ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 9

• 26 160
  • 787
  •   1
Отговори
# 60
Арника моята хомеопатка ми каза да взимам всеки ден от най високото разреждане което имам.
Аз 6ch от Английските, като ми завърши ще си взема Боарон 15ch

# 61
За еутирокса знам от приятелка, която е с хашимото, че се спира много постепенно, не изведнъж.....
И аз се интересувам как ще го спирам...
При положение, че съм на най-ниската доза , ако трябва да е постепенно с колко ще се намалява..или през ден ли....и аз ще питам моя лекар и ще споделя мнението му...

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 21:01 от Kalina_2018

# 62
Незнам за вас мамчета за първи път но аз съм на ясно че няма да се спи,далеч съм от мисълта че живота ми ще е същия и не мога да проявявам егоизъм към това същество което зависи изцяло от мен..кърменето ще ми е голям филм дали ще-се стиковаме с малчо затова по добре да е при мен че да се пробваме постоянно...

# 63
Ходенето е за аматьори 😁 От един месец синът ми иска да се надбягваме. Като каже "мамо, тичай" и аз поемам с хипопотамска грация. След 10 метра спирам и пак Simple Smile

# 64
За еутирокса знам от приятелка, която е с хашимото, че се спира много постепенно, не изведнъж.....
И аз се интересувам как ще го спирам...
Пре положение, че съм на най-ниската доза , ако трябва да е постепенно с колко ще се намалява..или през ден ли....и аз ще питам моя лекар и ще споделя мнението му...

Аз също мисля че трябва да е постепенно. Пия 0.25 и 0.50. Преди това никога не съм го пила. Започнах го преди  ин витро-то. Каза ми че и да кърмя, няма проблем за бебето, дори и моето тсх да е малко по-високо. 
Разбрахме се 6 седм. След като се роди бебка, да направя кръвен и да видим нивата.
Ще съм ти благодарна да споделиш какво ти е казала твоята лекарка.

# 65
Аз съм с хашимото, пия 50мг еутирокс. Каза ми ендокринолога веднага да го спра след раждането и да ида на кръвни и преглед след месец. Чудя се дали е прав.

# 66
World wide, Задължително ще напиша....то е репродуктивен ендокринолог и съм доволна до тук....и аз досега не съм пила и не съм имала проблеми с жлезата, дано всичко ни се нормализира с раждането, че хормоните са си сериозна работа....

Да ви се оплача как ме подразни една приятелка днес, вече най-накрая почти стигнах до жизнено важнато решение, че смятам да се пробвам на нормално раждане и тя като започна (а тя само секцио е раждала, няма личен опит за нормално)...колко страшно било, еди си коя си как раждала 20 часа, какво можело да се случи,да не се случи.....ама много се ядосах...и сякаш пък (като вече съм го решила) още повече се надъхах, че  искам и мога нормално......аман от акъли и съвети ...ми то раждане с раждане не си прилича....

# 67
Да, всяко раждане е индивидуално, то една жена с две раждания са ѝ различни, та какво остава при различните жени. И аз се наслушах на много разкази, но ськаш вече ги забравих. Важно е само нашето усещане за нещата, да сме спокойни, че ще се справим и да вьрваме на лекаря си. Бъди спокойна Simple Smile

# 68
Правилно момичета, бъдете спокойни, доверявайте се на инстинкта си и на следящите ви лекари! Всичко ще бъде наред!

# 69
Приятелките ми родиха секцио по спешност по една или друга причина но никоя не ми е казала че е по добре и т.н агитират ме за нормално и ме окуражават че ще-се справя..родината ми,която уж трябва да ми е гръб тръгна да ме разубеждава че заради годините ми да лягам под ножа,много ме е яд...като нямаш компетентентност по добре си мълчи...

# 70
С първото раждане много ме беше яд веднъж като ми разправи една жена колко тежко е родила (по сегашните стандарти щеше да е директно секцио заради седалищно прилежание, така че нормално да е било по-тежко, няма смисъл да ме плаши).
Но иначе и роднините, и приятелките се оказаха дипломатични жени, или ми разправяха, че ще се справя, или си мълчаха.
Сега като знам, че не е толкова страшно, даже ми е интересно да чуя какво може да се обърка. Но е редно да разправят само ако изрично ги попитам, не веднага "много е гадно". При това от втора ръка, в случая.

# 71
  • Пловдив
Аз на моменти се панирам. После се успокоявам. Знам, че нямам еластична кожа. Сигерно разкъсвания ще има ако успея естествено да родя. Епидурална да слагам ли?! Кога я слагат най -късно? ..ей такива мисли ме спохождат.
 Освен това днес реших да се прочистя(след като вчера преядох и не можах да спя)  и пих прясно мляко с какао до откат . В един момент ме заболя корема. Пих и ягодово мляко и вода де. И вече 5ти път имам разстройство. Както казах в предишния ми пост, каквото сам си направиш...друг трудно би ти го направил . Ще се побъркам от себе си вече! Чудя се вирус да не е или прясното мляко всичко....защото леко ми е лошо вече от ходене до тоалетна. Чак ми се гади.

# 72
Пазете се момичета защото вече върлува някакъв вирус и да не го лепнете накрая точно.

# 73
За епидуралната на отворените врати в Токуда казахо, че на практика може и на по-голямо разкритие да се сложи. Аз питах аг вече и тя каза, че разбира се, че слагат. Ако видя зор ще си поискам.
Аз на моменти се панирам. После се успокоявам. Знам, че нямам еластична кожа. Сигерно разкъсвания ще има ако успея естествено да родя. Епидурална да слагам ли?! Кога я слагат най -късно? ..ей такива мисли ме спохождат.
 Освен това днес реших да се прочистя(след като вчера преядох и не можах да спя)  и пих прясно мляко с какао до откат . В един момент ме заболя корема. Пих и ягодово мляко и вода де. И вече 5ти път имам разстройство. Както казах в предишния ми пост, каквото сам си направиш...друг трудно би ти го направил . Ще се побъркам от себе си вече! Чудя се вирус да не е или прясното мляко всичко....защото леко ми е лошо вече от ходене до тоалетна. Чак ми се гади.

# 74
World wide, Задължително ще напиша....то е репродуктивен ендокринолог и съм доволна до тук....и аз досега не съм пила и не съм имала проблеми с жлезата, дано всичко ни се нормализира с раждането, че хормоните са си сериозна работа....

Да ви се оплача как ме подразни една приятелка днес, вече най-накрая почти стигнах до жизнено важнато решение, че смятам да се пробвам на нормално раждане и тя като започна (а тя само секцио е раждала, няма личен опит за нормално)...колко страшно било, еди си коя си как раждала 20 часа, какво можело да се случи,да не се случи.....ама много се ядосах...и сякаш пък (като вече съм го решила) още повече се надъхах, че  искам и мога нормално......аман от акъли и съвети ...ми то раждане с раждане не си прилича....

Не слушай никой. Ти си усещаш нещата. Ако всичко върви наред защо ни е секцио. Аз много се ядосвам така. В бг е практика защото като 5 майки си изберат 1 док. И неговия екип, той кво да прави? Еми секцио за всички, как ще ги огрее и 5те? А да си вземе паричките.

Аз днес бях на преглед. 36+ седмица  и тя е с главата надолу. Нямам търпение за нормално раждане.

Общи условия

Активация на акаунт