Hercai/Вятърничав по ATV Тема 8

• 70 357
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Ами битуването на мнението ,че Миран е син на Хазар се дължи на две неща :
1. В книгата е така
2. Във филма не ни дават категорични доказателства ,че няма да спазят историята на книгата.

Както Евито писа - Хазар казва ,че са имали чисти отношения. Обаче - това кое е чисто май всеки си го тълкува както иска : )))) . Защото той и Миран смята ,че има чисти отношения към Реян - понеже я обича.  Той например не смята ,че е опетнил честта й - до колкото аз го рабирам така, защото не е имало момент да покажат да го е възприел така. Всичко е театър за пред другите и само за тях ,че видите ли честта на Шадоулу и т.н. А самите Реян и Миран имат съвсем други виждания. Тя си го приема като мъж, мъжа на сърцето й. Толкоз.
За това ако Хазар и Дилшах са искали да се оженят може и за това да казва ,че са имали чисти отношения. Но просто предполагам. В горните постове - също го писах като предположение и си разсъждавам по темата. Не знам как е. Мисля ,че СЦ си оставят вратички с тия неясноти и ще го ползват както им изнася Grinning

Мислех си за друг вариант - ако Насух е имал нещо със сестрата на Азизе и е имало син, който Азизе е отгледала и е баща на Миран, тогава той пак може да се окаже Шадоулу. А нали и самата Азизе говореше за това, че Шадоулу ще бъдат унищожени от един от тях.

# 76
  • Сърцето ми остана в Истанбул...
Здравейте Hug
Дъга Kissing Heart благодаря за хубава тема! Запис и от мен, да ви следя.

# 77
В книгата обаче положението е различно. Там Дилшах е била влюбена в Мехмет, или както се казва в книгата, Хазар я взима насила за жена. После тя бяга с любимия си, бременна от Хазар.
В книгата Хазар е лошия герой Blush

Не се сещам в момента, Азизе заяви ли директно, че Миран е син на Хазар, или че е Шадоулу само Thinking (Трябва да си припомня първи сезон)
Оттам вече, откъде накъде ще си мисли, че Миран е син на Хазар, ако не е?
Има нещо гнило в Дания.

P.S. Сетих се, казва го в края на серията, когато бяха при бабата и дядото на Мелике.
"Миран никога няма да разбере, че е син на Хазар Шадоулу."

Последна редакция: пн, 30 сеп 2019, 12:47 от Еванджелин

# 78
  • Варна
Ахааа -Ясно Еви, аз тази подробност от книгата не съм я проследила.

Не , никой директно не е заявявал ,че Миран е син на Хазар - само подмятания в тази посока.
Азизе каза само това ,че един Шадоулу ще .... и т.н.
Обаче Султан също каза ,че са държали Дилшах затворена в плевнята и каза , как може Азизе да остави да й причиняват това, което вършат там ( не искам и да си помислям какво е било). Ако не са знаели нещо, защо Азизе ще си мълчи и ще го позволява?

Те едните неща не изключват другите - за кой на кого е баща-син. Като се има предвид пъклените планове на Азизе, даже едвам успявам да я догоня в гадориите й да разбера какво е намислила. Та има и вариант - този син, който е откраднал Дилшах да е на Насух и Азизе да е искала той да открадне жената на брат си( Хазар) и ако и Миран е син на Хазар - те тогава отиват мнооого на друго ниво нещата.

А по повод на чистите отношения и Хазар - освен ,че просто в неговите очи може да е така, може да иска да запази честта на Дилшах. Така и така нищо не може да се докаже - при положение ,  че не знае за Миран ( ако му е син) .

На мен на фона на всичките гадории ми седеше някак романтично - Хазар не е могъл да отгледа сина си / евентуално де  Simple Smile /, но пък е отгледал булката му и някак пак ще имат връзка, но по друг начин .

Та - аз не съм убедена ,че Миран е на Хазар. Също имам предвид думите на Хазар за чистите отношения. Но чакам да видя какво се има предвид.

ПС: Аааа Еви - май наистина имаше такава реплика. Ми тогава какво се обясняваме тука JoyJoyJoy Е то не пречи тя да си мисли едно, пък то да не е така.

# 79
А дали Насух може да има друг син, нещо от сестрата на Азизе и за това да е цялата драма?

# 80
  • Варна
Ами и аз клоня към такива мисли - за син от Насух и сестрата, ама кой ли ще да е ?

Има нещо мноого мътно. Ама така е като нямат интернет и виж какви пъклени неща крои Азизе - да си беше седяла на лаптопа, нямаше да има време да мисли такива мизерии  : ))))))

# 81
Аз започнах новата серия и ми направи впечатление един израз на Насух към Хазар - "Хазар, наричам те син и ще забравя какво направи".
Станах вече мнителна с тези мистерии кой на кого е син. Чудя се дали това е само израз или наистина Хазар е приемен син.
А и чия дъщеря е Реяан?

# 82
  • Варна
Валентина -  за бащата на Реян - това е още една загадка  : ))))

И на мен ми стана странно , че му го каза така  Насух на Хазар - но по скоро приех като местен начин да изкажеш уважение и ,че го зачита ... А и също дипломатично да завършат конфликта без да си вредят на достойнството пред жените и прислугата без да дават повод после да казват  ,че не спазват правилата и йерархията. Relieved

Има една реплика - Последната дума трябва да е на мъжа: "Да, скъпа!" Joy - та така театро и сукане на прежди . . . до припадък.  Висша дипломация Joy

# 83
Заплетена история. Laughing
На мен ми прави впечатление и това, Хазар е много различен и като външност, и като поведение от баща си и брат си. Та нищо чудно и Хазар да има неизвестна до сега майка. И Насух се държи към него различно от отношението му към другия син. Те всички там живеят за една чест и претендират за чисти отношения, ама са много спонтанни и бая са посъгрешавали. Joy
Репликата на Азизе за Хазар като баща на Миран и аз си спомних.  Peace
До сега на мен поне ми е ясно, че първият съгрешил пред Азизе е Насух.
Да се върна на пръстена. Давайки го на Реян, Миран рече, че когато го е получил от баба си, е умрял. Сепването на Азизе при вида на пръстена на ръката на Реян може да е от страх, че пръстенът ще се окаже начало на разплитането на някаква история, или че Миран е намерил в Реян жената, която му напомня майка му и се е отказал от отмъщението. Впечатлява и това, че Миран няколко пъти вече отказва да стреля по Хазар, въпреки насъскващите ситуации, които създаде Азизе.  newsm78

# 84
Малейййййййй, то писали, писали, няма изчитане Wink И аз да не мога да взема отношение, защото не съм гледала епизода Simple Smile
Не знам кой с кого съгрешил в миналото, ама моралът им за нищо не чини. То затова и все рипат да защитават честта, която повечето фамилии нямат. Аз си оставам на версията, че не толкова Насух е направил фатална грешка в миналото, а по-скоро е отхвърлил Азизе на млади години, за да таи тя толкова десетилетия такава злоба към него. Отхвърлената и пренебрегнатата жена е способна на постъпки, които и сатаната не може да приеме.
Сядам да гледам, че да съм в крак с вашите разсъждения /отвлякох се с КЛЕТВА, та си пренебрегнах любимците/.
Само да спомена, че дори да стане боза сериала, играта на Ебру и Акън няма такъв аналог - то химия, то привличане, то погледи...а бе всичко е наженено от страст и чувства!

# 85
  • Варна
Аааа тази серия е много добра! Какви реплики си разменят - Оха!
И аз само отгоре - отгоре я бях минала да знам как се движат, но като ги чуеш какво говорят и отделните сцени и тази игра на Акън и Ебру направо са в десятката.

Ето и Миран го каза - виждам я със сърцето си. Още преди да му я видя репликата ми беше ясно.

Черните декорации от Азизе - ахаххаха - няма мирясване ей!
И как се обади на Насух да го извести, че ще са сватове - много хитър ход!

Много силни чувства са успели да пресъздадат. Въздуха е наелектрезиран. Даже не се диша!

Реян на вратата, когато Миран отваря - то няма думи за тази сцена просто. И как я прегръща, а тя него - не.

На пътя на голяма любов не се застава , много голям грях си слагаш на душата ако го направиш - и Гьонюл и Азизе го знаяти за това само свиват устни като вдяха Миран как показва чувства.
А Елиф, Фърат и майка му как се усмихваха на щастието.

Тоя режисьор обаче скрива шапките Hands Clap

И да кажа благодаря за превода bouquet , че без него ... няма смисъл много да се гледа. Съвсем по друг начин се възприема.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2019, 15:17 от BVAR

# 86
Здравейте!
Аз мисля, че Азизе не оставила нещата на случайността и е проверила чий син е Миран. Имала е толкова години време да направи генетичен тест. Не са и липсвали нито ум, нито пари. За нея е много важно точно синът на Хазар да осъществи отмъщението срещу него. А защо е така предстои да разберем. Насух може да я е пренебрегнал на млади години, но е направил и нещо друго. Има той някакъв голям грях, но му е по- лесно и по- изгодно да обвинява за всичко Рейян. Насух има слабост към Хазар, която много тежи на Джихан и създава напрежение между двамата братя.

# 87
Насух може да я е пренебрегнал на млади години, но е направил и нещо друго. Има той някакъв голям грях, но му е по- лесно и по- изгодно да обвинява за всичко Рейян.

Те цялата рода Шодоулу обвиняват Рейян!
Не мога да го дишам Насух, но за мен той е по-малкия злодей в историята. Поне държи на някои от членовете на семейството си, докато за Азизе най-вече е важно отмъщението и не се замисля нито за внуци, нито за сестра, нито за никой /дори и за  Елиф/. Всичко и всички са маши и инструменти за постигане на пъклените й планове. Вече го разбирам Миран, защо така се люшка от едни решения в други. Манипулацията от страна на баба му е СТРАШНА и опустошаваща!

Изгледах първата половина на епизода, ама никога не съм го виждала Миран толкова щастлив!!! Много добре играе Акън!!!

# 88
Азизе, ако е била отхвърлена от Насух, той толкова ли не може да я познае от младите ѝ години, че се чуди защо се заяжда с него.

# 89
Бомба е епизода, но утре ще коментирам по-подробно! Сега ще ходя да гледам ЗЯ. Само да отбележа, че накрая Азизе в прав текст каза Миран ШАДОУЛУ и че ако ги убият с Рейян в новата им къща, ИСТИНСКИЯ Асланбей ще довърши работата. Никакво съмнение, че истинския наследник е Фърат!

Общи условия

Активация на акаунт