ги лови.

# 253
Дори и семейство и с общи доходи, всеки от двамата без значение с високи или ниски доходи, има право да си разполага с парите. Да си купи яке, книга, обувки или каквото ще. Или да даде 50 лв на майка си, баба си и т.н.
Но не и при питане да последва този комплексарски отговор.
Можеше просто да отговори, че и трябват за еди какво си.

В семействата с общ бюджет се решава от двамата какви да бъдат разходите. Точно заради книгите съм си крила пари от общия бюджет, защото той не беше почитател на четенето, а аз исках да си купя някоя книга или списание. Никакви разходи не можеш да правиш на своя глава при общ бюджет.

# 254
За мен общ бюджет не значи някой там да ми забранява да си купя неща, които искам. Примерно книга. Това е абсурдно.

Общи условия

Активация на акаунт