Кухненската ролка е популярен продукт, който се намира в почти всеки дом. Тя е отличен избор при почистване на различни повърхности, попиване на течности, отстраняване на отпадъци. Но знаехте ли, че може да използвате кухненската хартия и за още много други неща?
Ще ви представим едни от най-полезните и практични приложения на кухненската хартия.  1. Използвайте я, за да подсушите тиквички, патладжани или други зеленчуци, преди пържене. По този начин ще премахнете излишната вода и няма да се притеснявате, че храна ви ще пръска в тигана.

2. Кухненската хартия е перфектен помощник, ако искате да отстраните излишната мазнина от пържени храни като картофки, палачинки, мекици и други вкусни изкушения.За да запазите храната хрупкава и да си спестите няколко излишни калории, сложете няколко къса от кухненската хартия на дъното на чинията. Поставете отгоре пържените храни за няколко минути, докато излишната мазнина попие в хартията.

3. С кухненска хартия можете да охладите много по-бързо любимата си напитка. Откъснете малко кухненска хартия, намокрете я с вода и увийте топлата бутилка. Сложете я във фризера за около 15 минути. Дори след толкова кратко време, увита по този начин, бутилката изстива като че ли е била във фризера поне един час.

4. Микровълновата фурна е уред, който ежедневно използваме у дома или в офиса. С него можем да подгреем за секунди храната си, но понякога се случва продуктите да станат по-сухи или жилави. Това става, защото електромагнитните вълни влияят върху водните молекули, съдържащи се в храните. За да запазите храната сочна и вкусна я увийте в парче влажна кухненска хартия.

5. Пресните подправки като магданоз, копър, кориандър или мента са много чувствителни към влага и светлина. За да ги запазите свежи за по-дълго време, можете да ги увиете в къс влажна кухненска хартия, преди да ги поставите в хладилника. Хартията не бива да е подгизнала, а само леко влажна. Подправките ще се запазят свежи и зелени за близо седмица.

6. Още след първата употреба, бутилката със зехтин се омазнява и става неудобна за ползване. За да избегнете това, увийте къс кухненска хартия около гърлото на бутилката и го закрепете с ластик. По този начин мазнината ще попива по хартията и няма да замърси останалата част от бутилката или кухненския ви шкаф.

7. Препоръчваме да използвате кухненската ролка и за подсушаване на ръцете ви по време на готвене или почистване. Обикновените кърпи за ръце задържат влага, което позволява на различни микроорганизми да се размножават. Използването на кухненска хартия, вместо памучна или синтетична кърпа, значително намалява броя на микробите.

Включете се в нашата игра до 10 октомври 2019 г. и спечелете атрактивна награда.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 18:26 от Редактор*