Първокласници. Тема 2

• 23 849
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здравейте , искам да Ви попитам има ли деца тръгнали на 6 години в първи клас и справят ли  се , примерно родени февруари -март следващия набор ?
Благодаря за мненията .

# 421
За градината веднъж миналата година ми беше дал лекарят със задна дата. Но разликата беше ден и каза за толкова не било проблем. Веднъж вземах и след няколко дни, но детето си беше минало преглед още първия ден, но просто бях забравила да поискам бележка.
И на мен ми е интересно как стои този въпрос. Госпожата спомена, че е затегнато положението и чак сканира ли после бележките🥴

# 422
  • София
Личната ми каза, че най-малкото ,трябва да звъннеш да запишат детето в журнала . После можеш да си вземеш бележката когато поискаш.

# 423
  • Където морето целува небето...
При нас бележките са от днес за днес. Предупредиха и в училище и на вратата на ЛЛ също има табела, че не издава медицински бележки за ученици със стара дата. Сканираме (или с телефон) и ги изпращаме на някакъв адрес, от където после извиняват отсъствията в Школо. Отделно се носи и оригинала, но сканирана/снимана също искат задължително.

# 424
  • София
Ако не мога да заведа детето на лекар веднага, или пък не е чак толкова зле, че да се налага преглед, звъня по телефона, обяснявам ситуацията и ЛЛ запазва номер на амбулаторен лист от деня. После, когато мога, ходя за бележката и за подпис на листа. Но той задължително трябва да е издаден не по-късно от първия ден на отсъствието.

# 425
Здравейте , искам да Ви попитам има ли деца тръгнали на 6 години в първи клас и справят ли  се , примерно родени февруари -март следващия набор ?
Благодаря за мненията .
В нашата група в градината от 36 деца,14 от тях включително и моето дете са родени февруари и март.Само 1 майка записа детето на у-ще с набор 2011.В началото им беше много трудно,но всичко си се нареди.Всичко си е до детето!Аз лично не можах да се реша и си го оставих с набора.В нашият клас има едно 6 год.детенце,още си плаче сутрин ,но пък се справя с учебния материал.

# 426
Наблюденията са ми, че всичко си е до дете.
В нашия клас има момченце на седем и половина, на което му е много трудно да свикне, постоянно плаче  за майка си.
Щерката дефакто тръгна на 6г.8м.18д., но пък с голямо желание.Тя е с набора си, просто се роди в навечерието на Нова година.Сега и малката иска да е ученичка, но тя е родена началото на 2014, та обмислям дали да не я пусна по- рано.Реално ще бъде почти колкото кака си, на 6г.8м..Това, че ако тръгне детето по- рано му отнемаш от детството, все- повече ми се струва толкова преувеличено, колкото и истерията около задължителното кърмене поне до годинка.Хора и ситуации разни... Правилното при всеки е различто.

# 427
И в нашия клас децата на 6 години се справят много добре. Моят син е на 7, пък до онзи ден плака всяка сутрин като го оставях. Изобщо всичко е индивидуално.

# 428
  • София
Моят син е на 6 г. (декември е роден). Няма проблеми, бърза да влезе в училище, няма време да ми каже чао. Харесва му за сега много, справя се сам. Аз не го проверявам, прехвърлих това задължение на брат му. От уроците на петокласника нямам време нищо да погледна в тетрадките за първи клас.

# 429
  • shumen
Моя си тръгна на 7 на училище и в началото пак ревеше за мен.Има дечица тръгнаха на 6 и пак нямаше проблем и свикнаха бързо.

# 430
  • София
До дете си е - големият тръгна на 7 и половина, малкият - на 6 и 10 месеца. И двамата се справят добре, единствено че сегашният първокласник не чете, докато батко му се научи лятото преди училище.
Навремето всички, родени до края на юни, тръгваха на 6 навършени, кой се справяше, кой не - няма универсален отговор. Водете се по детето, попитайте и учителките в градината. При нас имаше 2 деца, за които те бяха категорични, че не са достатъчно готови за училище, и си останаха още една година в градината.

# 431
Според мен има и разлика между момиче на 6 и момче на 6. Колкото и да не е хубаво да се обобщава...

# 432
6 години и 10 месеца не е тръгване на 6 г. И моето дете беше на толкова, но те си вървят с набора, хич не го и смятам за малък. Второто ми дете е родено март месец и още в градината го записах с предишния набор, защото искам да тръгне на училище на 6 г.

Не знам дали има разлика между момиче и момче, но едно от най-добре справящите се момчета в училище е на 6 години. По принцип, ако се планира по-ранното тръгване на училище и детето има някаква подготовка, не вярвам да има проблеми.

# 433
  • София
Моята щерка е родена януари 2012. Масово януарчетата от отчетната тема тръгнаха на 6. аз също се бях засилила да япускам на 6. Беше готова, умна, оправна. Обаче, толкова мнго си харесваше група и госпожите в ДГ, че я оставих с набора. Не смао заради това, разбира се. Тя е много дребна и слаба. Има-няма 19 кг. и в набора си е от най-ниските, а пък тези от предния набор са една глава над нея и по 10 г. отгоре. Сега не съжалявам изобщо, че си е с набора.

# 434
  • София
6 години и 10 месеца не е тръгване на 6 г.
Не е   Wink, но разликата с децата родени януари и февруари същата година пак е доста голяма.
Аз тръгнах на 6 и 9 месеца (родена съм януари) - на 6 или на 7 съм тръгнала? (шегувам се).

Общи условия

Активация на акаунт