ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 9

• 26 048
  • 787
  •   1
Отговори
# 540
Честито на новите мами!
Нека се радват на здрави и благословени бебчета! 🎉🎈👶🍀

Аз две нощи сън не ме лови..откакто ми каза док да устискам до неделя ме е хванал такъв страх. Ту почвам да оправям багажа и се отказвам и така до никъде не съм. Днес ме понаболява ниско долу и кръста,оглеждам се за тая тапа всеки път,но от вчера има много малко слузесто леко розовеещо  нещо след вагиналния преглед,но не мисля,че това е тя и сякаш няма нищо. Не знам вече и аз..А като се има в предвид,че с мъжа ми  ходихме до едно село по едни раздрънкани пътища с огромни и безбройни дупки-не знам как не родих днес.

# 541
Ехе Виктор е голям мъж, той е направо за Ясла Wink
Да е много здрав. Не е лошо бебетата да са големи, така по- лесно се гледат.

Голямо чакаме, голямо нещо.
На мен урока в този живот ми е да се науча на търпение и чакане и точно това умея най- малко ХХахах.
Сега си давам сметка, колко по- лесно е секцио от гледна точка на организацията на нещата.
Всяка вечер си лягам с някакви пелени и кърпи да не ми изтекат водите и да си съсипя матрака. Лягам си в напрежение и готови дрехи за обличаме по нощите, ако тръгне раждане. Сякаш вече и всяка сутрин се събуждам с леко разочарование, че не съм родила все още Simple Smile
Да идва и да се свършва вече. Бременна съм две години - такова е усещането Simple Smile
Вчера и аз имах болки с кръста и корема и на всякъде, но като ме проверяват за разкритие, после си боли няколко часа, представям си какво е да си с контракции и да ровят Grinning
I loveee this game.....

Последна редакция: пт, 11 окт 2019, 08:47 от Amerikkas

# 542
Хахахахаха аз не се бях сетила да си приготвя дрехи за тръгване ... ма и с нощница да ида, едва ли ще ме забележат 🤣
С мъжа ми спим отделно от известно време, защото той много се върти и се мята и е доста опасно да не ме удари в корема, защото преди се е случвало..
И всяка сутрин като ме види и ми вика "айде бе още ли си бременна, няма ли да раждаме" 🤨
Взе да ми писва.. дишането ми стана много затруднено, имам болка между краката, сухожилията ме болят.
Някакъв ад е... ама като се сетя колко съм се молила и през какво сме преминали, за да стигна до този момент...
Искам да се ражда просто, живо, здраво и да го хвана в ръцете си, че да се успокоя.

# 543
Честитооо !! Да е жив и здрав Simple Smile

Олее аз съм същата ,много ме е страх от игли ... Sad не е ли само абокат и упойка ? Какво още ти правиха ? Упойката не е ли спинална ,а не епидурална ? Много ме е страх ,казвам Ви ... но все си мисля ,че като дойде момента ( секциото ) то от еуфория няма толкова много да ги мисля нещата :/ нали трябва да се случат , бебчо трябва да излезе някак ..

Имам чувството ,че се раждат повече момченца ... така ли е ?

Благодаря ви, момичета.

Да, докторката беше много близо 3950г.. Т.е. огромен за своите 38 седмици. Ако го бях оставила за още две щеше да е със сигурност 4500. А щом естественото раждане така и така нямаше как да стане решихме за секцио.
Аз съм с голяма фобия от игли и общо взето днес цялото бодене ми дойде в повече. Особено епидуралната упойка. Може би при естествено раждане и болки от контракциите не се усеща много, но за мен лично беше ужасяващо. Поне ММ можеше да бъде с мен през цялото време, и подкрепата му беше незаменима.
Дължина 49см, малко и дундесто бебче е!

# 544
Честити бебчета, момичета! Да са ви много здрави и спокойни и вие бързо да се нагодите с тях! Simple Smile

И аз НЕ родих тази нощ Laughing А имаше изгледи. От 2:00 някъде се започна- ту коремът ме боли, ту ми се втвърдява и аз съответно от вълнение не можах да спя. Викам си: "Стана време". Започнах да си развивам сцениарий как ще отида с такси, за да може ММ да заведе детето на училище и някакви такива и така до 6ч. сутринта. Станах и всичко ми мина. До сега обикалях с кучето навън и качвах стълби и една болчица не се появи. Отелно от 3 дена подскачам на фитнес топка и си въобразявам, че ми се е смъкнал корема от това. Simple Smile Багажът ми е толкова готов, че дори и личната карта ми е там, да не взема да я забравя случайно. Yum

# 545
  • Пловдив
Доколкото знам Спинална и Епидурална е едно и също. И мен ме е страх от нея. Повече от раждането. Ужас вече...

# 546
Хахаха мале ние ще изперкаме докато родим.
Момичета като ви слушам за иглите си мисля, ако имахте тромбофилия как щяхте да ходите всяка седмица да ви взимат кръв за изследвания Grinning  я се стегнете малко.
Обръщате се на др страна и не гледате, то минава за секунди.
Спиналната и епидуралната са различни упойки, но се поставят на едно и също място Wink

# 547
Поставят се на различни места -едната в спиналното, другата в епидуралното пространство на гръбначния стълб(никаква идея каква е разликата). Доколкото разбрах от лекцията, след епидурална се предполага да може да ходи жената, слага се с катетър да може да се добавя. А спиналната е без катетър, тотално изключва от кръста надолу, дава 2 часа да оперират на спокойствие, и минава след още няколко часа. Може да боли малко глава после.
Както го описаха, на мен при предното раждане са ми сложили спинална за вагинално раждане. Странна работа. Може някоя от вече родилите със секцио да опише какво е чувството.

# 548
Леле, явно всички сме изперкали вече Grinning ама ми действа успокояващо да знам, че не съм само аз! Трябва да се науча на търпение, че нещо много зор. Вече всеки ден си казвам "днес ще бъде, сигурна съм" и после нищо. Вечерта си лягам и си казвам "утре ще бъде" и пак нищо. Направо този 9ти месец ми се струва като цяла година. Цялата бременност ми мина по-бързо отколкото последните няколко седмици. Мъжът ми нещо не ме разбира много много. Не казва нищо, ама ме гледа странно Grinning Вече имам чувството, че всички ще родят и само аз ще си чакам така до безкрай. Вчера ходих 10км, онзи ден - 8км и си викам "оо няма как да не родя от толкова ходене". Да ама не. Нито една контракцийка даже не получих. Мислих си, че вече ще съм родила, а то какво.. отиват към пренасяне нещата. Ужас. И без това всеки ден се обяснявам, че още съм бременна. Не знам след термин как ще бъде.

Не че после ще ни бъде много лесно като се родят бебенцата, ама това чакане и притеснение си е ужасно

# 549
Ами и аз така знам ,че са две различни упойки спиналната и епидуралната .. и си мислех ,че при секцио използват спинална :/

# 550
Различни упойки са, спиналната се ползва при секцио и се поставя по-навътре. При нея краката са безчувствени, докато при епидуралната се усещат кратака и дори може да ходите.

Преди да поставят упойката се боцка леко да се сложи локална упойка, та не се притеснявайте - не е страшно.

# 551
  • Пловдив
Искам епидуралнааа..хах. ама и двете са с големи дълги игли в гръбнака и ти поставят тръбичка..т.е не само си боднат ами нещо ти стои там. Това всява страх у.мен. Иначе 12 пъти давах кръв от вената и не ме е страх от обикновени игли в ръката хаха

# 552
И според мен към преносване отиват нещата. Въпреки че имам седмица още. Вчера на прегледа акушерката каза че ако не родя до 41ва седмица, ще ми насрочат предизвикване с възможност за нормално, т.е не секцио. Което е ок, не е идеално , но.... щом няма да е операция е добре.

Да ви кажа страшно ме мързи да вървя. И къде да отида. Представям си как излизам и ми изтичат видите. Малко вечер ме боли кръста, леко и тва е. Уж бебка е мн ниско с главата надолу, но си кротува.  Изкарах супер лека бременност, и сега остава да родя леко и тва ще е 6ца от лотарията. Седя върху едни пелени и чааакам ли чакам. Последните дни наистина минават супер бавно, или аз много бързам, не знам. Хич ме няма с това търпение.

Сутрин като ви чета и си мисля как нашата темичка е пораснала с още едно бебче и само аз съм в застой. Хаха

# 553
Не си само ти. 3 дни до термин и нищо. За разходки нямам желание всеки ден. Понякога се чувствам добре и се разхождам, но не всеки ден. Моя все ми се кара, че не се разхождам и не разбира, че понякога просто не мога. Майка ми вече е при мен да ми помогне с чистене и първите две седмици да поседи при мен. Та и тя от време на време ме изнервя с това, че не ходя. Вече почвам да чета за преносване. Явно ще се преносва.

И според мен към преносване отиват нещата. Въпреки че имам седмица още. Вчера на прегледа акушерката каза че ако не родя до 41ва седмица, ще ми насрочат предизвикване с възможност за нормално, т.е не секцио. Което е ок, не е идеално , но.... щом няма да е операция е добре.

Да ви кажа страшно ме мързи да вървя. И къде да отида. Представям си как излизам и ми изтичат видите. Малко вечер ме боли кръста, леко и тва е. Уж бебка е мн ниско с главата надолу, но си кротува.  Изкарах супер лека бременност, и сега остава да родя леко и тва ще е 6ца от лотарията. Седя върху едни пелени и чааакам ли чакам. Последните дни наистина минават супер бавно, или аз много бързам, не знам. Хич ме няма с това търпение.

Сутрин като ви чета и си мисля как нашата темичка е пораснала с още едно бебче и само аз съм в застой. Хаха

# 554
Бях решила днес да раждам... никакви признаци. Ужас...

Общи условия

Активация на акаунт