1. В книгата е така
2. Във филма не ни дават категорични доказателства ,че няма да спазят историята на книгата.
Както Евито писа - Хазар казва ,че са имали чисти отношения. Обаче - това кое е чисто май всеки си го тълкува както иска : )))) . Защото той и Миран смята ,че има чисти отношения към Реян - понеже я обича. Той например не смята ,че е опетнил честта й - до колкото аз го рабирам така, защото не е имало момент да покажат да го е възприел така. Всичко е театър за пред другите и само за тях ,че видите ли честта на Шадоулу и т.н. А самите Реян и Миран имат съвсем други виждания. Тя си го приема като мъж, мъжа на сърцето й. Толкоз.
За това ако Хазар и Дилшах са искали да се оженят може и за това да казва ,че са имали чисти отношения. Но просто предполагам. В горните постове - също го писах като предположение и си разсъждавам по темата. Не знам как е. Мисля ,че СЦ си оставят вратички с тия неясноти и ще го ползват както им изнася

Мислех си за друг вариант - ако Насух е имал нещо със сестрата на Азизе и е имало син, който Азизе е отгледала и е баща на Миран, тогава той пак може да се окаже Шадоулу. А нали и самата Азизе говореше за това, че Шадоулу ще бъдат унищожени от един от тях.

благодаря за хубава тема! Запис и от мен, да ви следя.

(Трябва да си припомня първи сезон)
/, но пък е отгледал булката му и някак пак ще имат връзка, но по друг начин . 

И аз да не мога да взема отношение, защото не съм гледала епизода 
, че без него ... няма смисъл много да се гледа. Съвсем по друг начин се възприема.