Цветя за терасата - 3

• 34 248
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз още не съм изкарала моите сакъзчета и мушката. Мисля да изчакам, че миналата година пролетните дъждове ги съсипаха .
Вярно е за дъждовете, ама колко време ще им се радвам,  тя ей сега минава пролетта и два месеца лято и ... край. За да не подгизват ги покривам с едно покривало закупено от разсадник,  защипвам го с огромни щипки и става като малка палатка, т.е. прехвърлям го пред парапета на терасата и то пада надолу и ги запазва, така се пазят и цветята и зеленчуците. Малко е измислена работа, но ми върши работа, те така.

# 526
  • Варна
Мда, вадя аз. То и лятото може да е дъждовно, хич ли да не ги изнасяме Simple Smile То миналата година беше смотани де, затова ми и изгниха масово май. Но каквото такова.

# 527
Моите не са бабини мушката , а сортови и затова не ги вадя . Освен това нощните температури са ниски още .След Великден ще ги извадя , не бързам , а и тепърва ще им се радвам цяло лято .

# 528
  • Варна
Е те и моите не са бабини. За съжаление. То останаха ли бабини някъде... Тези т.нар. сортови са егати кекавите, гният като за световно. Искам бабини, ама няма. И баби няма сега по пазарите заради това ИП...

# 529
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз имам две новички. комбиниран подарък за православната Лазарица и католическия Великден. Simple Smile
на балкона са, висят си от климатика Simple Smile
не изглежда да страдат. нощните температури не съм следила, но щом разсада се чувства добре, а те са бебета още, не виждам защо мушкатите да страдат.
и да си призная грях - при затоплянето преди снеговете бях извадила киките на перваза. вечерта преди снега прибрах повечето, но съм забравила азалията, която беше зад бялата роза. вчера я видях - изглежда по-добре отколкото е изглеждала цяла зима на топло.
Simple Smile

# 530
  • София
Момичета, абсолютно начинаеща съм в отглеждането на цветя в сандъчета и саксии навън и затова въпросите ми ще са много лаишки, вероятно - леко тъпи. Simple Smile
В петък посадих алпийските си сакъзчета с едни много тънички стъбълца. Все още са закрепени за пръчиците, с които пристигнаха - казаха ми, че е добре да останат така около седмица, докато се захванат.
Вчера подуха някакъв вятър и май заради него стеблото на едното сакъзче се е прегънало (не се е прекършило съвсем). Има ли смисъл да го оставям така? Ще оцелее ли? Колко са издръжливи тези растения? Или да го прекърша и да го бодна в пръстта - току виж пуснало корен?

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 12:59 от Vivi

# 531
  • In transit
Аз имам едно "бабино" сакъзче. Цяла зима цъфтя милото и не съм го прибирала изобщо. Сега спря. Изкара нови листа, дано и да цъфне пак.

# 532
  • Варна
Има ли смисъл да го оставям така? Ще оцелее ли? Колко са издръжливи тези растения? Или да го прекърша и да го бодна в пръстта - току виж пуснало корен?
По-добре го остави. Може да се вдърви пречупеното място и да продължи да си расте, а може и да изсъхне. Но младо стъбло да се вкорени е почти невероятно, така че няма смисъл от бодване в пръстта. И моите се очупват от вятъра всяка пролет. Което оцелее - оцелее, тепърва ще пуска стъбла и листа.

# 533
  • София
Аз остахан без мушката и сакъзи,  всичко ми загина .
Утре мисля да се пробвам до Д. Петков, ако няма хора и моя чичак дето си купувам от него е там да си взема набързо и да бягам. По принцип не излизам и гледам да не се бутам много където има хора.
Ако не ще мина през Баухаус някоя вечер или рано сутрин когато няма много хора , да си взема от там , макар, че са доста по скъпи .
А онлайн не ми се рискува, да не знам какво ще дойде.

# 534
  • София
Аз си поръчах сакъзчета и мушкато от една жена във фейсбук. Имаше много добри отзиви, дано са реални. В сряда трябва да пристигнат и ще покажа какво е дошло.

# 535
защо отворих рекламата на Хоум макс! защо!
по 6 и по 10 бройки за 8 лева - бегонии, сакъзи, петунии, даже тези които са като нощно небе, калибрахое, лобелия, върбинки...

# 536
по 6 и по 10 бройки за 8 лева - бегонии, сакъзи, петунии, даже тези които са като нощно небе, калибрахое, лобелия, върбинки...
Може ли линка

# 537
Може ли линка

рекламата ми излезе точно под темата. мислих, че всички виждаме едно и също Simple Smile
върнах историята - ето линка https://www.home-max.bg/dvor-i-gradina/vunshni-rasteniya/proletn … page/2/?pCount=36

и винки по 1,50 оххххххххххх

# 538
  • София
И аз ще пращам ММ до хоуммакс за сакъзи. И освен това за почва и саксии за орхидеи, че са ми за пресаждане. Нещо на мушкатите аз не съм фен, виж сакъзчетата ги обичам. Не виреят на моята тераса, но садя на село при майка ми.
А и за бегония семперфлпранс, едно от малкото цветя, които виреят при мен.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 15:05 от Дидка-бандитка

# 539
Ще се ходи за лобелия до Homemax, ясно е.

Общи условия

Активация на акаунт