ОКТОМВРИйското човече с проходилка щъка вече!

• 11 508
  • 262
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте и от нас с Вики,
Гледам за храненето говорите, на мен все ми се струва, че Вики малко яде - той по някой път 4 хранения му се събират на ден, ама защото все когато му наближава времето за ядене заспива и все проспива по някое хранене. Иначе, по принцип, режима ни е такъв.
8 - 8.30 АМ - 200 мл.
към 11.30 - сок - 200 мл.
14.00 - зеленчуково или месно пюре - 200 гр.
17.30 - плодово пюре - 200 гр.
20.00 - каша "лека нощ"
Ако не е заспал и мрънка за ядене - 23.00 - АМ - 200 гр.
Но този режим не винаги се спазва и все се каня да му дам жълтък, още не съм.
През деня му давам Заьо Баьо да си хруска. Той като ме види, че ям нещо и започва да ме гледа, да премлясква и да крещи все едно от 3 дни не е ял. Да, ама не винади мога да му дам от това, което ям и затова винаги си нося един пакет зрънчо и като запремлясква му давам и той си мисли, че и аз това ям.
Вчера се чудех, дали мога да му дам диня или да му направя сок от нея.
Мишленце Ние миналата година отидохме до този плаж, но беше затворен за частно парти, но отвън го видях и наистина е много хубаво там.
Иначе какво друго от нас - Виктор вече от около 2-3 седмици се исправя в кошарата и се разхожда по краищата и като се измори се пльоска по дупе и пак става и после пак - пльос. Много е смешен като се изправи, държи се за кошарата и крещи. Говориме следните неща - "те те", "ба ба", "айде" и прави нещо такова  smile3534.
Ми това е от нас за сега,
Приятен ден на всички.

# 46
Ама съм и аз един заплес
Честит имен ден на всички именници. Да ви е живо и здраво името.

# 47
Честит имен ден на Джулката,Мандаринка и Миринда!
Да сте живи и здрави и много щастливи със семействата си!
  bouquet
Катерини,дано по-скоро завършите с боядисването.
Боги,давам и от няколко месеца вода с чашка с накрайник,но тя само си чеши венците с нея,изобщо не пие.Сами много е порснал и такъв сладур (пу-пу).И ние сме се затъжили за вас и дано скоро се видим (аз имам гости от Полша,още една седмица ще са тук и за това не се обаждам).
Гери,ние сменихме няколко млека и Вики най-много харесва Аптамил.
Жирафче,разказвай как мина пътуването?
Попи,дано Сашко прояде отново и аз имам същия проблем с Вики от няколко дни,дори и млякото си не изпива.
Надина,честито столче.със здраве да си го ползвате и дано стоите в него.
Ани 69,твоя мъник направо ме изумява с уменията си.Покажи ни малко нови снимки.
Танче,честито християнче и на теб!
Гея,приятно изкарване в Плевен!
Бабка Жабка,дано на Карско му хареса на моренцето.Ще чакаме снимчици.
Облаче,благодаря ти за инфото.Гледам на Еличка многои харесва в моренцето.
Мишленце,хубави снимки и местенцето добре изглежда.
ММЗ,честито ви младоженци!Дано Преслава си изкара добре при баба в Шумен.
Мандаринка,не изпадай в такива дупки Hug
Райчева,радвам се,че Райчо вече се обръща,дано скоро започне да пълзи и да се изправя.
Хубав ден!

# 48
 Grinning Добро утро, момичета!
Злато, Катерини, благодаря ви много   bouquet!
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН - ДЖУЛКА, МАНДАРИНКА И МИРИНДА  newsm51! БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ И ОБИЧАНИ  babydust7!
Джъмп, къде събират толкова храна госпожици  Joy? И аз помислих, че става дума за общо количество.
Кламерче, аз и сестра ми имаме 8 години разлика - не ни пречеше да се бием за играчките  Embarassed! И да ви изям опашките, много е сладка Криси - върху гърне, като на трона е Flowers Bouquet!
Гале, ние вода със захар спряхме веднага след родилен дом, но Валерия и не направи разлика Wink!  За вода с глюкоза съм чувала, но трябва да се пита педито.
Волтаж, снимката на Сами до огледалото е страхотна    love001! И букета наистина е бонбонест   bouquet!
Гери, малката е на Аптамил 3. Успех  Hug!
Попи, бързо оздравяване и да си хапвате на коремче   newsm64 !
Надина, честито ви новото столче, със здраве да го ползвате  feeding!
Ани69, Мандаринка е права, къда са документирани подвизи на мъника  photo?
Гея, Ерка, весело изкарване на почивката  newsm49 !
Танче, честито ти христиaнче, чакаме снимки  smile3509!
Мишленце, Облаче, страхотни снимки- личи си, че малките сладуранки са изкарали супер  smile3503!
Калинка, Валери бърбори много, особенно, ако е в стая с хубава акустика. Провиква се силно а-а-а, проверява, а после - ела да видиш   ruporuu! Па-па-па, а-ма-мам, та-та-та, дя-дя-дя, не-не-не!
Жирафче, ще чакаме разкази  Grinning!
Пчеличка, и аз така до преди няколко дена, но вече си лягам по-рано и определено се чуствам наспана  Heart Eyes!
Райчева, много се радвам за успехите на Райчо  Hug!
Меган, много водичка пиете, браво   bouquet! А аз мислех, че 150 мл са добре  Blush, ще преразгледаме тактиката!
Бубс, нашия опит с динята е много не успешен - опитах се да дам сокче, но не го хареса. Дадох точно четири мънички парченца, задави се и повърна целия обяд  Sad
Мандаринка, излизай от депресия! Време е за почивка  family ! Малко моренце   grinning039?
Мирамакс, ще се присъединя към момичета - като порасне малко момчешкия отбор - едно момиченце  newsm56 !
mmz, пожелавам  luvbed  loveuuu !

# 49
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
Бабка Жабка,дано на Карско му хареса на моренцето.Ще чакаме снимчици.
  Joy Казах аз , бе познавам си малкото зверче Peace .... Току що се чухме по алото и познайте ,мама каза- няма излизане и е  гъбясал  hahaha С пояса е във водата и се кефел максимално,даже му чух гласчето как се смее и пищи от кеф. Тъй , че Краско и морето вече са на Ти   Laughing
Лек и приятен ден от мен  Hug

# 50
  • Варна, България
Здравейте и от нас!
Честит имен ден Мандаринка и Миринда!   bouquet
Аз също ви черпя за празника, защото моят татко е Марин  bowuu
Аз приспах сега Сами и чакам едни майстори да дойдат. Какво ми се случи снощи- та прибирам се аз към 20.30 да къпя Сами и да го приспивам и ужас ... бравата заяде. Направо всичко ми се сви! Вратата ни е нещо като блиндирана и бравата е много подсигурена.
Добре, че на сестра ми приятеля беше там, че прескочи през терасата / на 3-тия етаж сме/ и успя да отвори отвътре. Но явно има господ, защото аз винаги оставям балконската врата само отворена отгоре /т.е. при това положение не може да се отвори от балкона/, а точно вчера съм я оставила отворена цялата. Голям кошмар изживях. То не че няма къде да спим, ама все пак най-добре си е в собствената колибка.
Браво на бебчетата, които обичат моренцето и басейните! Много хубави снимки!
Но ...  newsm78 имам въпрос? - добре ли е бебчовците да се къпят в морето /в смисъл, че водата е солена и т.н./ Някой консултирал ли се е с доктор или дали е чел нещо по въпроса? Мойто детенце не е помирисвало плаж  Embarassed  Embarassed Все се каня, ама нали съм самичка и е голяма галимацията с багажите. А и следобяд все вали.  umbrella
Ани, браво на Тони! Той ни е шампиона по двигателно /и не само/ развитие! Като се сетя как на 5-6 месеца стоеше прав в кошарата, не се учудвам, че вече обикаля прав апартамента!
Райчева, браво за успехите на Райчо! Герой е той!  lovekiss
Галка, опита ли да махнеш предпазителя на накрайника. Така направо ще й тече вода в устичката и може да й хареса. /Аз съм го махнала нашия предпазител. Пробвах аз самата да пия с предпазител, но трябва да си по-добър и от компресор, че да засмучеш нещо /
Бубс, Самуил не хареса динята. Пъпеша също първия път му се муси. Кайсии обича презрели. Но праскови, череши, ябълки обожава.
Танче, честито ти християнче!
Облачка, вярно варненските мами сме много несериозни и все не можем да се видим. 
ММз, е хайде честито  luvbed
Отивам са си догледам филма от вчера - Казанова. Препоръчвам ви го!
А следобяд съм "цанила" майка да гледа Сами, аз да мога да гледам мача от Волейболния шампионат!
Чао-чао

# 51
Привет момичета!
Аз само набързо, да ви почерпя по едно (по избор) за празника си, и да ви благодаря за хубавите пожелания!  Hug
В последно време хич ме няма, но при нас нещата са малко сложни в момента - най-после ще избива явно тоя пусти първи зъб, сега венеца отдолу в дясно й е много надут и от 3-4 нощи е една... А пък сега таман заспа и аз ще се паркирам до нея, че направо едвам гледам.
По-късно чакам сестра ми да дойде и да се почерпим двечките с по едно винце (от вчера се изстудява в хладилника) и така.
До скоро...

# 52
  • София - Младост 1А
Боже вие сте писали, писали...
Ние сме добре. Скиторим събота и неделя по широкия свят. Уреждаме си заема, ходим на срещи с мебелни фирми. Направо купон.
Пешката снощи за пръв път си спа спокойно. Естествено не пропусна среднощната закуска, но поне след това заспа. Иначе се облещва и прекарваме час-два в игра и гледане на телевизия. След това съответно спи до 9-9:30 и целия ни режим отива на кино. Лишеите ни минават от новото лекарство. Скоро съвсем ще изчезнат. Докторката ме предупреди че става бавно и трудно и трябва да сме упорити. Ама ако знаете – нямаше празно място на гърба от лишеи. И го сърби и се чеше и те към рани отиват... мъка. И това барабар със зъбите... при нас е весело...

Никакви мераци да пълзим нямаме, а за ходене да не говорим. Стои прав в мен, но за кратко. Иначе в проходилката е като ракета – пикира насам натам и събаря всичко което му попадне пред погледа.

Сега да си похваля мъжлето. Вчера сутринта станал рано, отишъл да купи банички за закуска, после взел Пепи, преобул го, облякъл го и си играли и ме оставили да спя. В 10 ме събуди да ме попита какво да му даде да яде и го нахрани с попара. Освен това спечелих един бас с него и сега до края на Август той ще мие чиниите. Кеф, кеф...

Ние се храним като повечето от вас:
Сутрин по някое време – кърма
10:00-попара от 3 сухара, сиренце, масълце, захар и чайче
13:30 – едно бурканче пюре – месно или зеленчуково през ден, ½ кафена чашка бульон и чат пат половин жълтък
17:00 – каша или едно бурканче плодове с извара, йогурт или сметана от тези на Овко
21:00 – кърма
Нощем също се кърмим поне по веднъж.
Между храненията дам плодово пюре, плодове, бисквитка, сплетка...

Джулка ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН!!! Да ти е живо и здраво името и внуци и правнуци да го носят. Целувам те и те прегръщам!

Мандаринке, Мириндичке и на вас честито! Да сте ми все така хубави и усмихнати! И на вас много целувки и прегръдки!

Волтажче, честито и на татко ти! Жив и здрав да ти е!

Мандаринката, това за настроението... в сатурнова дупка си душо. Нали скоро ще одъртееш с още една годинка...

Галка, аз също не слагам захар във водата. Пепи и той пийваше по 20-тина грама. Преди време обаче имахме пак някакви стомашни проблеми и по съвет на педито му купих и му варя от чая на Хип. Той е сладичък и сега доволно си пийва момчето. Кога повече-кога по малко.

Гери, и аз да те питам как реши че не й стига кърмата на бебата. Аз също от време на време си мисля таквиз работи, но Пепи е добре, не е заслабнал, не плаче между храненията. Иначе нощем и ние се кърмим – кога по веднъж, кога по два пъти. По някога се кърмим към 4 и той не се събужда повече за ядене и откарва до към 9 – 9:30 сутринта. А за внушението – циците ми са като преди да забременея – изобщо не ги чувствам пълни с мляко. Даже по някога когато го кърмя не усещам да слиза кърмата. Ама той гълта там нещо. И щом като изпразни двете цици се обръща нахилен и не търси още значи му е добре. А и аз се пробрах веднъж да му дам Аптамил и резултата беше плачевен. Освен че не го щя изобщо, ми се нацупи и не щя и да цока и му удари един рев...

Попи, браво че момчето е по добре. За храненето – пробвайте да пеете песнички, да гледа телевизия, да си играе с лъжички, да гледа свиреща и святкаща играчка... не се сещам друго. Дано прояде бързо.

Надина, честито ви столче. И аз много исках такова, ама ми подариха друго. На Неонато е, но е обикновен модел. Много ми се искаше да има различни нива на височината на столчето и на облегалката, да е с колелца.... Сигурна съм че това дето ми го подариха струва същите пари, ако не и повече. Ама какво да се прави. Като ти подаряват е така. Взимаш и благодариш и толкоз. Ще ходя да питам в магазина дали поне не може колелца да му монтираме.

Мишленце, много готино това плажче. И ние ще го посетим. Пък и на това дето е към Своге, дето Пипи ни го предложи може да идем.

Райчева, браво на мъника. Продължавайте с упражненията и съм сигурна че малък Райчо ще влезе бързо в крак с връстниците.

Айде приключвам че разбойника се събуди.
Целувки от нас и до скоро!

# 53
   ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ДНЕШНИ И ВЧЕРАШНИ ИМЕННИЧКИ!

Аз се позагубих малко,но то от скиторене лошо няма!Пътуваме,разхождаме се,изобщо-летни истории!
Мишленце,страшно място!Запали ме!
Момичета,разгледах снимките на всички и много се радвах на порасналите бебешори!Вече са си големи дечица,времето лети!Но са абсолютни сладури октомврийските ни бури!Това става за заглавие,някой ако иска да го включи!

При нас яденето е 4-кратно:

8.00-чаена попара/АМ с бисквити/млечна попара/варена елда или просо с масълце и сирене

13.00-месно пюре/картоф.пюре със сирене/ризото със зеленчуци/зеленчуци с масло или разни други мои гозби

17.00-плодово пюре/пудинг с бисквити или плодове/кис.мляко с бисквити или плодов йогурт/банан + бисквита и др.

20.00-АМ или каша

# 54
Честит празник на именничките!!!

Дрина -както писах беба беше болна и минахме само на кърма , след изцокване на 2 гърди започваше да плаче и изпиваше по 50-60 мл вода. Това ме наведе на мисълта че не и стига, въпреки че от днес започна да хапва отново по малко твърда храна и нямаме проблем.

Мандаринка - мисля че 10 дни денонощно кърмене /10-15 пъти/ отделно храни стимулиращи лактацията, резултат нулев.
Ама то как да стане си  първо аз болна , след това беба от от събота- баткото от днес таткото и аз "влача" всичко плюс недоспиване.Ще продължа , но нещо съм песимист.

Е това е от мен , свободното ми време свърши

Лека вечер

# 55
здравейте момичета

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ

Много ми е трудно да правя снимки ,защото на нашия апарат му се скапа батерията и понеже е КОНИКА/а те вече не правят цифрови апарати/не можем да намерим резервна.Много ме е яд ,че не мога да снимам всичко което искам,а само в определени моменти когато апаратчето реши да се включи.Но ето беладжията Тони
http://www.bgphoto.net/request/photo/14452/40905/2616544/.jpg
http://www.bgphoto.net/request/photo/14452/40905/2616546/.jpg
http://www.bgphoto.net/request/photo/14452/40905/2616555/.jpg
http://www.bgphoto.net/request/photo/14452/40905/2616549/.jpg

# 56
  • Варна, България
Лелееее, Ани, наистина си отглеждаш един малък тайфун!  Mr. Green Жив и здрав да ти е!
И аз днес установих, че Сами ми е разбил капака на пералнята. Не влиза нормално, а трябва да се повдигне  Rolling Eyes Досега го оставях да шета и пипа /особено пералнята/, но ще трябва да измисля нещо, че не ми се купуват нови уреди  newsm78
Да ви кажа - дойде майсторът и установи, че проблема не е в бравата, а в ключа! Едното зъбче се е изкривило и е пред счупване, та затова не е сработил механизма. Е, взеха си хората 20 лв затова, че  са дошли, ама това е по-малкото зло пред варианта да се сменя цяла брава  Laughing
Отиваме да се черпим за здравето на тати!
После пак

# 57
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА МАНДАРИНКА И МИРИНДА!!!!!!!!!!

Райчева, браво на Райчо, бързо напредва момчето!!! Малко му е трябвало побутване!  Hug
Волтажче, радвам се, че сте оправили бравата, много кофти, че си се стреснала, добре, че всичко завърши благополучно!!!
За морето и морската вода-дерматоложката ми каза, че няма проблем, даже е полезно!!! Нали знаете, че по принцип, когато имаш раничка и се оправя по-бързо от морската вода  Peace, та и за бебетата след 6 месеца било добре!!! Аз юни не посмях да я топна в морето, защото водата беше студена, но сега като дойдем на Варна мисля да се къпем всеки ден! Верич каза, че Крумчо не излизал от морето!  Joy
Галка, аз от начало по препоръка на педито слагах захар, но скоро след това спрях, защото четох, че не е хубаво, а Йони така или иначе си пие много вода и без захар!
ДРИНКА, радвам се ,че най -после писа. Браво на мъжа ти!!! Радвам се, че се повлиявате добре от новите лекарства!  Hug Дано спокойните нощи са повече от сега нататък! Ние също сме много кисели вече по цял ден с малки почивки! Ама ще се оправим някой ден-като пораснат всички зъбки към 2 годинки!  Mr. Green  Crazy
Йони вече по цял ден само мамааааа вика и не признава никой!Направо вече съм без кръст, гръб и т.н.  ooooh! Ама кво да се прави, като отминат биолките от зъбките всичко ще си дойде на мястото!  bowuu Иначе само да върви иска от няколко дни-хващам я за ръчичките и тя обикаля много! Но сама още не може!
Лека и целувки от нас!!!

# 58
  • Където ми покаже сърцето
Здравейте всички мамчета.Леле колко сте писали,че ви чета малко по малко според времето.Честито на всички именници.
Аз искам да питам имате ли си бебешки дневник и кой точно.Аз от доста време съм се наканила да купя,ама като гледам по интернета само обложката не мога да преценя кой е хубав и кой не.Дайте малко инфо какъв е вашият или кой според вас е най-добрият.Гледах един за 15 лв.,ама той много малък и мястото за снимките като за "паспорт",с една дума не ми хареса.А този на Фют няма къде да го видя нагледно.
Целувки на малките палавници.  love001

# 59
  • Пловдив
Привет на всички wavey
Честито на всички именници!Живи и здрави да сте! smile3525/малко със закъснение/
Мноооого хубаво си изкарахме на морето,като изключим първите два дни.Толкова дъжд се изсипа,че се бях отчаяла и започнах да си търся солариум,но успях да пчернея де newsm03
Децата също бяха добре,нито Т,нито боледуване,просто супер!Малката беше много щастлива във водата и всеки път падаше страшен рев,като я изкарвах,а от баткото нямаше по-щастлив.Снимки ще кача утре,че сега от работа и малко ми е уморено,та смятам да полегна.
Утре ще чета и пиша повече.
А,и да се похваля-вчера ни пробиха двата зъба от долу и съм много щастлива newsm44.Тя докъто нямаше-изведнъж и двата tooth
Лека и цунки на  бебоците!

Общи условия

Активация на акаунт