ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 9

• 25 928
  • 787
  •   1
Отговори
# 750
А тези от вас, които родиха секцио, кога ви тръгна кърма?
Аз съм вече на 4ти ден и нямам нищо, малкия се мъчи, но  не тръгва...

На мен 3тия ден една от акушерките ми стисна зърната да отпуши каналите и тръгна малко. После малката не искаше да засуче и започнах лека полека с помпа да се стимулирам и стана. Попитай някого от акушерките. Не мисля че ще ти откажат да ти обяснят подробно. Simple Smile

# 751
  • not found
Аз много се радвам , че там където раждах стимулират кърменето , не дават на бебето АМ , ако не ги помолиш . Обясняваха за всичко , което имах като въпроси . И бебетата ги носиха след секциото след няколко часа да се стимулират гърдите от рано , имайте предвид , че при секциото е важен и термина кога е бил , на тялото му трябва време да се адаптира към промяната , която е насилствена в случая .
Не се отказвайте да кърмите , питайте , няма по- хубаво нещо за детето освен кърменето . Ние с моя дребния от както се прибрахме в къщи се кърмим на 2 часа , а кърма имам за още едно бебе , не се цедя нарочно , че тогава не ми се мисли . Прави някакви бебешки номерца през час да се пробва да яде ама няма да му мине номера .
Има ли някоя мама със секцио да я тресе вечер при 24-25 градуса в стаята , с нощница спя и олекотена завивка и ме тресе , на бебето също му е студено , ръцете му, ако не са завити са студени .

# 752
Ох, аз да ви се оплача как си изкарах акъла.....бях на преглед днес, на УЗ всичко нормално, чакаме си (има околоплодни води, плацента ок, кръвоток ок), обаче като ме пуснаха на тонове и се оказа, че много вяло се хващат, а и аз самата като че ли по-слабо го усещах бебето да мърда...дадоха ми един шоколадов бонбон и се оправиха нещата...
Обаче това много ме притисни, най- вече , че ме викат на преглед чак след 7дни, как ще издържа, идея нямам....на някой случвало ли му се е.....сега само се ослушвам и се паникьосвам, ако не го усетя да мърда.....мисля си в петък да отида пак на тонове....поуплаших се, въпреки че докторът ме увери, че всичко е ок след бонбона обаче....

# 753
  • Пловдив
И на мен ми е зор с кърменето-нито мога да го наглася добре, нито нищо...

# 754
Секциото ми беше 2 седмици преди термин. Имах коластра още в началото, а кърмата ме взриви на 4 ден.
Сега имам следния проблем :бебка е вече на 9 дни и е само на кърма,но едната ми гърда  пуска много силна струя и тя се дави, кашля, а после и хълца. Когато я доизцеждам направи излиза на струя, а от другата гърда е на капки. Моля за съвет, защото ме е страх да не се задави. Пробвах да се изцедя и да и дам с шише, но отказва категорично иска си гърда. След това я сложих пак на нея и маймунката малка първо няколко пъти я опитва дали нещо не я лъжа.

# 755
Fffrrr,въпреки че съм нормално раждане кърмата ми дойде чак на 5ти ден дотогава правих топли компреси с хавлия,мокря хавлия с топла вода-и слагам на гърдите и така няколко пъти..

# 756
Момичето, което е с мен е секцио, ден след мен и вече има.
Акушерките като стиснаха, се видя че има нещо, но не теква, за да се храни бебето. А той е много лаком и не може с малко...
Отделно, че май не успява да захапе, пробвах го, мъчи се милия ама не става.
Мисля си, че като се прибера ще се оправя,тук нито ми е удобно да го мъча, нито да се изцеждам...
Затова сега му дават АМ и то друго, защото се оказа че имаме рефлукс

# 757
Може ли някой от мамите родили секцио да ме успокоят малко Sad нещо съм изпаднала в някакъв шок и ужас от предстоящото секцио .. серизоно ви казвам... не знам как ще се справя ... мисълта за болницата ... игли .. кръв .. операция .. рязане ... просто много ме е страх Sad живот и здраве в понеделник ми предстои и наистина много много ме е страх ... звуча като някоя лигла ,знам ...

# 758
  • Пловдив
Няма нищо страшно в секциото. Вчера сутринта ме оперираха, вече си ставам и си ходя нормално, почти нямам болки. А самата операция също мина неусетно бързо, анестезиологът ме заговори и то свърши.Grinning

# 759
А самото приготвяне преди операцията .. кога отиде .. кога те приеха ... абокати .. системи .. Sad на теб сложиха ли ти катетър , правиха ли ти клизма ? С ношница ли беше на операционната преди да започне самата операция ? Някои казват ,че голи Ги слагали на операционната :/

Няма нищо страшно в секциото. Вчера сутринта ме оперираха, вече си ставам и си ходя нормално, почти нямам болки. А самата операция също мина неусетно бързо, анестезиологът ме заговори и то свърши.Grinning

# 760
  • Пловдив
Отидох в 6.30, влязох в приемен кабинет към 7.15 - там ми взеха кръв и секрет, направиха ми ехо, тонове, ЕКГ, проба за алергии и ме качиха в стаята. В стаята ми сложиха абокат и ми включиха физиологичен серум и в 9 бях в операционната. Сложиха ми спинална упойка и чак след това катетър. Клизма не са ми правили.

# 761
Благодаря ти ❤

# 762
Аз свърших изброените от Кизирогче предния ден. И ме пуснаха да си спя вкъщи. Сутринта си направих микро клизма вкъщи и в 8 бях в болницата. 8 и 30 в операционната, а в 9.08 вече мама за първи път. Катетъра е вече при по действала упойка. Бях с нощница през цялото време, дори ме заявиха докато доктора се измие. След това сложиха преградата и започнаха.

# 763
Нощница такава еднократна нали ? А те ти я махат после ли как става ?

# 764
Мисля, че това зависи от болницата. Там където бях аз, държаха да съм с тяхна нощница. Смениха ми я, когато ме преместиха в стая след 24 часа.

Общи условия

Активация на акаунт