ОКТОМВРИйското човече с проходилка щъка вече!

• 11 506
  • 262
  •   1
Отговори
# 15
Да се отчетем и в новата темичка!!! Hug
Гледам че обсъждате режима на хранене, и по всичко личи че ние се храним най НЕздравословно Embarassed Особенно вечер по бирено време Mr. Green
Та ето го и нащият режим на хранене:
08,00ч- АМ - 220мл
10,00ч-попара или каша /според това колко я мързи мама! Mr. Green/
13,00ч-манджа от кухнята, като ако е много рядка - сгъстявам със зеленчукова каша
17,00ч-кисел/нишасте/плодове с кис.мляко - различно всеки ден
20,00ч- вече сме на биричка и детето съответно хапва мезенца Сега не ме убивайте - пържени картофки и пилешки хапки, сиренца орли  или пък дробчета по селски Embarassed Mr. Green
21,00ч-супа от кухнята с 1 сухар вътре
23,00ч- АМ -220мл
Ако не изпие всичкото АМ щото яденето което изяда преди това не е малко... си го дояжда на първо събуждане към 2.
Да не забравя да спомена че през останалото време все си дъвчи нещо - бананче,Слънчо, солетки или сухаретки...
Това ни е режима - ако изобщо може да се нарече така...
Ама да ми е жив и здрав все така да хапка -
Ние отиваме сега да рисуваме една пицария... пък Яни ще ни е компетентен наблюдател!!!! Mr. Green

# 16
Р-че,приятно изкарване на моренцето и ще чакам снимчици.
Кламерче,страхптни снимки и както винаги твоите сладуранки са прекрасни Hug
Валерия,много хубави цветя си получила.Радвам се,че сте изкарали добре празника.
Мирамакс,твоето Мише много висок мъж ще става май.Много е хубаво да си имаш момиченце,тъй че ако имаш възможност да гледаш трето не се замисляй даже.Братовчедката на мъжа ми на скоро роди момченце и си има и още едно на 4 години и сега мисли за трето щото нямало снахи да я гледат Laughing
Джулка,страшен режим имате.Браво на Яни,че си хапва всичко,ти си знаеш най-добре как да го храниш и няма кой да те убива.Аз лично бих се радвала ако моето дете си хапва всичко,но то злоядо си пада.
Облаче,браво на Елито,че сама вече се придвижва от стая в стая.
Искам да те помоля за малко инфо относно това място на Рибарица,където ще ходите.И ние се чудим къде да почиваме и за сега май на там сме се ориентирали.
Роси (Джъмп),да са ти живи и здрави принцесите и все така добре да си хапват Hug
Гея,приятно изкарване в Плевен и дано по-скоро приключите с ремонта.
И ние вече пълзим за сега бавно,но има време за всичко.Вече се опитваме и да ставаме в кошарата,но не много успешно.
Целувки от нас!

# 17
Радвам се, че снимките са ви харесали  photo
Режима на Криси е следния:

8 ч. - 150 гр. мляко
12 ч. - около 200 гр. зеленчуково или месно пюре
16 ч. - около 200 гр. плодово пюре, каша, кисел, плодово мляко, бананов шейк, плодове с овесени ядки и др. такива
20 ч. - 180 гр. мляко

Ми това е   33uu
Само тя ли е на 4-ри кратно хранене?  newsm78

Наддава си много добре както си личи от снимките. В четвъртък бяхме на консултация и тежи 9800 кг и е дълга 73 см.  tongue Вече се изправя сама от легнала права и започва да подскача. Не пълзи, въпреки че по това време кака й обикаляше навсякъде, точно като Еличка.  Heart Eyes Спи по цяла нощ без да се буди и като цяло е едно слънчаво и кротко детенце. Ноооооооооооооо много се бият с кака си  Blush Криси я оскубе и каката да не остане назад и тя е скуби. Криси я одере неволни и кака й си го връща. Абе ужас ви казвам.  ooooh! Дано по-нататък се вразумят.  Naughty Естествено и много си се радват една на друга и никой друг освен Викито не може да разсмее така хубаво Кики  Stuck Out Tongue Winking Eye Бърбори си мъничката принцеса неща от рода на - АМ АМ, БА БА, МА МА, ЛЯ ЛЯ, ТАО-ТАО (чао) и маха с ръчичка за чао и пляска при браво.  Hands Clap Май това е. Като видя заро по баира и ги прибирам ей така

Последна редакция: сб, 15 юли 2006, 16:51 от klamerche

# 18
Кламерче и ние ядем по 4 пъти само,а напоследък дори в 13 и в 17 почти нищичко не яде около 60 пюре и това е не иска нито мляко,нито каша,нищо не иска просто.Притеснявам се,че не иска да яде,но педиатърката и каза,че нямало да отслабне и без това си била шишка и го отдаваме на зъбките.Относно това,че малките се дракат-нормално да е така,после като порастната ще видиш как няма да могат една без друга и много ще се разбират според мен,защото разликата им е малка. Hug
Мами да ви питам вие слагате ли захар във водичката на бебетата си?
Аз от 2-рия месец не слагам по препоръка на педито,но Вики не приема никакви течности,в най-добрия случай изпива 20 мл вода,което е много малко.Та днес и сложих съвсем малко захар във водичката и тя изпи 100 мл. на един дъх направо.Знам,че захарта е вредна,но не е ли по-вредно да не пие вода,защото може да се обезводни в тия жеги,вие как мислите?

# 19
  • Пловдив
Здравейте момичета! Hug Hug Hug
И аз да се разпиша в новата ни темичка! На патерици ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ВАЛЕРИЯ ! [/u][/b]smile3525
Много усмивки ти желая и здраве!
Гледам, че обсъждате режима, ето го и нашия:
7,00 180 мл АМ
10,30 попара + плодово пюре или сок
13,30 -14,00 второто ядене от кухнята 5 лъжици и после пюре - месно или зеленчуково
17,00 - 17,30 каша или кисел или бананов шейк + плодово пюре или сок
20,30 - 21,00 180 мл АМ

та все още сме на петкратно хранене, не бързам да я отучвам, чакам я сама да си покаже.
Джъмп ама вярно са големи лакомници сладурките! Браво на тях! Нека си хапват така хубаво, много се радвам на такива деца. Моята не е злояда ама до като свикне явно с дадена храна и зор ми дава.  #Crazy
Гале в миналата тема питаше за Бачковския манастир, аз съм решила там да кръстим Стелито. Много е хубаво има и кръчми после за почерпката, а и е  близо до Пловдив.
Аз до скоро ( 2 месеца може би) слагах захар във водата поради същата причина иначе не пиеше. После сама си я спря. Ти преварена вода ли даваш? Аз давам изворна на Девин с розов етикет и тя и е по-вкусна, иначе преварена не иска без захар. Ако искаш пробвай. Но не мисля, че е чак толкова страшно, че пие сладка вода, щом и харесва, по-добра така отколко пък да ти я отказва.  Simple Smile
Джулка добре, че му е минало на Яни, горкото детенце, как може да са толкова смотани тия докторки  #Cussing out А пък за хапването кой да те убива, всяка майка знае кое е най-добре за нейното дете  Peace Аз например пък много се дразня като започнат да ми обесняват какво да й давам и какво не. Редовния въпрос е защо не й давам Зрънчо и разни други щуротии.   Thinking Та мисля, че всеки си знае какво да прави  Simple Smile А пък направо е супер, че го водите по кръчмите с вас  thumbsup
Ерка приятно изкарване на морето! Ще чакаме снимки!
Злато ти къде се изгуби?
Облачка браво на Еличка!  smile3501 Тя наистина ще ти проходи рано, щом от сега ги е научила тези номера с безболезненото приземяване!  Mr. Green
Меги я кажи как я научи Йоанка да яде кухнята, браво на момичето!

А за бърборенето преди казваше само баба, сега мина само на мама и от няколко дни няна или нещо като няма. А та-та и тати упорито отказва да каже за ужас на баща й  Laughing
Бях ви казала, че си строим къща та сега боядисваме с латекс.Аз и мъжо, т.е аз отсичам ъгли, а той е с валяка. Та отбор сме страшен  Wink. След малко отивам да хващам четката, че работното време не ми е свършило още.  Wink

# 20
  • Където ми покаже сърцето
Здравейте момичета Hug Hug Hug
Гале,моят Марти също не пие вода,но аз захар до 1 годинка в нищо няма да сложа.След като не иска вода не насилвай важното е да предлагаш от време на време,а то детето си знае.Моят Марти 2-3 пъти в седмицата глътва по някоя глътка и това е.Аз не се притеснявам,че ще се обезводни,а сокове въобще не давам.
Всъщност ти сама ще си решиш.Това е от мен.
Целувки на бебчовците.  love001

# 21
  • Варна, България
Среднощен привет!
Честита ни нова темичка!
Кламерче, за пореден път казвам "Какви сладки усмихнати принцески! Богата мама си! Laughing " Относно карането и скубането да те "успокоя" - аз също имам сестра с 1г и 10 мес по-голяма и ние се карахме, докато не порастанахме. Понеже живеехме в къща с двор и майка винаги като се прибираше от работа ни чуваше от няколко пресечки как се караме. Но някой от възрастните направеше ли забележка или нещо подобно на някоя от нас се съюзявахме моменталически. Последно си разменихме някой друг тупаник като бяхме 17-18 годишни   Embarassed Но сега сме много близки и неразделни-нали и ние като вас живеем в един вход, че и на един етаж.  Laughing Така че Вики и Кики още дълго ще се карат и скубят, но и много ще се обичат!
Сами също е на 4-кратно хранене /то като гледам май Вики, Кики и Сами са най-гладните дечица - не им личи де!/ - в 8.30 яде попара /напоследък супата от кухнята + 2 сухара/ и пресен плод - пъпеш, праскова, круша, ябълка, т.е .к`вот има. 12.30 пюре от кухнята, в 17.00 кисел, каша, + пресен плод, АМ+бисквити и т.н. и вечер преди лягане кърма, колкото си нацока. Всяко ядене е от порядъка на 250 г - гледам повече да не му давам да не му се разширява стомаха/ въпреки че винаги мърка за още. Има апетит човака  Laughing / . От седмица му давам 2-3 обикновени бисквити дневно да си гризка, много им се кефи. Зрънчо, солети и т.н. не мисля да давам. Сокове не давам. Пие около 100-200 г вода на 24 ч.
Гале, първоначално, тъй като Сами също не искаше вода му слагах по малко захар, но постепенно намалявах количеството и от доста време пие чиста вода. Пробвай да й даваш вода от чаша с накрайник- Сами така го научих и много му харесва, дори съм му махнала клапата и мисля, че после бързо ще свикне да пие от обикновена чашка. За кръщенето - Бачковския манастир е много хубав, но е доста път дотам. Бих ти препоръчала Дряновския манастир - също е много гот, има страхотна природа, одаи за спане и е само на 4 часа път с кола. Е, ако решите там може и на Джулката на гости да отидете  Joy  Много съм се затъжила за теб и Вики. Днес ходихме в новооткритата пицария "Пицарела" над АГ. Следващия път като реша да отида ще ти свирна да се видим, че ти е наблизо.
Джулка, другите те окуражават, ама аз ще ти се скарам  Mr. Green Не бих давала пържено /особено в заведение/, солено и т.н. Ама ти си знаеш най-добре!  Това беше другарска критика!
Сами постоянно бърбори - бабаба, тата- тати, мамама, ненене, и всякакви производни, днес спрегна буквичката "п", маха за чао, следи с поглед като го питаш аз някои неща - лампичката, тати /снимка на стената/, топката, куче, коте, гълъби, врабчета и т.н. Спи непробудно по цяла вечер + 2 пъти през деня /общо 2 часа/. Доволна съм си от детенцето- като цяло е спокоен, иска си вниманието и ми харесва да се занимавам с него, не се криви безпричинно, усмихнат е, много обича да го гушкам. Едно голяяяямо слънчице е той!  Laughing
Вал, страхотни цветя! И аз винаги обичам да си снимам букетите по разни поводи, които са ми харесали и после да си ги гледам. Ето това ми беше букета от мама като се роди Сами / не на изписването, а още в деня на раждането/. Толкова е по бебешки розово- пухкав.  Laughing
 http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=7415&AlbumId=59804 … p;PhotoId=2600308
А ето и малко нови снимки от нас
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=7415&AlbumId=59805 … p;PhotoId=2600371
И една стара ... открийте 10-те прилики  Joy
http://www.bgphoto.net/request/photo/7415/59805/2600383/.jpg
Толкова за тази вечер
Лека нощ

# 22
Гале, и Дими не искаше да пие вода. Пропи след последното разболяване, когато се наложи да й давам бронхиален чай на Хип за отхрачване на  сополките. Той е сладичък, но вместо захар съдържа фруктоза и й хареса. После постепенно намалих  количеството и започнах да давам само преварена вода. Но явно тя вече си беше изработила навик за пиене. Сега  пие по около 100 мл на ден и съм доволна. Така че можеш да опиташ с някакъв чай, дано пък му се услади на детето.

Хайде лека нощ, че пак стана никое време. Не мога да си легна преди 1 ч.   Twisted Evil и това си е. Всички вкъщи отдавна вече спят,  само аз си намирам по някоя занимавка, за  която не ми стига времето през  деня. Абе нощна птица съм си, само че утре няма да мога да си поспя до обед, както правех едно време. Tired Но пък  ще си гушкам детенцето сладко. Heart Eyes

Целувки и приятен и слънчев неделен ден. Hug

# 23
Хей, Жирафче, виждам, че надничаш. Къде се изгуби? Вземи драсни някой ред.  bouquet

# 24
Пчеличке, как ме излови!!  Embarassed
Аз реших да попрочета какво съм изпуснала покрай нашто минаване през Бг-то...
То беше едно, не е за разправяне, мина адски бързо и сега сме "back to the reality" дет се вика. На малчо му се показа зъбчето по пътя и сега го мъчат другите и не спим. Ама дали е от зъба или от това че сме си вече вкъщи не се знае..
Поздрави на всички малки и големи и като сколасам ще ви разправя повече за нас
Целувки на мъниците и много здраве   bouquet

# 25
Привет и от мен.
Мами помагайте  въпроса ми е към тези , които са кърмили и вече са на АМ....каква марка предпочитат вашите бебоци?
Бебка я заразих с гадния вирус и от 2 дни повръща не иска нищо освен кърма и от време на време глътка водичка... само че кърмата май не и стига , купих Милумил  не и хареса, Хумана също .....

По повод на режима :
6.30-7.00 кърма
10.30 -100-150 гр.попара
13.30-14.00 - 150-170 гр.пюре
17.30-18.00 - 180 гр. каша
21.00 - кърма
И нощно време по 2-3 пъти кърма

Лек ден Ви желая

# 26
Ей ме на и мен  Crazy
Ние сме добре вече - след 3 дни повръщане, а разстройство почти не е имал. Александър от сряда вече е по-добре, но понеже докато повръщаше беше само на кърма сега бера ядове пак. Не иска да яде! То вярно, че пак са го почнали зъбките, ама сега яде по-малко и от половината на това което изяждаше преди. Като стисне устата и край! Само кърма иска и като се опитам да не му дам да цока на момента, за да поогладнее за пюрето и кашата, настава един рев ooooh! Направо незнам какво да го правя вече, страх ме е че ще отслабне само на кърма newsm78
Вода Сашко пие само като е болен - щом се почувства малко по-добре и край на водата - не иска и да я погледне - страшна борба пада само да му допра шишето до устата. Иначе пийваше вода 100мл размесена с 30мл сок. Сок признава само ако има грозде в него #Crazy Thinking
Как да го накарам да яде това дете? Някой ако има идеи ще съм много благодарна Hug
Иначе ние ядеме така (поне преди така ядяхме) Cry
6:00 кърма
10:00 - попара (2 сухара ама никога не ги изяжда) или АМ с бисквити
14:00 пюре - зеленчуково или местно - 200г
до 19:00 плод или плодово пюре - 125-130 г
19:00-20:00 - каша с плодово пюре - 200-250 г
22:00-22:30 - кърма
през нощта щом се събуди и цока Embarassed

Ох как искам пак да си прояде това дете ooooh! Praynig

# 27
Здравейте и от нас , завърнахме се от гостуването на баба и дядо в Добрич и сега сме си тука , вчера купихме подаръка на Коко от дядо му столче за хранене -Чиполино гранд Комфорт в Хиполенда имаше намаление и бяха с 20 лева по-евтино и съм много доволна.Сега остава да направя разместването в къщи , за да може да наместим поредната придобивка .Че то хола ултра тесен, е не беше докато не се роди Коко сега има всичко кошара за игра, кошче за играчки ,една количка се мъдри в стаята , добре че ужасната за мене придобивка-проходилка е в майка ми , че и нея се чудих къде да връ.....
За режимите ние сме на 5 кратно хранене и ми е много Х как ще го направим 4-кратно АМ е на фризолак и съм доволна.
За водата какво да кажа Калоян не пие ако не е сладка и затова е само на сокчета и чайчета на Хип,така изпива по около 250 мл.ако е само вода и 20 неможе да глътне,а в тази жега без течности не може.
Ами засега е това -айде чао и приятна неделя.

# 28
Popy1 разбирам те напълно ние още сме болни, но беба е толкова погнусена от храната, че незнам какво ще правя и аз, важното е първо да оздравеем пък ще се захранваме някак

# 29
Кламерче, и ние вече от 1 седмица сме на 4 кратно хранене, бях писала в предния постинг  Peace, даже днес сутринта минахме без млякото, а яде попарка! Голямо момиче ми е тя вече!!!
8.30-9 -до вчера 180 АМ, от днес попарка - 3 сухара+сиренце и масло-но не я изяде цялата;към 11 и давам сокче;
12.30-13-супата+основното ядене от кухнята-200-250 гр.;
16.30-17-18-когато се събуди -десерта от кухнята-кремче, кексче със сок, кроасан+банан, диня, пъпеш или друг плод,но основно тези обича; Ако сме навън яде зрънчо, солетки или бисквитки-по-рядко, вафли и други такива още не мисля да давам!
20.30-21 - 210 АМ+1 бишкотка Плазмонче.
Лично аз мисля шоколад и производните му-вафли, пурички и т.н., ягоди и мед да и дам след година и половина, даже 2! Пържено-каквото и да е-картофки, кюфтета и т.н. -може би поне на годинка! Сладолед-догодина лятото!  Mr. Green
Кухнята от началото не искаше нищо друго освен основното. Аз не я насилвах, но пробвах всеки път и постепенно започна да яде всичко.
Водичка Йони от самото начало пие много, а напоследък изпива по 250-300 мл през деня и по едно шише 125 мл през нощта.
Попи, дано скоро започне да яде повече мъника! И Йони не ядеше известно време покрай зъбките, но аз вече не и се притеснявам толкова.Ще прояде!  Hug
Волтажче, ами те разликите на снимките са повече от 10  Mr. Green, много е пораснал сладичкия  Сами!!! Ето тази снимка ми е любима: http://www.bgphoto.net/photos/7415/o632886060989062500.jpg
Йони вече много се изнерви, отиваме на разходка!!! Приятен ден и целувки на всички!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт