Вътрематочна спирала

• 20 785
  • 170
  •   1
Отговори
# 135
  • На планетата земя
Ще ми е интересно повече хора да се включат и да споделят колко време продължават болките,дискомфорта и кървенето.Аз съм 4 ден след поставяне,знам,че е рано,но цялото това нещо страхотно ме изнервя и вече едва ли не взех решение не спре ли това  до месец да я махна.То така ни полови контакти,ни спорт,наистина много се напрегнах и съжалявам,че си сложих спирала.Имам една болка ниско долу вдясно,като леки контракции,кървене и цапане постоянно.В докторката съмнения нямам,ходя от 15 год.при една и съща и и имам доверие.
Аз съм от 4 дни но с хормонална спирала  заради многото обилни цикли

Дано се адаптирате и ви понася, аз моята я извадих отдавна, едвам я изтърпях 5-6 месеца.

# 136
Скрит текст:
Ще ми е интересно повече хора да се включат и да споделят колко време продължават болките,дискомфорта и кървенето.Аз съм 4 ден след поставяне,знам,че е рано,но цялото това нещо страхотно ме изнервя и вече едва ли не взех решение не спре ли това  до месец да я махна.То така ни полови контакти,ни спорт,наистина много се напрегнах и съжалявам,че си сложих спирала.Имам една болка ниско долу вдясно,като леки контракции,кървене и цапане постоянно.В докторката съмнения нямам,ходя от 15 год.при една и съща и и имам доверие.
Аз съм от 4 дни но с хормонална спирала  заради многото обилни цикли

Дано се адаптирате и ви понася, аз моята я извадих отдавна, едвам я изтърпях 5-6 месеца.
А какво точно не ви понесе?
Аз моята едвам я търпях, за да е по-малко кръвозагубата.
Но вълните и начинът, по който я усещах са много неприятни/ като че нещо вибрира там долу, и се качва нагоре/, и сега дори след свалянето й не мога да се изчистя от хормона.

# 137
  • На планетата земя
Скрит текст:
Аз съм от 4 дни но с хормонална спирала  заради многото обилни цикли

А какво точно не ви понесе?
Аз моята едвам я търпях, за да е по-малко кръвозагубата.
Но вълните и начинът, по който я усещах са много неприятни/ като че нещо вибрира там долу, и се качва нагоре/, и сега дори след свалянето й не мога да се изчистя от хормона.

Имах болки като при цикъл, ту отляво, ту отдясно, нещо като пронизвания. Освен това ми се появи киста, която за да се пукне трябва да има цикъл. А пък то няма и съответно ми изписаха хормони. Значи един път спиралата ми спира цикъла, а втори път да пия други хормони, че да ми дойде. Накрая се ядосах и я извадих и всичките ми проблеми изчезнаха на същия ден, а кистата се пукна. Повече не искам да чувам за чуждо тяло по никакъв повод.

# 138
Обикновена спирала вероятно нямаше да имам такива усещания, но тази....
Бях чела в старата заключена тема за изтръпвания/схвашания на крака, ръце..и съответно я свалили.
При мен не е било чак това, но я усещах и все още като едни надигащи се вълни/трептения по тялото - краката, гръбнака, тила, бучене и пр.  Лаишки си го обяснявам, че това количество хормон, което се е "изляло" в матката, се е натрупало там, съответно не може толкова бързо да се неутрализира /"изпари"/ и попада в кръв. съдове, и така не е само локално действието, което усещам. Вече доста месеци /аз я ползвах 5г./ след свалянето, все още ги имам тия усещания. Някои бях чела че до 1 г. се чистел хормона.
Други организми въобще не я усещат, късметлии.

# 139
  • София
Малко по различно питане ще имам за спиралите- за мъжката част- има ли щети заради конците, някакви конкретни проблеми при тях? В моя случай имаше наранявания,скъси я гинеколожката,но в определени пози отново има протриваме при мъжа. Повече не може да я скъсяваме, защото съществува риск от проблеми при вадене.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 18:18 от trikitil

# 140
Здравейте Дами! Въпросът ми е към тези които са със не хормонална спирала.За първи път в
живота си, си сложих спирала(сребърна)
EUROGINE НОВАПЛЮС на 29.11.24г. след направен аборт,МЦ след аборта беше на 28.11.24г и винаги е бил 5дни.Първият МЦ след поставянето на спиралата беше на 16.12.24 и продължи 10дни (5дни зацапване и леко кървене ,и 5дни по обилно)По принцип МЦ винаги ми е идвал по рано и никога не е закъснявал.След МЦ имах няколко дни кафяво зацапване а овулацията беше много болезнена и зацапана с леки кървави ..като конци,според АГ 2-3месеца организмът ми щял да се адаптира  още повече ,че никога до сега не съм имала спирала(на прегледа всичко беше нормално).По мои сметки МЦ трябваше да дойде този месец на 16.01.дори го очаквах и по рано.Имам болки от една седмица,направо са си като родилни ,но търпими🙂Та въпросът е ..на вас случвало ли ви се е да ви закъснява ? Дали защото предният месец беше 10дни сега заради това да закъснява (един вид наваксал си е с кървенето😁)По принцип болките винаги са ми сигнализирали ,че скоро ще идва МЦ и  2-3-5дни по рано от предишната дата е идвал.След поставянето на спиралата все се чувствах подута,сякаш пълна с въздух.Освен жълтеникаво -кафяво зацапване и болезнената и странно зацапана овулация други проблеми нямам.Ох ,дано съм обяснила правилно и да съм задала правилно въпроса.

# 141
Здравейте Дами! Въпросът ми е към тези които са със не хормонална спирала.За първи път в
живота си, си сложих спирала(сребърна)
EUROGINE НОВАПЛЮС на 29.11.24г. след направен аборт,МЦ след аборта беше на 28.11.24г и винаги е бил 5дни.Първият МЦ след поставянето на спиралата беше на 16.12.24 и продължи 10дни (5дни зацапване и леко кървене ,и 5дни по обилно)По принцип МЦ винаги ми е идвал по рано и никога не е закъснявал.След МЦ имах няколко дни кафяво зацапване а овулацията беше много болезнена и зацапана с леки кървави ..като конци,според АГ 2-3месеца организмът ми щял да се адаптира  още повече ,че никога до сега не съм имала спирала(на прегледа всичко беше нормално).По мои сметки МЦ трябваше да дойде този месец на 16.01.дори го очаквах и по рано.Имам болки от една седмица,направо са си като родилни ,но търпими🙂Та въпросът е ..на вас случвало ли ви се е да ви закъснява ? Дали защото предният месец беше 10дни сега заради това да закъснява (един вид наваксал си е с кървенето😁)По принцип болките винаги са ми сигнализирали ,че скоро ще идва МЦ и  2-3-5дни по рано от предишната дата е идвал.След поставянето на спиралата все се чувствах подута,сякаш пълна с въздух.Освен жълтеникаво -кафяво зацапване и болезнената и странно зацапана овулация други проблеми нямам.Ох ,дано съм обяснила правилно и да съм задала правилно въпроса.
Здравейте, аз съм на 50г от който 23г ползвам спирала. Махала съм я само за втората бременост и пак сложих. Немога да кажа при вас дали всичко е от спиралата, при всяка жена е различно. Зацапване има, понякога около цикъл тежест, най - характерно е по-обилен цикъл. За закъснения и изпреварване на цикъла за толкова години ползване немисля, че е от спиралата, по-скоро хормонално, дори на нервна почва, или нещо друго. В такива случай съм била доволна ,че съм със спирала а не се чудя, сега бременна ли съм, не съм ли? КОГАТО ВСИЧКО Е НАРЕД, СПИРАЛАТА НЕ СЕ УСЕЩА, ЗАБРАВЯТЕ ЧЕ ,Я ИМА Успокойте се, и не го мислете толкова, организъма ще се нагоди. Ако се окаже че, не ви понася, имате болки, дискомфорт, необяснимо кървене идете на лекар, не са малко жените при който организъма просто отхвърля чуждото тяло.

# 142
EVTI Благодаря ви, успокоихте ме мъничко🙂
аз съм на 44г.със две големи деца и до сега все със презервативи сме се пазили но..за всичко си има първи път.За всяко притеснение тичам при АГ а тя ми се смее ,че съм като малките деца😊

# 143
EVTI Благодаря ви, успокоихте ме мъничко🙂
аз съм на 44г.със две големи деца и до сега все със презервативи сме се пазили но..за всичко си има първи път.За всяко притеснение тичам при АГ а тя ми се смее ,че съм като малките деца😊
Всичко ще е наред, на тази възраст някой дами навлизат и в пременопауза, тогав кога ще ти дойде е голяма лотария.

# 144
  • София
Az LudataНа мен ми отне около 6 месеца организма да се адаптира към спиралата. По принцип винаги ми е бил нередовен и закъсняващ,с нея ми стана редовен и даже подраняващ. Последните 2 месеца бяха житейски ад за мен и организма си се побърка,много подрани,а сега закъснява. Спирала имам вече от 2г. Вие и аборт сте имали точно преди това. Имам предвид дайте време на организма поне 2-3 месеца както е казал доктора. Може и повече да отнеме както се случи при мен.

# 145
Аз реших да сменя Мирена с нехормонална спирала и днес ми е 20-ти ден с обилен цикъл... Няма спиране

# 146
Zigg Zagg Това не е нормално,консултирайте се с АГ.Моят беше 5дни преди спиралата,сега е 5дни зацапване и 5дни нормално кървене ,като последните 3 е обилно.Вече втори месец съм с нея АГ ми каза ,че цикъла ще стане по обилен но...той стана и по продължителен.Явно е до организъм,сестра ми е 10г със не хормонална,поставена е преди цикъла и до колкото си спомня не е имала проблеми или промени ..

# 147
Аз реших да сменя Мирена с нехормонална спирала и днес ми е 20-ти ден с обилен цикъл... Няма спиране

Това не е ли и опасно толкова кръвозагуба? Имате ли симптоми гадене виене на свят?

# 148
  • София
С първата спирала, обикновена Cooper T, имах силно и продължително кървене, смених я с хипоалергенна със златни покритие Gold T. В началото пак имах кървене известно време, не помня точно, но после с години всичко беше ок. Вече съм с трета и всеки път все по-лесно я възприема организма ми, само няколко дни имам зацапване. Препоръчвам ги.

# 149
С първата спирала, обикновена Cooper T, имах силно и продължително кървене, смених я с хипоалергенна със златни покритие Gold T. В началото пак имах кървене известно време, не помня точно, но после с години всичко беше ок. Вече съм с трета и всеки път все по-лесно я възприема организма ми, само няколко дни имам зацапване. Препоръчвам ги.

Аз се колебая между нехормонална и хормоналта след като родя втори път.
Но чета лоши отзиви за медните че се усеща силто туптене на сърцето и разти други.Вие имахте ли някакви симптоми ?
И тази gold t пак ли е медна отвътре?

Общи условия

Активация на акаунт