Декемврийско бебче не се срами,покажи на мама момче или момиче си ти!

• 21 006
  • 281
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Понтес,направо се чудя дали да ходя при Мазнейкова newsm78имам записан час за 1август.За всеки случай си записах и за Димитрова от Фемина,там е 80 лв с всички екстри,запис на СД,феталната я правят на 2д,после за теб ти пускат 3д или 4д,доплер и не помня какво още.Прегледа ми казаха че трае около 30 мин.Така че или ще ходя и при двете или Мазнейкова ще я пропусна Rolling EyesМомичета подувате ли се? SadАз сутринта се събудих една подпухнала,и единия крак ми е по-подут от другия ooooh!Направо ще полудея,чувствам се като плондир #Cussing outВчера явно съм прекалила със солта newsm78Днес мисля да ям само шопска салата и плодове,да видя утре какво ще покаже кантара и дали пак ще съм толкова подута Crossing ArmsТоку що звънях в кабенета на Мазнейкова и питах колко трае феталната-казаха около 15 мин.,питах за СД,казаха,че влиза в цената.Понтес ,теб направо  те е претупала наистина

# 181
Здравейте сестрички Party!успях да разбера какво ви терзае тези дни докато бях на работа и се поуспокоих,защото всичките ви терзания са и мои!искам да ви кажа,че преди да забременея бях 62кг. а сега съм 75кг.и като се качих онзи ден на кантара ми стана лошо и се депресирах,помислих си че може да е счупен Mr. Green Laughingи затова Шрю и другите мамета сладурки горе главата,та аз се търкалям вече Joyне ходя!много ми е жал за болежките на Понтес,да отидеш мила при твоята ДОК и да вземете решение,та ти неможеш да се радваш на бременноста си от тия болки!аз момичета вечер се подувам а сутрин все едно нищо не е било,мене ДОк ме изследва специално за магнезий защото като ме прегледа му се стори че корема ми е твърд,е изследването е в норма,ама аз му казах че моя корем винаги е бил твърд newsm78 не ми повярва GrinningДа ви кажа също че аз категорично се отказах и от феталната и от тройния кръвен,а и Док каза че не съм в рисковата група и че всичко в повечето случаи е за пари измислено и че на фетална трябва да ходят мамчета с рискова бременност и генетично обременени семейства.Държа да кажа че сама си взех решението още преди Док да ме пита искам ли да ме прати за мое успокоение!оставям всичко в ръцете на Бога Praynigи се моля и живея,и се радвам на бременноста си!Понасяйте всичи несгоди спокойно,защото всяка криза дори психична бебо я усеща,а нали искаме спокоини бебовци baby_neutralПоздрави и горе главите мамчета!И помнете моя девиз е:Не ходи а се търкаляй!  Joy newsm62

# 182
  • София
 Crossing ArmsМного гадно,това с подутите крака,обадих се на лекарката ми и утре ще ходя да видя какво ще ми каже.Направо,това не са мойте крака #Cussing outне са чак толкова подути,обаче ги чувствам адски натежали,само глезените май са ми подути newsm78

# 183
  • Варна
dimito,
това с болките в ляво е нормално (поне така ми казаха) и аз ги имах 2-3 дена после отидох 3 пъти за един ден по Laughing голяма...нужда  и ми мина,док каза че е от запека.
сутрин на гладно ми каза да ям кивита или мюсли с топло прясно мляко.
другия вариант бил разхлабителни чайчета и Дуфалак.

-----------------------------------------Иначе:
болят ме краката,опашката,кръста...не мога да ям като хората(няма място за храната),задъхвам се,пада ми кръвното,причернява ми че и до кенефа не мога да ходя !запекана съм кат' панелка....и секс не ми се прави даже Sad а,да и сутиен не мога да си намеря...всичко ми тежи, не мога да се наспивам
 Tired искам си бебето ама ....уморих се вече, искам Декември да идва вече  Weary

а съм едва 20 г.с. ! изобщо не мога да си представя как ще е в 40 г.с. !!! #Crazy

Последна редакция: ср, 26 юли 2006, 00:10 от Virginity

# 184
  • Vaudreuil Canada
Ха ха ха от сърце съм се смяла Virginity  Heart Eyes - и аз се чувствам доста тромаво макар че съм качила сравнително малко - ама пък си имам формичка де  Blush, не се подувам особено и нямам запек .. поне за сега  Laughing
За фетална морфология и аз знам че прегледа трае около половин час  поне така че pontes права си да недоволстваш - това е несериозно - дори не е от значение на теб какво са ти казали - ако всичко е ок да си го пазят за себе си само да кажат ок-е! но да направят прегледа като хората.

# 185
emsski, права си за всичко, но аз моето бебе го "тренирам"от сега да свиква с психито си-мама: при среща с каквато и да е буболечка, а особено паяци, летящи гадини и хлебарки, подскачам и пищя като за Холивуд. Какво да направя, психи съм си на тая тема от малка и тва е. Дано не му навредя на горкото невинно създание ...

За феталната, довечера съм - кажете ми сега, какво да питам докторката си? Подгответе ме, моля ви се, не знам какво там трябва да очаквам? Ще си взема CD, но друго какво да поназнайвам за прегледа? Аз си мислех, че просто ще ми гледа всички органи на бебчето и ще ми разказва какво вижда ... и най-накрая пола...но съвсем не си представях прегледа като този на pontes! Тази Мазнейкова е наистина шарлатанка. На съпруга ми братовчедка му ми каза за нея някои неща, достатъчни, за да не ходя при нея, но най-вече, че само събира пари и въобще не е специалист, за какъвто се представя. Тя...няма да ви разказвам какъв опит има, важното е, че детенцето й е нормално и хубавко!

Аз и друго да ви се оплача! Снощи, докато бяхме у майка се одрасках силно на ходилото отгоре, от една вратичка на шкаф за обувки...а там има котка...и аз обожавам котки, но заради бебето, нали не трябва да пипам котки (вероятност от токсикоплазма)...и нямах лейкопласт да си сложа на двете драскотини..., а само на по-малката....и цяла нощ ме щипеше тази, дето не е покрита с лейкопласт. Сутринта пак яко щипене. Сега съм с реванол и лейкопласт вече, но още щипе. Кво да правя? В петък ми е редовният преглед за месеца, та и там ще го кажа...Но се притеснявам да не стане някоя инфекция и тогава иди та се оправяй!!!

Пазете се от котки, момичета, че не е ясно какъв е риска. Нашето е толкова готинко, пухкаво и ласкаво, ама аз вече 4 месец не го галя и докосвам. (Само малко с петата и с подметката на джапанката).

# 186
Sarra за др. Виолета Димитрова ли питаш? Ако е тя аз съм чула само хубави неща за нея... Ако е тя, ще ми дадеш ли телефон, за час при нея? Или на случаен принцип ти се падна тя? Като мине ще споделиш ли?
 Embarassed Аз нали още не съм ходила, та събирам инфо.
Tani@, аз нищо не знам за докторката, просто се обадих в център Фемина и избрах произволно еднс от имената, посочени на уеб-страницата им...В.Димитрова. Довечера ще ходя и утре ще ви разкажа как е минало.
Там, поне така пише, прегледът бил 50 лева, даже 40, но 10 за лекция...не знам каква е тази лекция. Аз смятам да си взема CD и да си го дам да ми го запишат на клипче. Но друго не знам. Сайтът на център Фемина го извади от Google.bg, като на търсачката напишеш "Медицински център Фемина".

# 187
Здравейте!
Моят док вчера ми каза да си пусна едно изследване на урина (за белтък), ако ме притесняват подутите крака - така и ще направя  Simple Smile
поздрави на всички  Hug

# 188
  • Варна
ох не знам вие как сте в тая жега ама на мен цял ден ми се вие свят  Nature Sunny sweating smile3517

# 189
...на мен ми се спи та 2 не виждам!...

# 190
Virginity,

Права си,че болките вляво бяха от запек.Реших проблема с овесени ядки и кивита и засега престана да ме боли Simple Smile

# 191
Здравейте, отдавна не съм ви писала, ама бях на почивка и се радвах на спокойствие и много хубаво време високо в планината.
Сега се чувствам отпочинала въпреки, че жегата не ми понася и непрекъснато пия студени напитки и взимам хладен душ за да се разхлаждам. Преди да забременея непрекъснато търсех слънцето , а сега ако мога ще стоя само на сянка.
 За Феталната морфология, а ходя при д-р Марков в АГ център "Димитров" и съм много доволна, струва 40 лв., прегледа е минимум 20 минути и много подробно ми обяснява всичко. За първи път ходихме в 13 г. с. / казах ходихме защото на прегледа присъства и таткото/ и още тогава видях органите на бебчо и ми каза, че ще е момче. Попълва една карта в , която отбелязва всичко което е наблюдавал, дори отхвърли всички съмнения за  синдром на Даун и Спина Бифида. Диск не ми даде, но и аз не съм искала. Утре ще ходя пак при него  защото съм в 20 г. с., а до края ще го посетя още веднъж.
Той ми каза, че има три много важни седмици , в които трябва да се наблюдава бебчо.

Последна редакция: ср, 26 юли 2006, 21:01 от Net

# 192
  • Варна
Virginity,

Права си,че болките вляво бяха от запек.Реших проблема с овесени ядки и кивита и засега престана да ме боли Simple Smile

smile3550 thumbsup

# 193
Ставайте поспаланкиииииии.....
Следващата събота се прибирам в България, вече не ме свърта на едно място  newsm44
Док мърмори защото се прибираме с колата, което ще рече над 20 часа по пътищата. Хич не ми дреме, тръгвам защото знам, че на бебчо ще му е добре.....щом мама е добре и той ще е добре   Joy

# 194
Така...значи да ви разкажа за прегледа ми снощи във център Фемина.
Докторката (В.Димитрова) ми обърна много внимание. Личеше си, че е голям специалист, с интерес към работата си, препоръчвам ви я.
Моето бебе отначало беше с коремчето и полупрофила си към нас, но само за малко. Като се обърна по гръб и - край, половин час го гонеше и притискаше ту оттук, ту оттам, но то не си показа нито гениталите, нито лицето. Криеше се с ръчички! Видяхме, че е много пораснало, на мама дългокрачкото, няма аномалии, нормално си е, слава на Бога. с Доплер (+10 лв върху 40-те за фетална морфология) се вижда сърдечната дейност, много интересно с едни сини и червени потоци. Иначе като цяло прегледът е черно бял, 2D. Като включи на 3D, още 30 лв. отгоре, се вижда в оранжево и по-различно...за какво е това обаче, аз не мога да разбера, дали не е само за пари и "кеф" на майката, не става ясно. По едно време докторката вика, момиче е. Но не можа да се убеди напълно. Ами как да стане, като то беше е гати срамежливото бебе.

Аз бях с майка ми и с мъжа ми. Имаше още 3 мамита, с мъжете си, единият от които (по-възрастният, с много красива млада маминка), беше особено щастлив. Докторката е една жена на средна възраст, около 40+, като имаше явно асистентка, която обучаваше, т.е. обясняваше й какво вижда и какво как се прави.

Дадох си CD и ми записаха снимки и клипчета. Издаде ми и някакъв медицински лист с резултата, плюс две графики, които ще покажа на док-ито си в петък. А, каза, че Дияна Костова, моята докторка за консултациите в Тина Киркова, е много добра. Всичко, платих 80 лв, прегледът траеше около 30 мин., като влязох едва към 8, защото мъжа ми закъсня заради дъжда снощи.
Не ми направи добро впечатление, че не ми издадоха касова бележка, но не ми се разправяше, нали не съм на работа. Иначе центърът е модерен, чист, приятен, удобен. Намира се много близо до министерството на благоустройството.

Е, това е, поне съм спокойна, че е здравичко! Каза ми към края на септември пак да отида, за да се види дали ми се е качила нагоре плацентата, че била твърде ниско.
Но ще преценя дали пак да ходя, ебаси, тук 80лв, там 80 лв и накрая бебчето - без легълце  Wink

Искам да поясня, че ако вашият гинеколог е достатъчно добър специалист, той може и трябва да ви каже всички тези неща, които се гледат на прегледа "фетална морфология" и без да ходите на неясното, откъм полза, оранжево 3D!

Пишете как сте!

Последна редакция: чт, 27 юли 2006, 10:55 от Sarra

Общи условия

Активация на акаунт