ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 9

• 26 041
  • 787
  •   1
Отговори
# 555
Аз бях на преглед сега...
Бебето е малко над 3600 , слязло е, водите са намалели и плацентата е готова. Честно казано се уплаших... хем много искам да се роди, хем ме е страх 😬
Проблема е обаче, че аз съм дребна и е малко на кантар работата, дали ще излезе нормално.
В понеделник съм на тонове, но АГ каза че може и да не изкарам дотогава... после в сряда пак, но каза да ида в болницата, в която съм избрала да родя и е голям шанса направо да ме оставят за прием...
И искаше преглед за разкритие да ми направи, обаче аз не й дадох... защото ми каза, че след прегледа може да тръгне раждането, а психически ми трябват ден, два, за да се настроя...🤯

# 556
Не си само ти. 3 дни до термин и нищо. За разходки нямам желание всеки ден. Понякога се чувствам добре и се разхождам, но не всеки ден. Моя все ми се кара, че не се разхождам и не разбира, че понякога просто не мога. Майка ми вече е при мен да ми помогне с чистене и първите две седмици да поседи при мен. Та и тя от време на време ме изнервя с това, че не ходя. Вече почвам да чета за преносване. Явно ще се преносва.

И според мен към преносване отиват нещата. Въпреки че имам седмица още. Вчера на прегледа акушерката каза че ако не родя до 41ва седмица, ще ми насрочат предизвикване с възможност за нормално, т.е не секцио. Което е ок, не е идеално , но.... щом няма да е операция е добре.

Да ви кажа страшно ме мързи да вървя. И къде да отида. Представям си как излизам и ми изтичат видите. Малко вечер ме боли кръста, леко и тва е. Уж бебка е мн ниско с главата надолу, но си кротува.  Изкарах супер лека бременност, и сега остава да родя леко и тва ще е 6ца от лотарията. Седя върху едни пелени и чааакам ли чакам. Последните дни наистина минават супер бавно, или аз много бързам, не знам. Хич ме няма с това търпение.

Сутрин като ви чета и си мисля как нашата темичка е пораснала с още едно бебче и само аз съм в застой. Хаха

Имаш ли час на 41ва седмица? Ако не им се обади, те ще ти кажат какво ще се случва. Аз имам др седм. пак, почти на 40та.

# 557
Искам епидуралнааа..хах. ама и двете са с големи дълги игли в гръбнака и ти поставят тръбичка..т.е не само си боднат ами нещо ти стои там. Това всява страх у.мен. Иначе 12 пъти давах кръв от вената и не ме е страх от обикновени игли в ръката хаха

Това, което остава, е нещо като тръбичката на абоката, за да може да се влива допълнително упойка и не се усеща. Важното е упойлата да се сложи преди да са започнали силните контракции, защото е неудобно да трябва да стоиш свит и в същото време да имаш контракция, но се преживява. Определено с упойка е по-добре, дотолкова ме отпусна, че нищо не усещах и чак дремнах. Питах и докторката да не са ми спрели контракциите, не е възможно нищо да не усещам ... Grinning

# 558
  • Пловдив
Супер! Благодаря ти. Ще гледам да съм стегната и да не ми личи страха хаха.

Тук при нас настана едно добре време, чудя се дали да се мобилизирам и да походя , пуст мързел дето ме е обхванал!

# 559
Вчера бях на тонове, всичко е нормално. Направиха ми мануален преглед, нямам разкритие, шийката е запазена, няма скоро да раждам. Посъветваха ме да карам по-кротко, лежане, почивка, спокойствие... за да мога да си дочакам секциото. Трудно се спазват, обаче тези препоръки с двегодишно диване.

# 560
Сложиха ми епидуралната на 5 см разкритие,имах много болезнени контракции,и изчаквахме паузата между контракциите за да действат,не съм видяла каква е иглата бях през цялото време с гръб,след това лежах по гръб не съм усещала нищо,но краката ми изтръпнаха,но беше голямо облекчение за няколко часа...
Ffrrr в моята болница ли ще раждаш?

# 561
За кога ти е секциото ?

Вчера бях на тонове, всичко е нормално. Направиха ми мануален преглед, нямам разкритие, шийката е запазена, няма скоро да раждам. Посъветваха ме да карам по-кротко, лежане, почивка, спокойствие... за да мога да си дочакам секциото. Трудно се спазват, обаче тези препоръки с двегодишно диване.

# 562
Имам час за 15ти при термин 14ти. А при последния преглед каза, че ако до 26ти не родя ще влизам в болницата. Ще видим на 15ти какво ще ми каже. Как е тръгнало ще се видим на 15ти.

Не си само ти. 3 дни до термин и нищо. За разходки нямам желание всеки ден. Понякога се чувствам добре и се разхождам, но не всеки ден. Моя все ми се кара, че не се разхождам и не разбира, че понякога просто не мога. Майка ми вече е при мен да ми помогне с чистене и първите две седмици да поседи при мен. Та и тя от време на време ме изнервя с това, че не ходя. Вече почвам да чета за преносване. Явно ще се преносва.

И според мен към преносване отиват нещата. Въпреки че имам седмица още. Вчера на прегледа акушерката каза че ако не родя до 41ва седмица, ще ми насрочат предизвикване с възможност за нормално, т.е не секцио. Което е ок, не е идеално , но.... щом няма да е операция е добре.

Да ви кажа страшно ме мързи да вървя. И къде да отида. Представям си как излизам и ми изтичат видите. Малко вечер ме боли кръста, леко и тва е. Уж бебка е мн ниско с главата надолу, но си кротува.  Изкарах супер лека бременност, и сега остава да родя леко и тва ще е 6ца от лотарията. Седя върху едни пелени и чааакам ли чакам. Последните дни наистина минават супер бавно, или аз много бързам, не знам. Хич ме няма с това търпение.

Сутрин като ви чета и си мисля как нашата темичка е пораснала с още едно бебче и само аз съм в застой. Хаха

Имаш ли час на 41ва седмица? Ако не им се обади, те ще ти кажат какво ще се случва. Аз имам др седм. пак, почти на 40та.

# 563
След няколко дни.

# 564
Скрит текст:
Имам час за 15ти при термин 14ти. А при последния преглед каза, че ако до 26ти не родя ще влизам в болницата. Ще видим на 15ти какво ще ми каже. Как е тръгнало ще се видим на 15ти.

Да ви кажа страшно ме мързи да вървя. И къде да отида. Представям си как излизам и ми изтичат видите. Малко вечер ме боли кръста, леко и тва е. Уж бебка е мн ниско с главата надолу, но си кротува.  Изкарах супер лека бременност, и сега остава да родя леко и тва ще е 6ца от лотарията. Седя върху едни пелени и чааакам ли чакам. Последните дни наистина минават супер бавно, или аз много бързам, не знам. Хич ме няма с това търпение.

Стискам палци всичко да мине бързо и безболезнено.

Последна редакция: пт, 11 окт 2019, 16:45 от AnMary

# 565
Сложиха ми епидуралната на 5 см разкритие,имах много болезнени контракции,и изчаквахме паузата между контракциите за да действат,не съм видяла каква е иглата бях през цялото време с гръб,след това лежах по гръб не съм усещала нищо,но краката ми изтръпнаха,но беше голямо облекчение за няколко часа...
Ffrrr в моята болница ли ще раждаш?
Да, така си остава...там ще е
Дано и аз да съм доволна.

# 566
  • Пловдив
Аз на първото секцио бях под обща анастезия. Значи слагат ти една инжекцийка във вената и после може малко газ за успокоение докато си вече легнал на операционната...и 10 9 8 7....броиш и край. Как са ме интубирали, рязали , дърпали...нищо не знам. Събуждаш се като след алкохолно опиянение ама тежко. С торбата пясък, от която ми тежеше и с ефекта на гаденето. Ама болка няма първоначално. Само наистина тежест и влияние на химия. Болката на другия ден, ако сте луди като мен и кажете "не" на болкоуспокояващите дето предлагат! Ха ха
Впрочем ВМИ в Пловдив не предлагаха спинална тогава. Нямах избор. Сега сигурно имат и спинална, при която си буден и изтръпнал. Но честно казано...по добре заспал напълно, ако не искаш да виждаш ...бебето го показаха като ме разбудиха, не че виждах добре.

# 567
  • Пловдив
Впрочем ВМИ в Пловдив не предлагаха спинална тогава. Нямах избор. Сега сигурно имат и спинална, при която си буден и изтръпнал.
И сега си правят оглушки за спинална във ВМИ-то.

# 568
  • Пловдив
Ако е така и там ще раждаш, по - добре нещо , което умеят и са свикнали, отколкото да не ти поставят правилно спиналната...поне при мен логиката е такава..като нямат практика, не искам да съм опитно зайче.

# 569
  • Пловдив
Не, няма да съм там, просто го написах, ако някой друг се чуди.

Общи условия

Активация на акаунт