Декемврийско бебче не се срами,покажи на мама момче или момиче си ти!

• 21 003
  • 281
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
аз съм с 10 кг отгоре още от Коледните угощения  Blush за сега не съм качила нито съм свалила  newsm78 има още 4-5 месеца ще видим.... newsm22 wait

# 166
Здравейте, аз съм качила 1-2 килограма, но ям нормално, горе долу както преди незнам. Даже вчера ми стана лошо сутринта и повръщах, аз не съм повръщала първите три месеца. Но като поспах после оправих. Иначе още не ме рита бебето, рядко го усещам, не е ли вече време?
Ходи ли някоя на курсове за бременни?

# 167
Лиа, мене и още няколко мамита също не ни побутват бебетата. В една от книгите прочетох, че първескините някога го усещали чак към 23 седмица, така че не е нечувано. След два часа съм на лекар и нямам търпение да видя, че си мърда всичко. Стискайте палци - после ще пиша повече.  Прегръдки на всички  Hug

# 168
Понтес кажи защо си бясна де ! Сега разпали само любопитството ни! Ако трябва ще ги оплюем заедно - не ни спестявай нецензурните думи! Мазнейкова ли те ядоса? Аз имах добро мнение за нея макар че е грубиянка но като лекар... Но тука четох из Форумите доста негативни отзиви.

# 169
  • София
Понтес кажи защо си бясна де ! Сега разпали само любопитството ни! Ако трябва ще ги оплюем заедно - не ни спестявай нецензурните думи! Мазнейкова ли те ядоса? Аз имах добро мнение за нея макар че е грубиянка но като лекар... Но тука четох из Форумите доста негативни отзиви.
Ох, ClanG, по принцип не обичам да плюя хората...но защото засяга някои от вас, ще напиша. Значи първо да уточня, че бях прочела предварително толкова отрицателни мнения за Мазнейкова, че ако зависеше от мен - нямаше да отида там. Но понеже моята лекарка работи с нея, а пък и ставаше въпрос само за един път си казах хайде, да не съм мнителна. Грешкаааа. Отидох в новата клиника, редът с часовете беше назад и чаках към половин час, но това не ме притеснява. Понеже съм се информирала какво представлява феталната морфология знаех какво трябва да ми се направи. Е, да ама не, цялото нещо продължи 5, максимум общо 10 минути. Аз още от началото разбрах каква е работата, защото като влязох и тя каза "хайде да видим бебето" и аз казах "да, хайде, защото тези дни много съм се притеснила"...е тук тя се обърна настрани и не попита нищо. Аз исках да попитам дали бъбречните болки му се отразяват, но ми стана ясно, че тя избягва такова задълбаване. Както и да е, 5 минути преглед. На далечния екран аз нищо не видях. Информацията, която ми даде беше "ето, има си по 5 пръстчета" (нещо, което моята докторка ми показа преди 2 месеца) и "момченце е" (това пък си го знам от месеци). Ми това беше. Сестрата каза "дължите 70 лева" и си тръгнах чувствайки се супер прецакана. Цял ден се чувствах много гадно после.
Може би преувеличавам, но нито ми обясни какво вижда, нито доплер, нито ми каза нещо за органите на бебчо, нито ми даде диск или дискета с бебчо (после четох, че дава само ако го споменеш!)...
Не знам, споделете как е феталната при другите лекари...преувеличавам ли?

В крайна сметка, мойта наистина си беше фекална Simple Smile Simple Smile

# 170
Sarra за др. Виолета Димитрова ли питаш? Ако е тя аз съм чула само хубави неща за нея... Ако е тя, ще ми дадеш ли телефон, за час при нея? Или на случаен принцип ти се падна тя? Като мине ще споделиш ли?
 Embarassed Аз нали още не съм ходила, та събирам инфо.

# 171
pontes аз ходих при доц.томова и бях доволна мен ме гледа около 20 минути и му прегледа всички органи, от пръстмчетата както казваш до кръвообращение, бъбреци, сърце, мозък и какво ли не, тя ми каза за пола (момиченце) и аз си поисках да ми запише на дискета снимки и тя ми записа, ако искаш мога ди ти покажа, само някои се разбират горе долу, а също го гледа за малоформации и каза, че си е здраво бебе. и това е общо взето. прегледа беше 50лв. общо взето съм доволна.
А тази Мазнейкова, ако за това ти е взела 70лв. Това си е обир. А на цветен ехограф ли те гледа?Макар че, моя позната е ходила при Томова преди в друг кабинет и е записала на видео касета, а сега този ехограф само снимки правел и мъжа ми беше разочарован. но важното, че е всимко си му е наред.

# 172
  • Варна
оф аз ще разбера чак на 11 август  Cry тогава ми е часа нямам търпение вече...искам да ходя по магазините  Money

# 173
Понтес, това потвърждава мнението ми че е грубиянка. Но погледнато и от друга страна си е права. Тя не ти е лекуващ лекар, и не е длъжна да те консултира за неща които не и плащаш. Нужната информация тя най-вероятно е отразила в бележките които ти е дала и твоята лекарка ще прочете каквото трябва, и ще ти каже. Не се ядосвай от такива глупости! Лекарите обикновенно съобщават само лошите новини веднага. Иди при твоята лекарка и я питай за всичко което те интересува . Нищо не казваш за болките - как си ? Попремина ли? Успокой се ! Навсякъде пишат какъв темерут е тя, Не и позволявяй да наруши спокойствието ти, и радостта че ще ставаш МАМА . Доколкото ми е известно тя не е такава.

# 174
  • София
Понтес, това потвърждава мнението ми че е грубиянка. Но погледнато и от друга страна си е права. Тя не ти е лекуващ лекар, и не е длъжна да те консултира за неща които не и плащаш. Нужната информация тя най-вероятно е отразила в бележките които ти е дала и твоята лекарка ще прочете каквото трябва, и ще ти каже. Не се ядосвай от такива глупости! Лекарите обикновенно съобщават само лошите новини веднага. Иди при твоята лекарка и я питай за всичко което те интересува . Нищо не казваш за болките - как си ? Попремина ли? Успокой се ! Навсякъде пишат какъв темерут е тя, Не и позволявяй да наруши спокойствието ти, и радостта че ще ставаш МАМА . Доколкото ми е известно тя не е такава.

ClanG, знам, права си и съм наясно с всичко това. Но не мисля, че трябва да си тръгна от такъв важен преглед с чувството, че съм прецакана и претупана. Това е. Ако ми беше направила прегледа по-нормално изобщо нямаше да спомена, че не искаше да си задам въпроса. Това го споменах, защото е показателно за отношението по принцип. Дано ме разбирате. Знам, че съм по-емоционална сега, но все пак давам 70 лева, имам някакви права.
Болките ми днес са по-слаби. Говорих с док и каза да мина от ношпа на папаверин до четвъртък, когато ще решим какво да правим.

# 175
Понтес, ти даваш 70 лева за фетална морфология и получаваш точно това. Като отидеш в магазина за сирене не ти дават и извара защото си им клиент нали? Права си че за тея пари може да се постарае и повече но ти си имала избор да отидеш и другаде. Изпратена си там от твоята лекарка защото Мазнейкова е  една от най-добрите за фетална морфология. Остави тези глупости вече мина всичко , важно е с Бебо Бебешки всичко да е наред!!!

# 176
  • София
Понтес, ти даваш 70 лева за фетална морфология и получаваш точно това. Като отидеш в магазина за сирене не ти дават и извара защото си им клиент нали? Права си че за тея пари може да се постарае и повече но ти си имала избор да отидеш и другаде. Изпратена си там от твоята лекарка защото Мазнейкова е  една от най-добрите за фетална морфология. Остави тези глупости вече мина всичко , важно е с Бебо Бебешки всичко да е наред!!!

Не съм съгласна. Фетална морфология не се прави за 5 минути.
Но стига с тоя въпрос, съжалявам, че го повдигнах.

# 177
Примера с магазина и сиренето не ми хареса изобщо. С две ръце съм за доброто отношение въпреки че не се плаща за него.Това го прави толкова безценно.Аз затова се спрях на моя Док. Апаратът му изобщо не е като тези хубавите, на които вас ви гледат, но ми казва всичко и не ме претупва. Та да ви кажа - цистита нали уж ми отмина от само себе си, но пък имам една болка ниско долу точно след като се изпишкам. Лекарят веднага ми пусна направление за стерилна урина- стискайте палци да не е инфекция, а просто матката да ме притиска долу. А, и както се оплаквах, че нямам видимо коремче, лекарят каза, че е перфектно за 19 седмица. Просто не ми личи като на повечето от вас на снимките. Отгоре на това, според кантара на родителите ми съм качила 1 кило този месец, а според този на ДОК съм от 57 края на юни - цели 60 Rolling Eyes. А и както почва да ми се яде - майко мила - ще има да хрупам морковчета bowuu.
Понтес, стискам палци с тези бъбреци, много кофти, но всичко ще свърши добре - ще видиш.  Вие пак ли не се събрахте? Щото ще стане време аз да идвам  Hug

# 178
  • София
Pontes е права, фетаната морфология е обстойно преглед на всички органи на бебето, а не броене на пръстчета.  Stop За 5 минути нито един лекар не може да направи ФЕТАЛНА МОРФОЛОГИЯ, а само най-обикновен преглед на ултразвук. Моята лекарка, която ме преглежда всеки път ме гледа между 5 и 10 минути, оглежда гръбначен стълб, сърце, стомах, оремна стена, мозък , бъбреци, орделно броихме пръстчетата. Така че съвсем правилно се ядосва, аз за това и няма да стъпя при Мазнейкова, не че ще и накривя шапката с това...

# 179
Pontes,
и при мен през последните две вечери се появиха някакви гадни болки вляво(около яйчника),все едно,че ме опъва някакъв нерв.Тази нощ не издържах и пийнах едно Но-Шпа,та ми мина.Не съм ходила при моята лекарка,тези дни ще мина,но се чудя и аз дали е от бъбреците.Другият вариант е да е от дебелото черво,когато се е получил запек-също боляло от ляво.
Мисълта ми беше-знаеш ли как се установяват тези песъчинки в  урината?Гледат ли нещо на ехограф или само се прави изследване на урината?Дано при теб да е минало,защото звучи много болезнено и стряскащо! Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт