Първокласници. Тема 2

• 23 806
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
  • shumen
Нашите са по учебниците на Просвета плюс.По Български са до малко с,а по математика са до лев,стотинка,а следващия урок е за килограм и няколко урока обобщение с числата до 10.След ваканцията ще им останат още два урока преговор и ще започнат числата до 20.По УИЧ~ математика са по Мат и Ема,а по бг е на просвета плюс едно мъничко.

# 616
Нашите са по учебниците на Просвета плюс. По български са до главна буква "Д". По математика учат за лев и стотинка.
Гледам, че ние изоставаме. 🤔 Вие взехте ли буква "Я"? Госпожата каза, че за първи път тази година се взема толкова рано. Взехме я по-предната седмица.
Следя темата за математическите турнири и състезания, но да попитам тук, понеже виждам, че на някои децата ги посещават. Вие по свое желание ли водите децата или госпожите ги избират и подготвят?

# 617
Да, отдавна взеха "я". По същите учебници сме.

# 618
  • Варна
По мое желание. Никой нищо не ни казва, във фб страницата на училището публикуват съобщения с датите на състезанията. Днес трябваше да е на коледно състезание, но в петък и вчера имаше лека температура и подкашля и реших да му го спестя. Ще решим задачите вкъщи.

# 619
  • София
Следя темата за математическите турнири и състезания, но да попитам тук, понеже виждам, че на някои децата ги посещават. Вие по свое желание ли водите децата или госпожите ги избират и подготвят?

По свое желание. Досега минаха 4 състезания за 1 клас (вкл. КМС днес), госпожата информира само за 1 - КМС. Факт е обаче, че отделиха време в час за две теми от предишни години. Готвим се по теми от преходни години и сборничета останали от голямото дете.

# 620
Моето дете ходи само по нейно желание и досега е ходила само да едно "Таралеж" по обществени науки, само защото госпожата само това е предлагала досега, но вкъщи си решава задачи от състезания по математика, без да ходи.

# 621
Ще ми кажете ли каква е идеята на тези състезания и какво печели детето от тях? Едно време се явявахме безплатно, сега се плаща. Малко се е изместила идеята, не мислите ли?

# 622
Идеята е организаторите да печелят пари най-вече. Simple Smile

# 623
  • Варна
Моята идея е да трупа опит и да не се притеснява, когато се озове в непозната обстановка, сред непознати деца и учители, да не губи ума и дума, а да мисли спокойно. Сега е моментът, когато състезанията още нямат никакво значение и дали има 5 точки или пълен брой е все тая.

# 624
Аз бих я водила, за да се мотивира да учи математика, но в момента нямам сили и свободно време да я водя по състезания.

# 625
  • Варна
Мда, ето днешното почва в 8:30. В неделя. Ми то и здрав да беше щеше да е трудно ставането, егати, може ли толкова рано да го направят. И докато чакам няма как и някой магазин да обиколя, дето се вика, то всичко е затворено.

# 626
При моето дете няма никакво притеснение от непозната среда и учи с голямо желание. Единственото, заради което не иска да ходи по състезания е,  че иска задължително да е първа. Там е голямата драма. Вкъщи отдавна вече не нагласяме игрите, за да е първа тя. Но имаме два дни да се наспим, няма начин  да я вдигам рано, за да ходи на състезания. Ако изяви желание, ще я заведа, разбира се.

# 627
Благодаря на всички за отговорите! 🌹
Госпожата е дала на няколко деца да решат задачите от миналогодишното коледно състезание. Повикала и моята дъщеря. Справила се е добре. Тя харесва математиката.
Идеята ми да се явява на състезания е както го е написала Месечинка, да се научи да мисли спокойно в непозната среда и сред непознати хора. Тя е амбициозна и старателна, но доста плаха. Искам да преодолее това сега, когато приема всичко на игра. Ще ѝ разпечатам задачите от миналогодишните състезания, за да се упражнява.

# 628
Госпожата на мен ми подхвърли от рано да го готвя за коледното състезание. Но го оставих сам да реши дали му се ходи. Първо се съгласи, защото харесва математиката. Но като разбра, че е в неделя, беше категоричен, че не иска 😁 Детето си пази почивните дни 😁

# 629
Моите синове и двамата са в паралелки с профил математика. И в двете децата заявяват участие, но и ги подготвят всички много. На последните състезания от класа на големия забелязвам деца, които традиционно изкарват повече точки да имат малко и то точно едното е това, което им трябва за кандидатстване след 4 клас. Според мен пък явяването на децата на де що има състезание ги изморява много, особено като има очаквания към тях. Първокласникът ми не изявява желание въпреки че му се отдава, мисля да го стимулирам за едно състезание да се яви.

Общи условия

Активация на акаунт